De 5 beste misdaad documentaires op Netflix!

Article
vrijdag, 20 april 2018 om 15:30
de 5 beste misdaad documentaires op netflix 130074
De beste misdaad documentaires op Netflix geven goed weer dat het leven niet altijd even rooskleurig is. Deze documentaires bieden een goede reality check door te laten zien dat er genoeg dingen onder onze neus gebeuren die niet deugen.

The Confession Tapes

We beginnen deze lijst van de beste misdaad documentaires op Netflix met The Confession Tapes. Deze televisiedocumentaire werd gecreëerd door Kelly Loudenberg en bevat zeven afleveringen. In 2017 werd deze serie uitgebracht. In The Confession Tapes krijgen wij als kijken zes waargebeurde moordzaken voorgeschoteld.
Loudenberg legt deze zaken alleen niet klinkklaar op ons bordje. In de moordzaken die we te zien krijgen zou het namelijk kunnen gaan om valse bekentenissen. Deze mogelijk valse bekentenissen hebben geleid tot de veroordeling van de persoon in kwestie.
Als kijker krijg je van alles te zien over de zaak. Ook andere invalshoeken over het plegen van de misdaad, die je te horen krijgt van deskundigen. Zij vertellen meer over valse bekentenissen, de wet en psychologie. Zo kun je tot je eigen oordeel komen, erg interessant!
130075

The Keepers

De Amerikaanse documentaire The Keepers is net als The Confession Tapes een zevendelige serie. The Keepers werd in 2017 uitgebracht op Netflix en draait om de onopgeloste moord op zuster Cathy Cesnik. Zuster Cesnik gaf Engels en drama op de Archbishop Keough High School.
Haar voormalige studenten geloofden dat de autoriteiten de echte reden voor haar dood verborgen nadat Cesnik een priester van haar school wantrouwde. Volgens haar was priester Joseph Maskell schuldig aan seksueel misbruik. Een moeilijke documentaire om te kijken, maar eentje die die ook erg belangrijk is om te zien.
130076

Icarus

Bryan Fogel bracht in 2017 zijn documentairefilm Icarus uit. Deze documentaire volgt Fogel die een grootschalig dopingschandaal onderzoekt. Fogel onderzoekt in eerste instantie of hij door middel van doping een wielerrace voor amateurs kan winnen.
Voor dit onderzoek vraagt hij of Grigory Rodchenkov, het hoofd van het Russische anti-doping laboratorium, hem kan helpen. Dit zorgt ervoor dat Fogel in aanraking komt met een grootschalig internationaal dopingschandaal. Deze geweldige documentaire over de waarheid achter doping in sport won in 2018 een Oscar en is zeker één van de beste misdaad documentaires op Netflix!
130077

Wild Wild Country

De Netflix documentaire over de controversiële Indische goeroe Bhagwan Shree Rajneesh en zijn persoonlijke assistente Ma Anand Sheela werd in 2018 uitgebracht door de streamingdienst. Wild Wild Country vertelt het verhaal van de goeroe, zijn assistente en zijn volgers in de Rajneeshpuram gemeenschap, die zich vestigde in Oregon.
De documentaire serie telt zes afleveringen van ieder een uur die de impact laten zien van één van 's werelds meest controversiële goeroes. Diep in de woestijn van Oregon bouwde hij een utopie, maar een conflict met de lokale bevolking zorgt voor een nationaal schandaal.
130078

Making a Murderer

De langst lopende documentaire op deze lijst is waarschijnlijk ook de meest bekende: Making a Murderer. In december 2015 bracht Netflix deze Amerikaanse documentaire serie voor het eerst uit. Er zijn op dit moment twee seizoenen van de serie uit, met in totaal 20 afleveringen.
Dat deze documentaire goed is, is zacht uitgedrukt. Volgens ons hoort Making a Murderer zelfs bij de beste Netflix Original series van dit moment. De documentaire die over een tijdspanne van tien jaar gefilmd is, draait om Steven Avery. Hij is een man die 18 jaar in de gevangenis zat voor een misdaad die hij niet pleegde.
Een paar jaar nadat Avery was vrijgelaten, werd hij opnieuw gearresteerd. Making a Murderer neemt ons mee in de corrupte wereld van de wet en daarbuiten. De vier Emmy´s die deze documentaire heeft gewonnen geven wel aan dat deze serie het kijken dubbel en dwars waard is.

Dit zijn de beste misdaad documentaires op Netflix

Momenteel zijn dit deze misdaad documentaires het beste wat Netflix te bieden heeft op dat gebied. De documentaires mogen dan wel grimmig zijn en je soms een beetje ziek laten voelen van binnen, het is goed om niet al het leed uit de wereld buiten te sluiten!

Populair Nieuws