Top 10 beste coming of age films

Article
zondag, 27 mei 2018 om 16:02
top 10 coming to age films 132182
In coming of age films worden jongeren volwassen en leren ze steeds meer over het leven. En dit levert vaak grappige avonturen op! Van oude klassiekers tot nieuwe varianten, en van musical-films tot komedie: dit is onze top 10!

10. Clueless (1995)

Clueless is een romantische komedie en gaat over Cher en haar leven als jongvolwassene in high school in Beverly Hills. Cher is verwend en staat graag in de spotlights. Ze draagt altijd de nieuwste, mooiste en duurste kleding en doet er alles aan om haar reputatie hoog te houden. Het is een meisje dat alles voor elkaar kan krijgen met haar praatjes.
Er komt een nieuw meisje op school, Tai, en Cher en haar beste vriendin besluiten haar een make-over te geven. Want Tai is hartstikke aardig, maar ze ziet er echt niet uit. Niet veel langer na de make-over, heeft Tai een vriendje. Dan realiseert Cher zich dat ze ook een vriendje wil, maar op dat gebied lijkt niemand interesse in haar te tonen. Waar zou dat door komen? Cher ondergaat een spirituele metamorfose en komt erachter dat het leven niet alleen draait om leuke kleding en populariteit.
132183

9. The Perks of Being a Wallflower (2012)

Deze drama/komedie gaat over Charlie (15): een rustige, teruggetrokken tiener in het eerste jaar van high school. Zijn beste vriend Michael heeft zelfmoord gepleegd en Charlie vraagt zich nog steeds af waarom. Michael loopt rond met veel vragen, en voelt zich gelukkig en ongelukkig tegelijk.
Charlie is opvallend stil: hij is het het muurbloempje van de school. Hij heeft geen contact met zijn klasgenoten: hij heeft vrienden in de examenklas. Op zijn eigen manier vindt Charlie zijn weg in het volwassen leven van dates, familiedrama, seks en drugs. Maar gelukkig helpen zijn vrienden hem hierbij. The Perks of Being a Wallflower is gebaseerd op het boek van Stephen Chbosky, die de film ook heeft geregisseerd.
132185

8. Forrest Gump (1994)

In Forrest Gump volgen we de simpele ziel Forrest voor een aantal jaar, en kijken we mee vanuit zijn perspectief. Ondanks zijn fysieke handicap ("Run Forrest, run!") en zijn ongelooflijk lage IQ, weet Forrest zichzelf een grote rol te geven binnen de Amerikaanse geschiedenis. Hij vecht in Vietnam, ontmoet Elvis en JFK, groeit uit tot sporter en brengt een bezoek aan het Witte Huis.
Forrest Gump is een echte klassieker die velen dan ook bekend in de oren zal klinken. Forrest wordt gespeeld door Tom Hanks.
132186

7. Mean Girls (2004)

Mean Girls is dé typische meidenfilm. De film vertelt het verhaal van Cady, die haar hele leven in Afrika gewoond heeft, thuis les heeft gekregen en plotseling verhuist naar Amerika. Hier gaat ze naar high school, wat wel even wennen is. Cady valt erg in de smaak bij de plastics, een groepje meelopers met als opperhoofd- en koningin van de school: Regina George. Het groepje houdt een burnbook bij: een boek waarin de frustraties en roddels van iedereen binnen de school worden opgeschreven.
Cady mengt zich tussen de plastics: elke middag shoppen, praten over jongens, het kan niet beter. Totdat Regina Cady het leven zuur maakt. Cady ziet in dat het leven om meer draait dan populariteit en status. Mean Girls is een romantische komedie, en niet te missen bij een meidenavond!
132187

6. Stand By Me (1986)

Deze film gaat over een groep van vier jongens. De jongens krijgen te horen dat een jongen die zij kennen is overleden, en dat zijn lijk in het bos ligt. Dat moeten ze vinden. Ze bereiden zich voor op het avontuur en gaan op zoek naar het lijk.
Tijdens hun reis maken de vier jongens veel mee: zo brengen ze nachten door in het bos en worden ze ook bijna overreden door een trein. Maar geduld wordt beloond, en uiteindelijk vinden ze het lijk. En de groep jongens die hun bekende heeft vermoordt. Hoe zal dit aflopen?
132188

