De 6 beste horrorgames

Article
door Joep
zondag, 06 juli 2014 om 10:00
xgn google image
Dit jaar staan er nog redelijk wat horrorgames op de planning Zo krijgen The Evil Within, Routine en Asylum. De een veracht dit gerne terwijl de ander wel in is voor een goede jumpscare, met daaraan gekoppeld een sterk verhaal. Wij kijken terug in de tijd naar de horrorgames die we al voorbij zagen komen die écht goed waren.
Mocht je ooit zin hebben om met angstzweet en een verhoogde bloeddruk achter je beeldscherm te zitten, dan heb je bij de komende lijst genoeg keuze. Wij keken welke games uit dit beruchte genre mentale littekens achterlieten bij gamers.

6. Condemned: Criminal Origins

We beginnen de lijst met een game uit het najaar van 2005. Condemned: Criminal Origins kent bergen aan psychologische spanning waarbij gamers worden uitgedaagd op hun instinct af te gaan. Je gebruikt diverse forensische middelen om een seriemoordenaar op te sporen en die voor het gerecht te slepen.
Je kruipt hier in de rol van Agent Thomas die op zoek is naar een seriemoordenaar en bij deze zoektocht op plaatsen komt die je liever uit de weg gaat. Op deze plaatsen zijn kogels schaars waardoor jij het als agent bijzonder moeilijk hebt om je staande te houden. Je zult namelijk een behoorlijke hoeveelheid belagers tegenkomen. Schiet dus om te doden.
10427

5. Silent Hill: 2

De volgende game in de lijst is er een die absoluut niet kon uitblijven en ook meteen de oudste uit de lijst. Silent Hill 2 is bijna antiek te noemen aangezien die game in 2001 uitkwam. De game kun je dus best wel zien als een klassieker. In 2012 verscheen er al een opgepoetste versie van de game voor de Xbox 360 en PlayStation 3.
De game is vooral zo goed omdat die een gigantitsche sfeer met zich meebrengt. Dit zorgt er voor dat je in het unieke en geweldige verhaal wordt gezogen. Niet alleen is Silent Hill 2 een geweldige game, ook heeft deze game de toon gezet voor veel andere horrorgames die later uitkwamen.
10428

3. Outlast

De game Outlast had iedereen vroeg of laat ergens in deze lijst verwacht. Outlast verscheen een tijd geleden gratis voor mensen die een PlayStation Plus lidmaatschap hebben en maakte al snel naam als een horror topper.
Het spel kenmerkt zich vooral door de vele jumpscares en lugubere tafferelen die zich afsprelen binnen de inrichting waar jij als journalist in binnendringt. In deze inrichting kom je ten eerste een brede hoeveelheid mafketels en mismaakte personen tegen, maar dit is niet enige. Zo huisvest het gebouw iets dat nog veel duisterder is dan dit alles.
Deze game heeft een terechte derde plaats gekregen omdat die een sterk verhaal heeft en de gameplay je enorm kwetsbaar laat voelen. Je hebt namelijk niet de mogelijkheid om de dingen die op je af komen te bevechten. Hierdoor ben je aan het lot overgelaten en ren en verstop jij je vaak.
10429

4. Fatal Frame II: Crimson Butterfly

Nog een oudje in de lijst is Fatal Frame II: Crimson Butterfly dat alweer in 2003 verscheen. In deze game speel je Mio Amakura. Samen met haar tweelingzus zoekt ze door een verlaten dorpje. Dit dorpje alleen al is genoeg reden om het geluid zachter te zetten en om aan leukere dingen te denken.
In de game is je enige wapen de camera obscura waarbij de verschillende soort filmrolletjes de ammunitie zijn. Kijkend door de lens zul verschillende vijandelijke geestverschijning tegen komen die je aanvallen. Als je al een lichte vrees hebt voor geesten dan is dit spel enorm aan te raden.
Kijk het bovenstaande filmpje en je snapt meteen waarom deze game vierde plek heeft weten te bemachtigen in de lijst. De game kwam aanvankelijk alleen uit op de PlayStation 2 en Xbox, maar hij verscheen in 2013 ook op PlayStation Network als digitale download voor de PlayStation 3.
11020

2. Amnesia: The Dark Descent

Ook Amnesia is een game waarvan je wist dat die ergens in de lijst voorbij zou komen. De game is vooral bekend van YouTube waar veel mensen met een camera op hun smoel vrijwillig hartkloppingen krijgen. De game heeft een terechte tweede plek weten te bemachtigen door de meerdere aspecten die de game kent. Net als Outlast heb je niet de mogelijkheid om te vechten, maar moet je vluchten en verstoppen voor je leven.
Het streepje dat Amnesia voor heeft op bijvoorbeeld Outlast is dat Amnesia meer met je brein speelt dan Outlast. Daarmee bedoelen we dat je bij Amnesia soms te lang op een schrikmoment zit te wachten waardoor je het op een bepaald moment niet meer verwacht. Natuurlijk proberen alle horrorgames dit zo te doen, maar Outlast gooit er redelijk vaak schrikeffecten tegenaan waardoor het soms niet meer zo bijzonder voelt.
Amnesia daarentegen bouwt deze effecten bijzonder goed op heeft daarbij nog een geweldig verhaal. Vandaar dat deze game op een tweede plaats staat.
10431

1. Resident Evil 4

Resident Evil 4 kwam oorspronkelijk uit op de GameCube in 2005. Ook deze game gaat dus al een aantal jaren mee. In 2011 kondigde Capcom aan dat de game ook als downloadbare en op gepoetste versie naar PlayStation Network en Xbox Live komt. Resident Evil 4 is een survival horror waarbij je het opneemt tegen hordes vijanden.
Je speelt een agent die de taak heeft gekregen om de dochter van de president te redden die is ontvoerd door een mysterieuze sekte. Je vecht hier in third-person tegen grote groepen geweldadige burgers en gemuteerde monsters. Het verwonden van je tegenstanders was bij deze game op een bijzondere manier geregeld. Zo zorgen schoten in de armen ervoor dat vijanden hun wapen laten vallen en schoten in de benen er voor dat ze achteruitdeinzen.
Wat de game vooral heeft is een sterk verhaal en een grote hoeveelheid gebieden die jij kan verkennen. Dit moet je echt kunnen waarderen want de game heeft zo veel locaties om te verkennen. Daarbij kent de game gewoon bergen en bergen met sfeer. Wanneer je door de regen loopt en geluiden hoort op de achtergrond ben je gewoon altijd op je hoede. Hij kent misschien minder schrikeffecten, maar dit maakt de game goed met al het andere.

Populair Nieuws