De 10 mooiste God of War 3 Remastered screenshots - Een bloederig foto album

  Dat God of War 3 er al fantastisch uitzag heeft Sony niet tegengehouden om de game nog eens op te poetsen. Met als resultaat dat de game er nóg beter uitziet. Reden voor ons om de 10 mooiste God of War 3 Remastered screenshots op een rijtje te zetten die we natuurlijk zelf gemaakt hebben met de Photo modus in de game!

  Sony heeft God of War 3 opnieuw uitgebracht met een HD jasje. En die staat Kratos niet slecht zoals we al in de God of War 3 Remastered Review besproken hebben. Grafisch is de game gepolijst en voorzien van een 1080p resolutie en het spel draait nu op een redelijk stabiele 60 frames per seconde.

  Daarnaast heeft Sony er een extra modus aan toegevoegd, namelijk de Photo modus die we besproken hebben in de Preview. Wij hebben van die gelegenheid gebruikt gemaakt om de 10 mooiste screenshots voor jullie in een bloederig Grieks fotoalbum te stoppen.

  Let wel: Deze screenshots bevatten spoilers, dus als je de game zonder voorkennis wil spelen moet je hier stoppen met lezen!

  10. Hoe zou het zijn als Kratos je afslaat?

  Kratos is in de hele God of War trilogie op oorlogspad tegen de Griekse goden. Een voor een krijgen deze dan ook een flink pak rammel van de Spartaanse veldheer. Op brute wijze maakt Kratos steeds zijn tegenstanders af en dat is indrukwekkend om te zien. Maar hoe zou het er vanuit de tegenstander uitzien?

  Dat laat Sony ons in God of War 3 Remastered zien en dan wel door de ogen van Poseidon die wel een heel bruut pak rammel krijgt. Hij wordt met zijn kop tegen een rotswand aan geramd, heen en weer geslingerd, weggegooid en vervolgens van een klif af gedonderd. Zo ziet het er dus uit als je in elkaar getimmerd wordt door Kratos.

  9. Geweldige oud-Griekse taferelen

  Dat God of War er prima uitziet weten we intussen, maar de setting is ook bijzonder interessant. De games spelen zich allemaal in het oude Griekenland af. En de Grieken hadden destijds een hele unieke bouwstijl. Gigantische pilaren, grote beelden en vooral indrukwekkende bouwwerken waren aan de orde van de dag.

  Hoewel Kratos alles op zijn pad wil vernietigen en daarmee de nodige destructie van dit soort bouwwerken voortbrengt, kunnen we er in de game behoorlijk veel van zien. Sony verwent ons dan ook met mooie beelden van dit soort oude bouwwerken zoals dit amfitheater vol Griekse beelden.

  8. Niet alleen maar ruzie met Zeus

  In God of War had Kratos alleen ruzie met Ares en die heeft dat aan het einde van de game wel geweten. God of War 3 Remastered heeft Kratos. Alleen besodemieterde de andere Griekse goden en met name Zeus hem toen weer. Kratos heeft toen besloten dat hij koste wat het koste wraak zal nemen op Zeus.

  Daardoor heeft hij niet alleen ruzie met de koning der goden, maar met alle Griekse goden en zelfs met zijn eigen moeder Hera die intussen flink aan de zuip is. In de game komt Kratos Hera ook meerdere malen tegen en dan spreekt ze haar ongenoegen ook uit jegens Kratos. Ze stuurt zelfs broerlief Hercules die hem toch al moest hebben.

  Het gevolg is een gevecht a la Rocky Balboa versus Ivan Drago, waarbij de Hercules een dikke kop groter is dan Kratos. Daarbij is Hercules een heel stuk breder en heeft hij de Nememean Cestus, een paar metalen bokshandschoenen met ongelooflijke kracht, Niet dat dat hem uiteindelijk helpt, want hij gaat er ongeveer net zo aan als The Viper uit Game of Thrones.

  7. De man met de hamer

  Kratos wordt tijdens zijn queeste voor wraak op zeer regelmatige basis tegengewerkt. Hij is tenslotte op oorlogspad tegen Olympus. Onderweg komt hij legioenen spartanen tegen, maar ook mythologische wezens. Zo ontmoet hij wezens die half mens en half bok zijn, centaurs, sirenes, skeletten en nog veel meer. En ze gaan er natuurlijk allemaal aan.

  Kratos komt ook de man met de hamer op regelmatige basis tegen. In iedere normale situatie zou gelden als je de man met de hamer tegenkomt dat het licht uit gaat, maar in het geval van Kratos is dat niet zo. Hij heeft een remedie gevonden voor de man met de hamer en dat is simpel; gewoon de hamer afpakken!

  6. Finish Him!

  De vijanden die onderweg allemaal tegenkomt denken er geen twee keer over na: Kratos moet eraan gaan. Als Kratos niet oppast gaat hij er dan ook aan, gezien er hele hordes aan vijanden op hem af komen. Alleen is Kratos natuurlijk niet de mildste; Hij maakte zelfs zijn opwachting in Mortal Kombat enkele jaren geleden en dat is niet voor niks.