5. The Fault in Our Stars (2014)

Iedereen om Hazel heen lijkt het leven zo mooi te vinden: iedereen is verliefd, blij en doet leuke dingen. Kortom: het leven is gewoon mooi. En vooral: iedereen is gezond. Hazel niet. Hazel heeft longkanker en vindt dit beeld van het leven maar vertekend: het leven is helemaal niet zo leuk. Het is een kwestie van afwachten tot ze zal overlijden.
Hazel gaat wekelijks naar een praatgroep, en op gegeven moment komt ze daar August tegen. August heeft zelf ook kanker gehad, maar is inmiddels genezen. De twee worden verliefd: Hazel is nog nooit zo gelukkig geweest. Al sinds ze zich kan herinneren, wil Hazel een keer naar Amsterdam. Deze droom komt uit: ze gaat samen met August.
132189

4. Divergent (2014)

In het Amerika van de toekomst is de maatschappij verdeeld in vijf groepen: Zelfverloochening, Vriendschap, Oprechtheid, Onverschrokkenheid en Eruditie. Op deze manier zijn alle "soorten" mensen bij elkaar en zal er dus nooit meer oorlog ontstaan. Iedereen moet op zijn 18e een factie kiezen door middel van een test, om te bepalen waar je het best tussen past.
Tris en haar broer Caleb moeten dit jaar ook een factie kiezen. Ze willen beiden weg uit het saaie Zelfverloochening, ook al betekent dat dat ze hun ouders achterlaten. Bij Tris geeft de test geen duidelijke uitslag: zij is divergent. Maar ze moet toch ergens voor kiezen. Ze gaat naar Onverschrokkenheid, de groep van stoere durfals. Ze moet zich bewijzen om te mogen blijven. Maar het allerbelangrijkst: niet opvallen. Want niemand mag weten dat Tris divergent is.

3. The Breakfast Club (1985)

Nog een echte klassieker in onze top 10: The Breakfast Club. Vijf jongeren moeten op hun vrije zaterdag terugkomen naar school om een dag na te blijven. Het populaire meisje van de school, een nerd, een pestkop, een rebel, en een weirdo moeten samen de zaterdag doorbrengen. Acht uur lang, om precies te zijn.
Ze hebben elkaar nog nooit eerder ontmoet, maar deze zaterdag veranderd hun levens. Ze blijken het toch wel met elkaar te kunnen vinden, en maken er een gezellige dag van. Ze worden vrienden, en er ontstaan zelfs relaties.
132191

2. Grease (1978)

Nummer twee in onze lijst: Grease! Wie kent deze musical-film niet? Vandaag de dag zijn de nummers Grease Lightning en You're the that I want nog steeds razend populair. De film gaat over het brave meisje Sandy en de populaire Danny. De twee zijn verliefd op elkaar, maar Danny heeft een reputatie hoog te houden en laat niet blijken dat hij gevoelens heeft voor Sandy. Sandy probeert hem jaloers te maken.
De twee gaan samen naar een openlucht-bioscoop, gaan samen milkshakes drinken en doen zelfs mee aan een dans-show. Later in de film geeft Danny, uiteraard, toe aan zijn gevoelens en krijgen de twee een happy ending.

1. The Hunger Games (2012)

Het Amerika van de toekomst is verdeeld in twaalf districten van arm naar rijk, en het Capitool. Elk jaar organiseert het Capitool de Hongerspelen: een evenement waarbij 24 deelnemers (2 uit elk district) in een simulatie worden gezet en moeten strijden voor hun leven. Er mag namelijk maar één overlevende uit komen. Katniss haar kleine zusje wordt geloot om mee te doen aan de spelen, maar Katniss neemt die rol van haar over.
Samen met een jongen uit het district doet ze mee aan de Hongerspelen. Ze leren elkaar steeds beter kennen, maar wat maakt het uit? Want aan het einde van het avontuur gaan ze toch allebei dood, en anders wel één van de twee. Ze bedenken een plan waarmee het ze misschien lukt om tóch samen de spelen te overleven.
Dit was onze top 10 coming of age films! Nog niet genoeg gehad? Check dan ons lijstje van de top 5 tienerdrama series op Netflix!

Populair Nieuws

Laatste Reacties