Top 10 meest succesvolle films - Echte kaskrakers!

  De filmindustrie is onwijs groot en brengt ons ieder jaar weer geweldige films, maar wat zijn nou de meest succesvolle films? Wij zochten het uit! Het geld dat er omgaat in de filmindustrie blijft iedere keer verbazen, maar na het zien van deze lijst begrijp je in ieder geval waarom James Cameron zo'n mooi huis heeft!

  Disney

  10. Frozen ($1,290,000,000)

  In 2013 bracht Walt Disney Pictures de muzikale animatiefilm Frozen uit. In de film zorgt de onlangs gekroonde koningin Elsa (Idina Menzel) per ongeluk voor dat ze haar kracht, waarmee ze dingen in ijs kan veranderen, verkeerd gebruikt. Door haar fout zit haar koninkrijk vast in een vloek die voor een oneindige winter zorgt. Haar zus Anna (Kristen Bell) vormt samen met een groep vol uiteenlopende karakters een team in een poging om de vloek ongedaan te maken.

  Het verhaal van Frozen is in de jaren, voordat het werd goedgekeurd in 2011, veel veranderd. Uiteindelijk heeft dat allemaal erg goed uitgepakt. De film heeft tot op heden meer dan 1,2 miljard dollar opgeleverd tegenover een budget van 150 miljoen dollar! Critici lieten zich veelal positief uit over Frozen en de film won twee Oscars. Na al deze successen is het niet zo gek dat er een vervolg op komst is.

  Lucasfilm Ltd.

  9. Star Wars: The Last Jedi ($1,332,235,824)

  Star Wars: The Last Jedi is de enige film uit de top 10 meest succesvolle films die op dit moment nog in de bioscopen draait. De film zou dus in de komende weken nog een paar plekjes kunnen opschuiven! The Last Jedi is het achtste hoofddeel uit de Star Wars-serie en het vervolg op The Force Awakens. Onder leiding van een grote cast, met onder andere Mark Hamill, Adam Driver, John Boyega en Gwendoline Christie, waren de verwachting hoog.

  Als we puur naar de cijfers kijken dan heeft de film die verwachtingen zonder twijfel waargemaakt. Terwijl The Last Jedi in meerdere bioscopen nog steeds draait heeft de film al meer dan 1,3 miljard dollar opgehaald. Het grote budget van 200 miljoen dollar verbleekt hierbij. Daarnaast werd de film genomineerd voor vier Oscars. Het vervolg komt naar verwachting uit in 2019.

  Warner Bros Pictures

  8. Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 ($1,341,511,219)

  Het laatste deel uit de Harry Potter-serie is gelijk het meest succesvolle deel. In de achtste film over Harry Potters avonturen zien we het trio Harry, Ron en Hermelien weer strijden tegen de kwaadaardige Voldemort. De missie is simpel: stop Voldemort voor eens en altijd. Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 bracht fans een waardig einde en bezorgde de Harry Potter-serie nog meer succes.

  The Deathly Hallows Part 2 werd bijna tien jaar na het eerste deel in de serie uitgebracht. Het budget van deze film werd gedeeld met dat van The Deathly Hallows Part 1 en kwam neer op 250 miljoen dollar, maar het tweede deel van het finalestukje heeft dat bedrag zelf al ruimschoots opgehaald. De film heeft tot nu toe meer dan 1,3 miljard dollar opgebracht!

  Walt Marvel Studios

  7. Avengers: Age of Ultron ($1,405,403,694)

  Het sterrenensemble van de Avengers met onder andere Robert Downey Jr., Chris Evans en Scarlett Johansson, kwam in 2015 weer bij elkaar in de Amerikaanse superheldenfilm Avengers: Age of Ultron. Wanneer Tony Stark en Bruce Banner proberen om een programma voor vredeshandhaving tot leven te brengen, gaat het helemaal fout en moeten de helden ervoor zorgen dat de kwaadaardige Ultron zijn vreselijke plan niet uitvoert.

  Het vervolg op de spectaculaire Avengers-film uit 2012 kon natuurlijk niet lang uitblijven en Age of Ultron zorgde wederom voor een hoop succes. De film heeft al meer dan 1,4 miljard dollar opgehaald sinds zijn release in mei 2015. Ook voor deze film staat er een vervolg op de planning. Avengers: Infinity War is namelijk dichtbij en komt eind april uit! Volgend jaar moet het vervolg daarop alweer worden uitgebracht. Daar zal wel weer een hoop geld in omgaan!

  Universal Pictures

  6. Furious 7 ($1,516,045,911)

  Het zevende deel in de Fast and Furious-serie werd ook in 2015 uitgebracht. De Amerikaanse actiefilm heeft vooral veel publiciteit gekregen vanwege het overlijden van één van de sterren uit de serie, Paul Walker. Furious 7 is de laatste film waarin de Amerikaanse acteur te zien is en de film geeft zijn personage in de Fast and Furious-serie een waardig einde. De film werd dan ook aan hem opgedragen.

  Furious 7 scoorde dan ook ontzettend goed en het openingsweekend leverde bijna 400 miljoen dollar op, wat het op vijf na meeste aller tijden is. Ook in de maanden daarna bleef de film het goed doen en tot op heden heeft de film al meer dan anderhalf miljard dollar opgebracht, meer dan acht keer het budget van 190 miljoen dollar. Critici waren ook zeer te spreken over de film, die in 2017 een vervolg kreeg.

