De 5 tofste Bloodborne trick weapons!

Article
woensdag, 25 maart 2015 om 13:18
xgn google image
Bloodborne is een game die je uitdaagt qua moeilijkheidsgraad en laat gruwelen van de monsters die op je pad komen. Maar het spel gaat je ook zeker positief verrassen wat betreft de wapens. De From Software game zit namelijk boordevol wapens met een dubbele functie en wij zetten de 5 bruutste op een rij in deze Bloodborne trick weapons special!
In Bloodborne ben je gestrand in Yharnam, een duister stadje waar een vloek op rust. Je kwam was op zoek naar een medicijn voor de mensen in jouw stad, maar dat liep even anders dan verwacht. De bewoners van Yharnam zijn namelijk zelf ook gevangen evenals de talloze andere pelgrims die ook het medicijn zochten.
En ze zijn niet alleen gevangen, maar ook meteen vervloekt. Door de vloek veranderen ze langzaam in monsterlijke wezens die de stad onveilig maken. Gelukkig heb jij een arsenaal aan wapens tot je beschikking waaronder geweren, maar ook de indrukwekkende trick weapons die meerdere functies hebben. Wij lopen de vijf vetste met je door.

5. Hunter Axe – Een bijl met flink bereik

In het begin van Bloodborne bemachtig je via de Messengers een handbijl die de Hunters Axe heet. Dit is een redelijk langzaam wapen dat redelijk wat schade aanbrengt (voor een starterswapen) op de vele vijanden die je in de game aantreft. Door het korte handvat heb je alleen nul komma niks aan bereik.
Gelukkig is het een trick weapon, waar je ook een verlengstuk bij krijgt van de Messengers. Als je deze gebruikt verandert je handbijl ineens in een halbert, met een bijna ongeëvenaard bereik! In deze vorm is de Hunter Axe ideaal als je kleine groepen vijanden te lijf gaat, maar let op, het wapen is dan nog steeds niet bijzonder snel.
Tussen de aanvallen door valt er dus steeds een gat, waarin de vijanden die wat sneller zijn je aan kunnen vallen. Aan de andere kant, als je de vijand raakt, komt het ook flink aan. Het wapen is, net als de meeste andere wapens, ook te upgraden met bloodstone scherven om deze nog krachtiger te maken.
68883

4. Kirkhammer – Bruut geweld en snelheid in één

Wat later in Bloodborne krijg je de gelegenheid om de Kirkhammer aan te schaffen. Dit wapen wordt veel gebuikt door Healing Church Hunters en bestaat, zoals veel trick weapons, uit twee delen. Deze delen staan bijna haaks op elkaar met aan de ene kant brute kracht en aan de andere kant snelheid.
Het ene deel van de Kirkhammer is een zilveren zwaard, wat goed is voor snelle, maar iets minder krachtige aanvallen. Ideaal om snelle combo's te maken dus. Het zwaard dient tevens als handvest voor het andere deel van de Kirkhammer, een gigantische stenen hamer.
Het hamer gedeelte is behoorlijk langzaam, maar heeft een dusdanige kracht dat het de arme vijand die eronder komt verplettert tot een monsterlijke pannenkoek. Bij een vijand die je aanval af probeert te weren knal je bovendien dwars door de verdediging heen. Brute kracht dus!
68884

3. Saw Cleaver – hakken en zagen!

Het meest bekende wapen van Bloodborne is de Saw Cleaver. Het wapen is te zien op de cover van de game en in veel trailers ook al te bewonderen. De Saw Cleaver is tevens een lokaal wapen, gemaakt door de inwoners van Yahrnam.
Het wapen zorgt dichtgeklapt voor snelle actie, waarbij je met het zaagblad door het vlees van de monsterlijke gedrochten snijdt. De Saw Cleaver is ook uit te klappen, waardoor het bereik verdubbeld wordt. Op die manier kun je zwaardere aanvallen uitvoeren die ook behoorlijk snel zijn.
Door het bereik bevecht je met de uitgeklapte Saw Cleaver tevens meerdere vijanden tegelijk. Een ideaal wapen als je voor gemiddelde snelheid en gemiddelde kracht gaat, maar wel de bruutheid wil behouden van een trick weapon!
68885

2. Threaded Cane – Met de zweep erover!

Een ideaal wapen om vijanden op afstand te belagen in Bloodborne is de Threaded Cane. Dit wapen krijg je ook redelijk in het begin van het spel van de Messengers. Het is een wapen voor spelers die snelheid en bereik verkiezen boven brute kracht.
Waar de Threaded Cane ogenschijnlijk een wandelstok is met een scherpe kant, blijkt dit een trick weapon te zijn. Als het wapen dichtgeklapt is, heb je eigenlijk een zwaard in je handen. Deze is dan goed voor snelle aanvallen op vijanden die redelijk dichtbij staan.
Zodra je de tweede functie van de Threaded Cane activeert, splijt het blad van het wapen in losse stukken en verandert het wapens in een zweep met messen. Deze zweep heeft een flink bereik, flinke snelheid en zorgt voor schade aan complete groepen. De schade die je doet is alleen wat minder dan het gemiddelde wapen.
68886

1. Burial Blade – Bloodbornes eigen zeis

Het laatste wapen in het rijtje van de 5 bruutste wapens in Bloodborne is de Burial Blade. Dit is eigenlijk een groot kromzwaard, dat voor gemiddeld bereik en gemiddelde schade zorgt. Ook de snelheid van het wapen is behoorlijk. De locatie van het wapen in het spel is nog niet bekend, maar je krijgt deze waarschijnlijk niet ergens in het begin tot je beschikking.
Als je de tweede functie van de Burial Blade activeert verbouw je je kromzwaard tot een gigantische zeis. Het bereik vergroot dan enorm en je kunt naar hartelust op vijanden inhakken. De snelheid van deze vorm lijkt wel wat minder te zijn, dus het is verstandig een beetje op te passen met snellere vijanden.
Eigenlijk is dit best een ironisch wapen in Bloodborne. Je loopt dus eigenlijk rond als de man met de zeis, terwijl je zelf hoogstwaarschijnlijk erg vaak zult sterven in het spel.
Heb jij Bloodborne al gespeeld? Check ons Bloodborne overzicht.

Populair Nieuws