De 3 beste sprookjes games

  Het is bijna zover, vanaf 17 maart is de nieuwe game Woolfe te spelen en vanaf 18 maart draait Cinderella ofwel Assepoester in de Nederlandse bioscopen. Tijd om eens te kijken welke 3 beste sprookjes games er zijn. XGN zet ze voor je op een rijtje. Hier zijn de 3 beste sprookjes games.

  3. The Wolf Among Us

  Een grimmig sprookje gehuld in een wolven pak. Telltale Games, ontwikkelaar van Tales From The Borderlands en The Walking Dead herhaalt de succesformule van laatstgenoemde met The Wolf Among Us. In de game wordt het land van de sprookjes, genaamd ‘the homelands’ door Adversary beheerst. Om Adversary te ontwijken nestelen de ‘fables’ zich in een achterstandswijk in Manhattan.

  De grote Boze Wolf, Sneeuwwitje, Belle en het Beest, Ichabod Crane en nog meer fabelachtige figuren verhullen zich als normale mensen in de wereld. Als speler heb je de controle over Bigby Wolf, de Grote Boze Wolf in mensenvorm. Als sheriff van de fable community los je samen met Sneeuwwitje verschillende moorden op.

  The Wolf Among Us combineert sprookjes met stripachtige graphics. Door de creatieve invulling van de verschillende sprookjes hoort The Wolf Among Us absoluut in de 3 beste sprookjes games.

  2. Alice: Madness Returns

  Alice in wonderland? Eerder Alice in nachtmerrieland. Alice belandt door haar tante op miraculeuze wijze in Wonderland. Wonderland schetst een unieke omgeving waar onverklaarbare dingen gebeuren, rare vijanden verschijnen en de Cheshire Cat die Alice lastig valt. Door middel van puzzels op te lossen, doolhoven te overleven, hindernissen te overwinnen en vijanden te verslaan waant Alice zich door Wonderland.

  Met enkel een zwaard en een geweer verslaat ze vijanden en omstandigheden. De game is een typische platformer en mag als groot pluspunt gezien worden. Geen uitgebreide add-ons maar gewoon een heerlijke simpele platform game. Who the F… is Alice?

  Eke Bosman gaf Alice: Madness Returns een dikke 8.0. De game kwam in 2011 uit en maakte van een oud, vrolijk en energiek sprookje een grimmige, actievolle nachtmerrie. Deze game was spraakzaam en hoort alleen al door de creatieve wereld in de 3 beste sprookjes games.

  1. Kingdom Hearts

  Sora en Riku. De Kingdom Hearts fans kennen deze twee characters waarschijnlijk beter dan Donald Duck zijn eigen neefjes kent. Het onmisbare duo reist door de kleurrijke omgevingen samen met de Disney figuren die we gewend zijn. Samen met de Disney figuren en Final Fantasy iconen zoals Cloud en Squall trekken Sora en Riku ten strijde tegen de Heartless. Het combineren van Disney met Final Fantasy levert veel legendarische graphics, verhaallijnen en vechtstijlen op.

  Om een Disney titel uit de 3 beste sprookjes games lijst te houden is alsof je Dagobert Duck vraagt om geld. Het is onmogelijk. Kingdom Hearts weet de sprookjes van Disney grandioos te combineren met de vechtstijl van Final Fantasy. En door de grote fanbase van de game wordt deze titel als een godsdienst ervaren. Sebastiaan Quekel gaf de game een dikke 8.5.

  The Wolf Among Us

  Verkijgbaar vanaf 11 october 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.