De 10 tofste co-op games die nog uit moeten komen!

  Na de laatste editie van de E3 lijkt het alsof co-op games hotter zijn dan ooit. Mensen die graag een coöperatief potje gamen, kunnen de toekomst positief tegemoet zien. Een tijd geleden zagen we de plotse populariteit van de ouderwetse pijl en boog in games. Nu lijkt hetzelfde te gebeuren, maar dan met co-op games.

  Ubisoft is hier het grootste voorbeeld en lijkt hier al zijn pijlen op coöperatieve gameplay te richten. Dit zagen we onder andere in Far Cry 4 en Assassin's Creed: Unity. Het is in deze games mogelijk om samen met iemand anders de singleplayer te spelen, terwijl je beiden op je eigen bank zit en achter je eigen console.

  Met al dat aanstormende co-op geweld is het handig om de krenten uit de pap te kennen. Wij hebben een lijst gemaakt met daarin de beste aankomende co-op games.

  10. Borderlands: The Pre-Sequel

  Na de eerste twee delen van Borderlands komt ook Borderlands: The Pre-Sequel er aan. De naam is wat vreemd, maar die dekt wel meteen de lading. De game speelt zich namelijk af tussen de gebeurtenissen van deel één en twee. Hier vecht je niet tegen Handsome Jack, maar voor hem. Hier is hij nog niet de kwadaardige mafketel die hij bijvoorbeeld in deel twee is.

  Borderlands staat erom bekend dat de serie een groot fun-gehalte heeft waarbij mensen ook coöperatief moeten samenwerken om zo verder te komen. Het nieuwe deel speelt zich af op de maan waar de zwaartekracht minder is en ook hier kun je met maximaal vier man spelen in de singleplayer.

  Offline co-op: Maximaal twee spelers (op PC geen offline co-op)
  Online co-op: Maximaal 4 spelers
  Offline + Online co-op: Ja

  9. Dying Light

  Net als de nummer negen van deze lijst is dit een game waarin je first-person een tsunami aan zombies moet overleven. In deze game kun je met maximaal vier personen in een sessie spelen waarbij je onder andere kunt freerunnen en vallen kunt zetten waar de zombies vervolgens op af komen.

  De game werkt met een dag en nacht idee waarbij je het daadwerkelijk licht en donker ziet worden. Wanneer de nacht valt zijn de zombies dan ook op het meest actief. Het is daarom de bedoeling dat jij overdag spullen bij elkaar weet te rapen in de omgeving van je kamp.

  Offline co-op: Geen
  Online co-op: Maximaal 4 spelers
  Offline + Online co-op: Geen

  8. Sunset Overdrive

  Tijdens de E3 van 2013 kregen we een eerste trailer te zien die voor veel mensen geen duidelijkheid gaf over wat voor soort game dit nou is. Insomniac Games heeft het idee voor de game van Microsoft gekregen waardoor het spel enkel naar de Xbox One komt. In Sunset Overdrive is het mogelijk om met iets meer mensen dan gewoonlijk samen te spelen.

  Het spel ondersteunt namelijk een co-op functie voor acht spelers. Zo kun jij het samen met zeven man opnemen tegen vele golven van hersenloze beesten. Deze beesten waren eerst mensen, maar ze hebben de verkeerde frisdrank gedronken waardoor ze in deze soort zombies zijn veranderd.

  Offline co-op: Nee
  Online co-op: Maximaal 8 spelers
  Offline + Online co-op: Geen

  7. Dragon Age: Inquisition

  Het is bevestigd dat Dragon Age: Inquisition een multiplayer co-op krijgt. In deze game kun je samen de open wereld verkennen en het met jouw held opnemen tegen de enorm draken die het land in het spel huisvest. Bij het kiezen van een karakter heeft iedere held een eigen verhaal en krachten. Zoek naar de juiste balans tussen jou en de mensen waarmee je speelt om alles zo soepel mogelijk te laten lopen. De co-op bestaat uit maximaal vier leden.

  Offline co-op: Nee
  Online co-op: Maximaal 4 spelers
  Offline + Online co-op: Geen

  6. Assassin's Creed: Unity

  We gaven het al eerder aan, maar Ubisoft lijkt de pijlen met bijna alle games te richten op het co-op gedeelte. Ze zagen we dat dit aspect ook in Far Cry 4 verwoven zit. Deze E3 zagen we bovendien nieuwe gameplay van Assassin's Creed: Unity, die zich afspeelt in de tijd van de onthoofdingen en witte pruiken. Jawel, de Franse Revolutie.

  In deze nieuwe gameplay zagen we dat het co-op gedeelte een groot gedeelte van de game is. Met maximaal vier personen kun jij missies aangaan waarbij je samen klimt en kloutert over diverse daken om zo bijvoorbeeld een doelwit uit te schakelen. Hoe dit aspect uitpakt, moet nog blijken, maar het lijkt op een goede creatieve injectie die Ubisoft aan de franchise heeft gegeven.

  Offline co-op: Nee
  Online co-op: Maximaal 4 spelers
  Offline + Online co-op: Geen

  5. Fable Legends

  Ook in Fable Legends kun je lekker co-op spelen. Hier kun jij levels doorlopen met drie andere vrienden waar iedereen in de rol van een held kruipt die zijn eigen vaardigheid heeft. Een vijfde persoon speelt de 'bad guy' die het tegen de andere vier opneemt. Dit doet hij door als in een soort strategy-game zijn troepen van boven aan te sturen.

  Tijdens het spelen heeft de vijfde persoon, die dus je tegenstander is, een overzicht over wat er gebeurt en kan als een soort god van alles laten gebeuren om de vier helden te belemmeren in hun voortgang. Al deze gebeurtenissen zijn real-time en kunnen worden aangestuurd door de Smartglass app.