  Kratos mag namelijk maar wat graag zijn vijanden op creatieve manier het leven ontnemen. Bij veel vijanden (echt bijna allemaal) is dit dan ook mogelijk, zoals bij deze cycloop die zijn oog op Kratos had laten vallen. Het worden in God of War 3 Remastered nog net geen Fatalities genoemd, maar bruut zijn ze zeker wel!

  5. Guitar Hero Griekenland

  De Guitar Hero games kennen we allemaal wel, maar Kratos heeft hier een Griekse variant van gevonden; Harp Hero. Dit is een van de vele puzzels die Kratos op zijn pad tegenkomt. De bedoeling is hier redelijk simpel; druk de knoppen in die voorbij komen op de notenbalk en je speelt de melodie. Klinkt bekend toch?

  Harp Hero is het tweede deel van een redelijk eenvoudige puzzel die Kratos tegenkomt, maar de game kent ook een paar puzzels die wat lastiger te doorgronden zijn. Al te moeilijk wordt het in God of War 3 Remastered echter nooit als je maar een beetje logisch nadenkt.

  Had Icarus een PlayStation?

  In God of War III kwam Kratos Icarus tegen en ontnam hem toen zijn vleugels. Maar hoe is Icarus, de halfgod eigenlijk aan zijn vleugels gekomen? Daar kom je dus in God of War 3 Remastered achter. In de werkplaats van Daedalus, de maker van Icarus, zijn namelijk diverse ontwerpen van zijn creaties te zien.

  Eentje daarvan is een hele grote schets met het ontwerp van Icarus. Je kunt daarop zien hoe Daedalus het ontwerp van de vleugels in gedachten had en hoe dit aan zijn lichaam zou moeten zitten. En wat zien we daar in het midden staan? Is dat een easter egg of wellicht het bewijs dat Icarus een PlayStation had?

  3. Een beetje licht in de duisternis

  Kratos krijgt ook bijna altijd iets van de goden die hij afmaakt. Zo krijgt hij van Ares, Daedalus en Hercules nieuwe wapens. Elke van deze wapens heeft een eigen kracht die weer op die van de betreffende god slaat. Het wapen van Hercules is bijvoorbeeld gebaseerd op brute kracht, terwijl het wapen van Hades met zielen werkt.

  Alleen wat moet je van een Griekse god krijgen die over het zonlicht gaat? Juist! Een handige zaklamp op pocketformaat. Met het hoofd van Helios kan Kratos zelfs in de meest donkere ruimtes zorgen voor een goede verlichting. Je wil natuurlijk wel zien wie je in de pan hakt, zelfs als je in een grot rondloopt.

  2. De poort naar het hiernamaals

  Kratos is op zijn queeste naar het hoofd van Zeus al meerdere malen ‘gesneuveld’. En als je sneuvelt in de verhalen van de Grieken kom je in de onderwereld terecht. Kratos is natuurlijk niet zomaar klein te krijgen en weet intussen ook wel zijn weg in de onderwereld te vinden. Hij is er tenslotte al meerdere malen geweest en steeds teruggekeerd.

  Sterker nog, Kratos wordt in God of War 3 Remastered eerst vanuit Olympus zo de rivier Styx (die door de onderwereld loopt) in geknikkerd, komt dan terug, maar gaat later vrijwillig weer de onderwereld in. Die laatste keer neemt hij wel gewoon de voordeur, de poort naar het hiernamaals. En dat leverde deze toffe screenshot op.

  1. Kratos de vervelende plakvlieg

  Zoals we allemaal weten krijgt Kratos niet alleen maar standaard vijanden voor zijn kiezen. De Griekse goden hebben ook mythologische wezens op hem af gestuurd die hij in een oogwenk afmaakt, maar dat is nog niet alles. Kratos is namelijk ook door de Titanen belazerd en dan met name door Gaia.

  Een andere Titaan die nog een appeltje met Kratos te schillen heeft is Cronos. De Titaan die de doos van Pandora eerst door de woestijn sleepte is namelijk verbannen door Zeus en dat is allemaal de schuld van Kratos. Je kunt je voorstellen dat Kratos in verhouding tot deze gigantische wezens slechts een vlieg is.

  Je kent het wel zo'n vlieg die op je gaat zitten en dan veeg je hem van je af als het ware, maar een seconde later zit hij er weer. Een behoorlijk frustrerend gevoel is dat. Cronos moet zich net zo voelen, want in Kratos blijft ook maar de hele tijd op Cronos plakken. Hij is een vervelende vlieg voor Cronos, maar dan wel een steekvlieg!

  God of War 3 Remaster is dus de 1080p versie van God of War III. Deze game is het alleen al door de grafische pracht, de stijl en de bruutheid 100 procent waard om te kopen! Wij beloonden de game niet voor niets met een dikke 8.5 in onze God of War 3 Remastered Review.

  God of War III Remastered

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.