  Marvel

  5. The Avengers ($1,518,812,988)

  Ondanks dat er tot op heden maar twee Avengers-films zijn uitgekomen, hebben alleen die twee films al bijna drie miljard dollar opgeleverd! Het eerste deel, simpelweg genaamd The Avengers, werd in 2012 uitgebracht en brak ten tijde van zijn release meerdere records. De film draait om de meest krachtige helden op aarde, die samen moeten komen en als een team moeten leren vechten om de kwaadaardige Loki te stoppen en de mensheid te beschermen.

  Deze spectaculaire actiefilm bevat veel grote filmsterren, wat de populariteit van de film zeker heeft geholpen. Meer dan anderhalf miljard dollar is er verdiend aan deze film tegenover een budget van 220 miljoen dollar. The Avengers blijft het vervolg, Age of Ultron, dus nipt voor qua succes. Misschien dat de aankomende twee vervolgen het origineel van de troon kunnen stoten!

  Universal Pictures

  4. Jurassic World ($1,671,713,208)

  Voor de film die op de vierde plek staat op deze lijst moeten we wederom terug naar 2015. Jurassic World kwam in dat jaar uit, bijna veertien jaar na het derde deel uit de Jurrasic Park-serie. De film speelt zich af op het fictieve eiland Isla Nublar, waar al tien jaar lang een pretpark met gekloonde dinosauriërs aanwezig is. Wanneer één van de dinosauriërs ontsnapt, breekt er complete chaos uit op het eiland.

  Jurassic World was vanaf het begin af aan al een onwijs succes. Tijdens het openingsweekend werd er meer dan 500 miljoen dollar opgehaald en werd het de eerste film die dit voor elkaar kreeg. Het vervolg op deze film, getiteld Jurassic World: Fallen Kingdom, moet dit jaar nog uitkomen. Ook daarna staat er nog een Jurassic-film op de planning, die ergens in 2021 moet uitkomen. Gezien Jurassic World meer dan 1,6 miljard heeft opgehaald, is een trilogie niet zo vreemd.

  Lucasfilm

  3. Star Wars: The Force Awakens ($2,068,223,624)

  De eerste film op deze lijst die de grens van twee miljard is gepasseerd, is Star Wars: The Force Awakens. Uit dit lijstje is ook wel op te maken dat 2015 een zeer succesvol jaar voor films was, aangezien vier van de tien plekken zijn bezet door films uit dat jaar. The Force Awakens is van die vier het meest succesvol, wat blijkt uit die twee miljard dollar die de film heeft opgebracht. Best een aardig bedrag!

  Star Wars: The Force Awakens speelt zich drie decennia na de nederlaag van The Empire af. Een nieuwe bedreiging staat op, genaamd The First Order. Rey, Finn en Poe Dameron gaan op zoek naar Luke Skywalker in een poging om het kwaad te stoppen. Hoewel het vervolg The Last Jedi nog in de bioscopen draait, lijkt het voor die film lastig om een achterstand van maar liefst 700 miljoen dollar goed te maken.

  De derde film uit deze trilogie moet ergens volgend jaar uitkomen. Deze moet van goeden huize komen om haar twee voorgangers in te halen qua opbrengsten!

  Paramount Pictures

  2. Titanic ($2,187,463,944)

  De enige film uit deze lijst die in de vorige eeuw is uitgebracht heet Titanic. Deze romantische rampenfilm van James Cameron kent Leonardo DiCaprio en Kate Winslet in de hoofdrollen. De film kwam in december van 1997 uit en draait om een fictief verhaal gebaseerd op de waargebeurde ramp van de RMS Titanic. Twee personen van compleet verschillende sociale klassen, Kate en Jack, worden op de Titanic verliefd en maken binnen korte tijd veel mee.

  Titanic heeft enorme successen gekend. De film werd genomineerd voor maar liefst veertien Oscars, wat nog steeds een (gedeeld) record is. Het won er elf, wat ook nog steeds een (gedeeld) record is. Daarnaast is Titanic de eerste film die meer dan één miljard dollar opbracht en blijft Titanic ook de film met de meeste inkomsten. De film heeft tien keer meer opgebracht dan haar budget. Het budget was 200 miljoen dollar en de teller van inkomsten staat momenteel op 2,1 miljard dollar.

  Twentieth Century Fox

  1. Avatar ($2,787,965,087)

  Regisseur en schrijver James Cameron lijkt wel gouden vingers te hebben. Hij heeft de twee meest succesvolle films van dit moment op zijn naam staan! De productie van zijn grootste succes, Avatar, begon al in 1994. In dat jaar begon hij met het schrijven van de film. Initieel zou het filmen van Avatar beginnen na het afronden van Titanic, maar de technologie die Cameron nodig achtte was nog niet beschikbaar.

  In 2009 was het dan eindelijk zover en werd Avatar uitgebracht voor het grote publiek. De film speelt zich af in de 22ste eeuw wanneer mensen de maan Pandora willen koloniseren. Jake, een oorlogsveteraan die in een rolstoel zit, wordt naar die maan gestuurd die wordt bewoond door de Na'vi, een buitenaards ras dat veel weg heeft van de mens. De missie die Jake heeft meegekregen wordt al snel een bijzaak wanneer hij op de grootse planeet Pandora aankomt.

  De visuele effecten en het grootschalige gebruik van 3D was revolutionair en werd dan ook erg geprezen. Het zorgde voor enorme populariteit rondom de film, wat heeft geresulteerd in een opbrengst van meer dan 2,7 miljard dollar tot op heden!

  Dit zijn de meest succesvolle films!

  Zoals je hebt kunnen lezen gaat er ongelooflijk veel geld om in de filmindustrie. Het record van Avatar zal ongetwijfeld ooit gebroken worden, maar wanneer en door welke film is de grote vraag. Heb jij deze films al gezien of ben je van plan om er een paar te kijken? Laat het ons weten hier beneden!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.