De 5 beste games van 2014 volgens Hidde Brummer

  Hidde is een van de meest recente aanwinsten aan het XGN team! De jonge held zet zich enthousiast in en voorziet jullie geregeld van een leuke special of recensie. Ja ja, in Groningen loopt wat schrijftalent rond. Hier is de lijst met de favoriete games van Hidde! O ja, hij kan niet alleen gamen, ook doet hij op hoog niveau aan hockey!

  5: Civilization Beyond Earth

  Civilization, de veel geroemde strategie-serie van Sid Meier, kwam dit jaar met een nieuw deel in de serie: Beyond Earth. In onze review, die ik samen met Johan heb gedaan, werd duidelijk dat Johan het niet echt een goede game vond en ik wel. Ik vind met name de mogelijkheid om je koninkrijk vanaf het begin op te bouwen vet, vandaar dat ik er nu al 100 uur in heb gestoken.

  4. F1 2014

  Dit nieuwe deel in de F1-serie van Codemasters liet mij weer de authentieke F1-ervaring beleven. Waar de afgelopen paar F1-games wat minder waren, was F1 2014 weer als vanouds goed. Sublieme A.I., het geluid van scheurende banden op heet asfalt en niet te vergeten de circuits. Dit was tevens de eerste game die ik mocht recenseren voor XGN, dus hij was al extra speciaal ;).

  3. Assassin's Creed Unity

  Ondanks alle bugs, glitches en niet werkende servers vond ik Assassin's Creed Unity een zeer complete game. Het rondspringen in het Parijs van de Franse Revolutie tot het Parijs van de 19e eeuw: het was allebei evenleuk. Ook nieuwe Assassin Arno deed van zich spreken, en ik vond hem veel charismatischer dan bijvoorbeeld Connor of Haytham. Wat ik ook een goede toevoeging vind is het upgrade-systeem, want dit zorgt ervoor dat je zelf kunt beslissen wat voor ziek wapen je Arno nu eens gaat geven.

  2. FIFA 15

  Dankzij de komst van de next-gen consoles kon EA een nieuwe engine, de Ignite Engine, introduceren. En ik kan je vertellen, die heeft de serie veel goedgedaan. Eindelijk geen gezeik meer op falende goalies, meer dan 3000 nieuwe animaties en verbeterde gameplay: alles zit in FIFA 15 (en een stukje FIFA 14). Ook alle nieuwe Barclays Premier League stadions die er in zitten doen de sfeer veel goed.

  1. NBA 2K15

  Ik vind NBA 2K15 by far de beste game van 2014. Het realisme is huizenhoog, on and off the court, en het is allemaal zo uitgebreid, zo goed en zo prachtig vormgegeven dat het bijna unreal is. In de MyPlayer krijg je ook het idee alsof je een échte NBA-speler bent, en dat kun je volledig op het conto van 2K schrijven. Daarbij zijn er een scala aan mogelijkheden en zul je je in-game nooit vervelen.

  NBA 2K15

  Verkijgbaar vanaf 10 october 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.