Top 5 LA Noire features die de game tof maken

Article
donderdag, 07 september 2017 om 18:26
xgn google image
LA Noire keert terug op de huidige consoles! Al in 2011 konden we als detective Cole Phelps een compleet nagemaakt jaren ’40 Los Angeles afspeuren in de hoop de meest walgelijke misdadigers te ontmaskeren. De studio erachter, Team Bondi, sloot haar deuren vlak na de release, maar desondanks was het een groot succes. Hieronder vijf vette LA Noire features!

5. Cluedo-it-yourself

Al aan het begin van de game mag je lekker gaan speuren. Barretjes, woonkamers, verlaten parkeerplaatsen, geen locatie blijft onbezocht. Alles moet overhoop als je die ene belangrijke aanwijzing wilt vinden. En als je dan het laatste puzzelstukje vindt, voel je je een ware detective. Het onderzoeken van plaats-delicten blijft de hele game door een van de belangrijkere LA Noire features.
En het is opletten dat je geen belangrijke aanwijzingen mist. Het loont namelijk echt om de hele omgeving af te speuren. Soms denk je dat je er al bent na een belangrijk voorwerp te hebben gevonden, maar dan kan de vork toch anders in de steel zitten. Bijna elke locatie heeft meerdere clues om te onderzoeken.
Na het vinden van zo’n clue pakt Phelps, zoals dat in het pre-smartphonetijdperk ging, zijn pen en papier bij de hand om zijn indrukwekkende tekenvaardigheden te botvieren. Tijdens je zoektochten naar en het verhoren van de misdadigers die L.A. rijk is, kan je hier gelukkig altijd op terugvallen. Met één druk op de knop haal je het notitieblokje erbij om de feiten nog eens op een rij te zetten.
117697

4. Verbluffende gezichtsuitdrukkingen

Zou de verdachte man die zijn handjes niet thuis kan houden – wat hem in de eerste plaats verdacht maakte – liegen om onder zijn celstraf uit te komen? Spreekt de ogenschijnlijke madame, die naar Hollywood kwam in de hoop een glansrijke carrière op te bouwen, wel de waarheid?
De vele gesprekken die je moet voeren in LA Noire zijn juist een van de meest interessante momenten en is tevens een van de belangrijkste LA Noire features. Niet eerder zagen we zulke natuurgetrouwe en gedetailleerde gezichtsuitdrukkingen op gamepersonages. De ontwikkelaar gebruikte hiervoor een speciale techniek. Acteurs zaten in het midden van meer dan 30 camera’s met hun gezicht vol in beeld, om daarna één op één overgezet te worden naar hun digitale jaren ’40 alterego.
Dat betekent dat er een compleet scala aan emoties van de gezichten van jouw verdachten af te lezen valt. Wanneer mensen liegen vertonen ze soms bepaalde trekjes zoals wegkijken wat duidt op zenuwen. Sommigen kunnen hun emoties echter iets beter verbergen en dan wordt het lastiger om een oordeel te vellen.
Pas dan ook op met wat je zegt. Ga je te hard tegen iemand in, dan heb je kans dat je hem of haar irriteert en belangrijke informatie misloopt. Wees ook niet te voorzichtig wanneer je iemand betrapt op een leugen. Niets is wat het lijkt. Of toch wel?
117698

3. Film noir

LA Noir doet, zoals de titel al weggeeft, hevig denken aan een typische film noir-stijl. Los Angeles zag er halverwege de vorige eeuw heel anders uit dan nu. Op elk reclamebord stond wel iemand met een sigaret, mannen droegen hoge hoeden en femmes fatale waren er zeker.
Je begeeft je in een sinistere wereld waar corruptie en misdaad hoogtij vieren. Niemand is écht te vertrouwen, zelfs bij de politie niet. De sfeer die de game oproept is sterk en brengt je vaak op het puntje van je stoel. Naïviteit en goedgelovigheid is uit den boze wil je het tot een goed einde brengen.
Ook typisch noir zijn de referenties aan de oorlog. Door de game heen komen we meer te weten over de ‘heldhaftigheid’ van de protagonist. Phelps is immers onderscheiden met een Silver Star toen hij als eerste luitenant vocht tegen de Japanners.
117699

2. Hoe los je de zaak op?

Door de game heen kom je genoeg verschillende zaken tegen. De ene zal makkelijker op te lossen zijn dan de andere, maar het hangt vrijwel altijd af van wat jij doet. Elke actie heeft een consequentie, iets wat goed doorgevoerds is binnen de LA Noire features in de game.
In grote lijnen volg je een vast verhaal, maar binnen de afzonderlijke zaken zullen fouten afgestraft worden en juiste beslissingen beloond. Hoe beter je best je doet, hoe sneller je de bloederige moord kan oplossen. Het kan zelfs voorkomen dat je de verkeerde arresteert en je achteraf de wind van voren krijgt van je baas.
117701

1. Het verhaal

In eerste instantie lijkt het verhaal niet heel bijzonder. Je werkt met je partner aan een zaak en voert eigenlijk telkens hetzelfde kunstje uit. Toch verveelt het niet, want elke moord of brandstichting is weer anders. Terwijl je jezelf omhoog werkt binnen de LAPD kom je er langzaam achter dat er meer aan de hand is en sommige zaken een staartje hebben gekregen.
Eén van de hoogtepunten in LA Noire is toch wel de case of the Black Dahlia. Deze beruchte en bijna mythische seriemoordenaar blijkt een van je tegenstanders. En een geduchte! Maar ook de rest van het verhaal is intrigerend en zet je constant op het verkeerde been.

LA Noire features - Welke vind jij het tofst?

Genoef toffe LA Noire features dus en het duurt niet lang voor je ze opnieuw mag gebruiken, want LA Noire komt 14 november uit voor de PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Mis jij nog dingen uit de originele game die hier niet genoemd zijn? Laat het dan zeker weten in de reacties
De originele LA Noire kreeg van ons destijds een 9. Wil je meer weten? Lees dan onze review.

Populair Nieuws

Laatste Reacties