iPhone 6 terugblik - van bendgate drama naar ongekende populariteit

  Als we het over de iPhone 6 hebben, dan hebben we het in dit geval ook over de iPhone 6 Plus. Ze zijn beide tegelijk uitgekomen en alweer een paar maanden verkrijgbaar. In die maanden is de populariteit gegroeid. Maar wat maakt deze smartphones nou zo populair?

  Apple had met de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus in de eerste 24 uur al meer dan 4 miljoen exemplaren in bestelling staan. Veel mensen waren nieuwsgierig naar de nieuwe iPhones en eigenlijk was dit dan ook geen opmerkelijke gebeurtenis, aangezien dit met elke iPhone-release wel gebeurt.

  Deze kerst heeft Apple gezorgd voor de helft van alle apparaatactivaties in de wereld, maar de start van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus begon niet zo rooskleurig als we dachten.

  Het #bendgate drama is voorbij

  Een flinke domper na de release van de iPhones kwam er al snel, omdat beide smartphones vrij makkelijk gebogen konden worden. Dit zorgde voor veel klachten van mensen die een gebogen iPhone 6 of iPhone 6 Plus hadden. De vraag was uiteindelijk of dit het allemaal wel waard was en het niet gewoon gehyped werd. Want zeg nou zelf, dat zou Apple toch wel erg veel geld kosten?!

  Nadat heel wat grote websites zelf tests hadden gedaan, bleek dat er toch wel erg veel kracht op de iPhones gezet moest worden om hem daadwerkelijk te buigen. Alles is natuurlijk kapot te krijgen, zo lang je maar goed je best doet. Hebben die mensen dan niet gewoon iets te veel moeite gedaan om mee te doen aan de hype rondom het hele bendgate gebeuren? Als hij dan toch niet zo snel buigt, laten we het dan eens over de toffe features hebben!

  De iPhone 6 Plus heeft een groter scherm

  Het is de eerste keer in de iPhone-geschiedenis dat Apple zo'n grote iPhone 6 uitbrengt. De naam iPhone 6 Plus klinkt niet zo heel groot, maar als je de telefoon ziet is hij wel zeker een stukje groter dan we hadden verwacht. De vraag is: is het de moeite waard om er één te kopen?

  Veel gebruikers van de nieuwe iPhone 6 Plus zeggen dat het pure gewenning is. Zo'n groot scherm is natuurlijk iets wat de meeste iPhone-gebruikers voorheen niet hadden en phablets zijn ook nog een redelijk nieuwe hype. Wel is het voor veel gebruikers toch de reden om een iPhone 6 Plus te kopen, omdat ze de kwaliteit van Apple gewend zijn en een groter scherm willen.

  In onze iPhone 6 Plus review spraken we over de ervaring met Netflix. Een scherm vol kleur, contrast en het ziet er adembenemend uit als je net genomen video's en foto's bekijkt. Niet alleen de iPhone 6 Plus heeft zo'n mooi scherm, want ook de iPhone 6 heeft zo'n scherm.

  Indrukwekkende prestaties voor een iPhone

  De prestaties van beide smartphones zorgen ook voor aantrekkelijkheid en in combinatie met het hiervoor genoemde scherm kun je van al je media, games en apps genieten. Naast alle nieuwe snufjes is vooral de nieuwe A8-processor van Apple erg belangrijk. Deze zorgt er namelijk voor dat de nieuwste apps en games vloeiend kunnen worden afgespeeld. Wat we hier van vinden is uitgebreid te lezen in onze iPhone 6 review.

  iphone 6

  Eén van de beste smartphone camera's

  De iPhone 6 en de iPhone 6 Plus bevatten allebei een uitermate goede camera. De iPhone 6 Plus heeft nog wat extra features, zoals stabilisatie maar is qua kwaliteit hetzelfde. Het is tegenwoordig niet meer nodig om een spiegelreflex camera met je mee te zeulen, want wil je een foto maken dan pak je toch gewoon je iPhone 6 of iPhone 6 Plus!

  Apple blijft populair

  Wat precies de succesfactor is van Apple en zijn iPhones is vooralsnog niet helemaal duidelijk, maar dat Apple een merk is waar veel mensen zich aan binden is wel te zien. Veel kopers van Apple-apparaten zijn dan ook vaak gebruikers die al eerder een apparaat van Apple hebben aangeschaft of zijn geheel nieuwe gebruikers met een frisse kijk.

  Apple is in ieder geval aan de leiding met haar spullen en doet het ondanks het bendgate drama toch erg goed. De kerst is alweer voorbij dus de Apple-cadeautjes zijn gegeven. Nu eens kijken wat Apple in 2015 voor ons gaat betekenen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.