  Offline co-op: Niet bekend
  Online co-op: Maximaal 5 spelers
  Offline + Online co-op: Geen

  4. Evolve

  Net als de Fable kent Evolve een vier tegen één idee. In Evolve ga je samen met vier man één andere persoon te lijf. In Evolve ben je een soort jager wiens doel het is om een gigantisch beest om te leggen. Dit gigantisch beest wordt gespeeld door een vijfde persoon. Zijn taak is om de vier samenwerkende personen neer te maaien op elk mogelijke manier.

  Naarmate het gevecht vordert, zie je dat het monster evolueert en meer vaardiheden en krachten krijgt. Hier komt de naam van het spel ook vandaan.

  Offline co-op: Nee
  Online co-op: Maximaal 5 spelers
  Offline + Online co-op: Geen

  3. The Division

  Eén van de grote verrassingen van de E3 van 2013 was toch wel Tom Clancy's The Division. De game zag er adembenemd mooi uit en laat je in een fantastische omgeving met prachtige graphics genieten van gameplay die er meer dan soepel uitziet. Je zit midden in een stad die compleet verlaten is. De meeste mensen zijn gestorven door een ziekte die is uitgebroken en zijn de stad ontvlucht.

  In The Division is het mogelijk om met je groep een andere groep aan te vallen wanneer die het gebied wil ontvluchten. Deze persoon moet een lichtkogel de lucht in schieten waarna jij kunt zien waar deze groep zich bevindt. Je kunt de game wel als singleplayer spelen, maar er is geen offline support voor. Dat wil zeggen dat je console of computer altijd in verbinding moet staan met internet.

  Offline co-op: Geen
  Online co-op: Ja, maar nog niet bekend hoe veel.
  Offline + Online co-op: Geen

  2. Super Smash Bros.

  En natuurlijk vergeten we Nintendo niet in deze lijst, want ook Nintendo heeft een gigantische co-op game waar veel mensen naar uitkijken. Dit is natuurlijk Super Smash Bros. voor de Nintendo 3DS en Wii U. Op beide platformen staat deze fighter garant voor een hoop lol.

  Speel het competitief, button bashend of als recreatief vermaakt met een paar vrienden. Hoe dan ook is de verwachting dat deze game je een enorme dosis plezier gaat bezorgen met grootheden als Link, Mario, Pikachu, Mega Man, Kirby en nog veel meer.

  Offline co-op: Ja (hoe veel spelers niet bekend)
  Online co-op: Maximaal 4 spelers
  Offline + Online co-op: Niet bekend

  1. Destiny

  Het zal weinig mensen verbazen dat we Destiny zien als beste aankomende game. Bungie, voormalige ontwikkelaar van de Halo-games, speelt zich al een ruime tijd in de kijker met de game die ergens wel wat wegheeft van Halo. Of Destiny de verwachtingen waar kan maken, moeten we nog zien.

  Aan het budget van de game zal het niet liggen. Destiny is een game waarbij het de bedoeling is om samen met andere personen te spelen, maar je kunt hier ook gewoon op zelfstandig de singleplayer spelen. Het co-op gedeelte werkt simpel en er kunnen te allen tijde mensen je sessie joinen.

  Offline co-op: Nee
  Online co-op: Squads van 3 spelers, maar meedere squads mogelijk
  Offline + Online co-op: Geen

  Natuurlijk komen er nog meer co-op titels uit. Hieronder een paar grote namen die de top 10 niet gehaald hebben met een uitleg!

  Rainbox Six: Siege

  Net als vele andere nieuwe games van Ubisoft krijgt ook deze game een co-op mogelijkheid voor de singleplayer. We hebben op de E3 al beeldmateriaal gezien van de game, maar die informatie ging enkel over de multiplayer. Wel weten we al dat de game een singleplayer en coöperatieve modus krijgt. Hoe deze modi er precies uit gaan zien is nog afwachten.

  Far Cry 4

  Ook van Far Cry 4 weten we inmiddels dat het mogelijk is om de singleplayer modus te spelen samen met iemand anders. In tegenstelling tot Assassin's Creed: Unity hebben we niets gezien van het samen spelen met anderen in de singleplayer. We weten dus ook niet hoe groot het belang dit heeft in deze game. Bij Assassin's Creed: Unity is dit een stuk duidelijker.

  Crackdown 3

  We hebben alleen nog maar een trailer gezien, maar wanneer we kijken naar de vorige delen zat hier ook een co-op modus in. We gaan er dus vanuit dat deze ook in Crackdown 3 komt. Omdat er nog geen officiële bevestiging van is hebben wij de game niet in de lijst gezet.

  Dead Island 2

  De volgende game is er een waarbij je met met maximaal vier personen kunt spelen. Het eerste deel van Dead Island sloeg goed aan bij het publiek omdat je met verschrikkelijk makkelijk het eiland kon verkennen met mensen van over de hele wereld. Werk samen, help elkaar en voer missies uit om zo verder te komen in het verhaal.

  We zagen deze E3 de eerste trailer van het nieuwe deel wat wil zeggen dat we ons weer klaar kunnen maken voor coöperatief zombies slachten met de meest idiote wapens die jij je maar kan voorstellen.

  Yoshi's Wooly World

  Een andere game die de lijst van grote titels niet gehaald heeft maar waar wel een hoop mensen naar uitkijken is Yoshi's Wooly World. Ook bij deze game zit een co-op, maar dit is niet de game die het formaat heeft van de Nintendo-titel die op plaats twee staat. Ook is er nog niet veel bekend over de co-op van deze game.

  Borderlands: The Pre-Sequel

  Verkijgbaar vanaf 17 october 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.