De 5 beste robots in games

Article
woensdag, 27 augustus 2014 om 15:52
xgn google image
Robots zijn op ninja's en piraten na de tofste gamepersonager. Nou zijn er al zat robots in games verschenen, zowel als vriend en als vijand, maar wat zijn de vijf beste van de afgelopen jaren? Hier een top vijf.

5. Gray Fox (Metal Gear Solid)

Het is eigenlijk valsspelen, want hij is half-mens, half-robot, maar toch hoort hij thuis in dit lijstje. Ook al zit deze cyborg maar enkel momenten in de serie, Gray Fox is één van de beste personages uit Metal Gear (Solid).
Gray Fox komt voor in Metal Gear voor de MSX2 (oud!) en Metal Gear Solid voor de eerste PlayStation. Hij is erop uit om hoofdpersoon Solid Snake een kopje kleiner te maken, maar daar slaagt hij niet al te best in. Daarom besluit hij Snake maar te helpen, en dat is tijdens de game wel zo handig. Helaas offert hij zichzelf op voor het goede doel, en dat zorgt voor een tragisch moment in de game. Daarom een eerbetoon in dit lijstje.
21790

4. Clank (Ratchet & Clank)

De grootste en kleinste vriend van Ratchet in de langlopende reeks PlayStation-games. Het kleine robotje heeft zijn naam te danken nadat hij tegen de muur van een ruimteschip knalde er een luide clank te horen was. Met allerlei gadgets helpt hij Ratchet door de game heen, en voorziet hij hem van een leuk gezelschap.
Clank is zelfs zo geliefd dat hij zijn eigen game heeft gekregen, Secret Agent Clank. Deze game is een parodie op James Bond die je geheel doorloopt met het kleine mannetje.
21791

3. Dog (Half-Life)

In games hebben we wel vaker een hond aan onze zijde gehad, maar nooit was dit een robot van 2,5 meter hoog. In Half-Life 2 is dit wel het geval. Dog is namelijk de waakhond van Alyx Vance en begon ooit als een puppy van een meter hoog. Naarmate het beest ouder werd, voegde Alyx er verschillende upgrades aan toe en dus torent hij nu boven iedereen uit.
Zoals elke hond houdt deze van een spelletje Ik-gooi-iets-weg-en-jij-haalt-het-op. Later blijkt de hond voor nog veel meer dingen gebruikt te kunnen worden, en helpt hij je in sommige delen uit de brand. Hoe het afloopt met Dog is nog niet bekend, want Half-Life 3 moet nog worden aangekondigd. Schiet op, Valve, want we willen vaker een spelletje fetch met dat beest spelen.
21792

2. Claptrap (Borderlands)

Claptrap, the Fragtrap, is het gele robotje dat je tegenkomt in de Borderlands-games. Hij maakt deel uit van een serie robots die Vault Hunters door de game heen helpt, en dat doet hij op een grappige maar ook bloedirritante manier. De hele game lang maakt hij namelijk flauwe grapjes en praat hij in zichzelf. Ook kun je af en toe hilarische side quests voor hem doen, zoals zijn verjaardag organiseren waarbij uiteindelijk niemand komt opdagen.
Als je nog niet genoeg Claptrap hebt gehad in de afgelopen twee games, dan kun je in de aankomende Borderlands: The Pre-Sequel zelf als hem spelen. Of je dan ook flauwe grapjes kunt uithalen, moeten we nog maar zien.
21793

1. GLaDOS en Wheatley (Portal)

Een gedeelde eerste plaats, want we konden niet kiezen. De ene leuk en dom, de andere gemeen en slim.
In het eerste deel van Portal leidt GlaDOS, de computergeprogrammeerde gids, je door de testkamers van Apeture Science en zorgt ervoor dat je alle puzzels succesvol oplost. Dit klinkt heel onschuldig, maar zij (ja, het is een vrouwelijke robot) grijpt elk moment aan om je te kleineren en stuurt je uiteindelijk de oven in als je niet meer nodig bent. Ze is gemeen, maar zonder haar zou de game een stuk minder leuk zijn.
Dit geldt ook voor Wheatley, uit Portal 2. Deze kleine, vliegende robot helpt je een weg te vinden in het verlaten en vervallen Apeture Science. Vooral de humor die de robot aan de game toevoegt is erg leuk, aangezien hij zo klungelig is als maar kan en dit soms leidt tot de gekste dingen. Daar komt ook nog bij dat beide robots meesterlijk zijn ingesproken. Beter kun je het niet krijgen, of denk jij daar anders over?

Populair Nieuws