De 5 beste Showtime series die je moet zien

Article
zaterdag, 06 september 2014 om 23:56
xgn google image
Dat series steeds populairder worden komt natuurlijk niet alleen door het feit dat steeds meer grote sterren erin gaan spelen, maar ook doordat zenders er steeds meer geld instoppen. De vorige keer keken we naar HBO, nu hebben de vijf beste series van Showtime op een rijtje gezet.

5. Californication

Dit jaar werd het zevende seizoen van Californication uitgezonden en dat was tevens het laatste seizoen. De serie heeft in de zeven jaar verschillende awards geworden, waaronder twee Emmy's en een Golden Globe. Dat was natuurlijk niet voor niets, want de serie werd per seizoen beter en stopt op het hoogtepunt.
In Californication volgen we het turbulente leven van Hank Moody, gespeeld door Dave Duchovny. Hank is een schrijver, gevestigd is Los Angeles, maar heeft last van een flinke writer's block. Daarnaast heeft Hank ook nog eens het 'probleem' dat hij moeilijk nee kan zeggen, waarop hij om de haverklap met een wildvreemde dame in bed beland of in andere situaties terecht komt. Genoeg te beleven in de wereld van Hank Moody dus.

4. Masters of Sex

Nee, Masters of Sex is geen serie die onder de adult-categorie valt - alhoewel Showtime ook jaarlijks de AVN Awards uitzendt -, maar een serie over twee onderzoekers die de menselijke seksualiteit onderzoeken. De serie is begonnen in 2013 en ontving al gelijk een Golden Globe-nominatie voor Best Drama Series.
Zoals gezegd draait de serie om twee onderzoekers, gespeeld door Michael Sheen en Lizzy Caplan, die de seksualiteit van mensen onder de aandacht willen brengen. Het onderzoek gaf het startsein voor de seksuele revolutie. De serie is gebaseerd op de, waargebeurde, levens van William Masters en Virginia Johson en Showtime. Ondertussen is het derde seizoen bevestigd.

3. The Tudors

De geschiedenis van het Britse koningshuis is er ééntje die gevuld is met rijke verhalen, van de Franse koningen en de War of the Roses. Maar als er een koning is geweest in Engeland die zijn stempel heeft achtergelaten, dan is het wel koning Henry VIII. Showtime probeerde met The Tudors zijn turbulente leven in vier seizoenen vast te leggen en slaagde daar met vlag en wimpel in.
De serie begint als Henry nog maar net aan de macht is, nadat zijn vader is overleden en hij op 17-jarige leeftijd de troon bestijgt. Henry is geen makkelijke koning, hij is snel kwaad, verandert constant van mening en is vooral zwak van wil als het aankomt op vrouwen. Jonathan Rhys Meyers weet de koning op briljante wijze neer te zetten en ook de rest van de cast, waaronder Nathalie Dormer als Anne Boleyn en Henry Cavill als Charles Brandon, maakt indruk. Als je geïnteresseerd bent in de Engelse geschiedenis, dan mag je The Tudors eigenlijk niet missen.

2. Homeland

Homeland is begonnen in 2011 en begint in oktober alweer met het vierde seizoen. De serie heeft een actueel onderwerp, waar de focust ligt op terrorisme en vooral de veiligheid binnen eigen grenzen. Homeland maakte indruk, want niet alleen won het in 2012 een Emmy voor Outstanding Drama Series, maar ook een Golden Globe in 2011 en 2012 voor Best Drama.
De serie draait voornamelijk om twee figuren: Carrie Mathison en Nicholas Brody, respectievelijk gespeeld door Claire Danes en Damian Lewis. Brody is een marinier die jarenlang krijgsgevangene is geweest onder Al-Qaida en Mathison is de CIA-agent die hem ervan verdenkt 'gekeerd' te zijn.
De serie is vooral spannend, omdat je als kijker eigenlijk niet weet of Brody nou wel of niet te vertrouwen is. Met een beetje tempo is het mogelijk om de eerste drie seizoenen te kijken, zodat je in oktober gelijk kunt beginnen met het vierde seizoen.

1. Dexter

De serie waar eigenlijk iedereen weleens van heeft gehoord is Dexter. De spraakmakende serie duurde acht seizoenen lang, van 2006 tot en met 2013, waarbij de kwaliteit soms daalde. Dat weerhield de serie er niet van om 23 keer genomineerd te worden voor een Emmy, waardoor vier keer voor Best Drama Series en vijf keer Best Leading Actor voor Michael C. Hall.
Dexter draait om de gelijknamige bloedspattenanalist bij de politie van Miami. De goedlachse Dexter is alleen niet wie iedereen denkt dat hij is, want 's nachts rekent hij af met 'slechte mensen', om ze vervolgens in de oceaan te dumpen. Hoofdrolspeler Michael C. Hall weet perfect de twee verschillende kanten van Dexter neer te zetten, waar hij aan de ene kant de meest aardige persoon op de planeet lijkt, om vervolgens ijskoud iemand keel door te snijden.
Vooral de eerste vier seizoenen zijn van zeer hoge kwaliteit, die eigenlijk iedereen gezien moet hebben. De spanning is soms bloedstollend, doordat je dankzij Dexter's werk ook op de hoogte bent waar de politie zich mee bezig houdt. Als je de serie nog nooit gezien hebt, dan raden we je zeker aan om dat eens te gaan doen. Het is alleen lastig om je door seizoen vijf en zes heen te worstelen.