De 5 beste Wii U Virtual Console NES games

Article
zaterdag, 10 januari 2015 om 11:00
xgn google image
De Nintendo Entertainment System is de console waarmee Nintendo in de jaren 80 de wereld veroverde. Als je er niet bij was of als je nostalgische herrinneringen wilt ophalen is de Wii U Virtual Console de plek voor jou. Om je een handje te helpen is hier de 5 beste Wii U Virtual Console NES games

5. Ninja Gaiden

Ninja Gaiden staat bekend op zijn verslavende actievolle gameplay, catchy muziek en voor het feit dat dit één van de eerste games met cutscenes was. Als schep erbovenop is Ninja Gaiden ook nog eens retemoeilijk, wat de game een hoge replay waarde geeft. Als je nooit de kans hebt gehad om deze NES klassieker zelf te spelen is dit je kans: ren naar de Wii U eShop en hengel dit pareltje binnen!
65220

4. Mega Man 2

We negeren maar even de ietwat dubieuze artwork op de hoes van deze game en we focusen in plaats daarvan op iets anders. In Mega Man 2 probeer je Dr. Wily te verslaan, maar voor dat je bij hem komt moet je eerst zijn 8 Robot Masters de pan in hakken. Naast de rockende muziek is Mega Man 2 een regelrechte klassieker die je niet kan missen op de Wii U. Zolang je maar niet de Wii U controller in tweeën breekt in frustratie, want deze game is niet voor de poes!
65222

3. Ghosts 'n Ghoblins

Wat doe je als je vriendin tijdens een nachtelijke picnick wordt ontvoerd door Satan? Een leger van geesten, zombies, vleermuizen en demonen trotseren natuurlijk! Net als Ninja Gaiden is deze game ontzettend moeilijk, maar dat maakt Ghosts 'n Ghoblins des te verslavender! Als je jouw gaming skills op de proef wilt stellen is Ghosts 'n Ghoblins simpelweg onmisbaar.
65223

2. The Legend of Zelda

Terwijl we met smart wachten op de nieuwe Legend of Zelda game voor de Wii U, is het een goed moment om het origineel die alles begon nog eens te spelen. Niemand wist in 1987 dat dit avontuur van en groen mannetje met een zwaard en een schild zou uitgroeien tot de gigantische serie die het nu geworden is, en daarom is dit eerste deel voor alle gamers verplichte kost. Als je het dan ook nog voor een zacht prijsje kan scoren zijn er natuurlijk helemaal geen bezwaren meer!
65224

1. Super Mario Bros. 3

Door velen beschouwd als de beste NES game ooit, Super Mario Bros. 3 was het ultieme bewijs dat Nintendo de absolute koning qua games was in de jaren 80. Meer levels, meer power-ups en meer uitdaging; de derde Mario game was meer dan de moeite waard. Super Mario Bros. 3 is een game die je gewoon gespeeld moet hebben, en voor een paar euro op de Virtual Console is deze game een prikkie!
Ook de moeite waard: Metroid, Gradius, Super C, Double Dragon, Gargoyle's Quest II: The Demon Darkness en Life Force.