De 10 leukste kinderfilms op Netflix

Article
vrijdag, 23 februari 2018 om 9:52
xgn google image
Ook voor de kleintjes is er genoeg te beleven op de populaire streamingservice Netflix. Wij hebben de tien leukste kinderfilms op Netflix voor jullie uitgelicht. Vol bewondering kunnen de jongeren deze films aanschouwen. In deze lijst zullen geen animatiefilms staan. Bekijk daarvoor onze lijst met de beste animatiefilms op Netflix.

10. Herbie: Fully Loaded (2005)

We beginnen onze lijst van de leukste kinderfilms op Netflix met Herbie. Deze redelijk bekende auto is namelijk al in films te zien sinds eind jaren '60.
In Herbie: Fully Loaded volgen wij Maggie (Lindsay Lohan) die in handen komt van de bekende Volkswagen Herbie (met het nummer 53). Ze probeert haar dromen waar te maken en wilt mee racen in de NASCAR competitie. Maar haar vader (Michael Keaton) is enorm beschermend tegenover zijn dochter.
Kinderen kunnen genieten van de flauwe humor en vol spanning naar het scherm staren tijdens een race. Uit welke generatie je ook komt, Herbie is altijd leuk gebleven.
126918

9. G-Force (2009)

In onze lijst van leukste kinderfilms op Netflix zal Disney vanzelfsprekend aanwezig zijn. G-Force is een film met echte mensen en acteurs, maar brengt de cavia's tot leven door middel van CGI-animatie.
Een mix van beide werelden dus, en dat brengt een hoop grappige momenten met zich mee. Deze cavia's kunnen vechten, schieten en hilarische one-liners roepen. Dit team van unieke cavia's moet een kwaadaardige miljardair stoppen voordat hij de wereld kan overnemen.
De stemmen van het G-Force team worden onder andere ingesproken door grote namen als Sam Rockwell, Tracy Morgen, Penélope Cruz en Nicolas Cage. Deze cast wordt verder versterkt door Will Arnett en Bill Nighy. Een samenkomst van goede acteurs voor een film die je absoluut aan het lachen kan maken.
126926

8. Alvin and the Chipmunks (2007)

Deze drie schattige eekhoorns wisten een plek te bemachtigen in onze lijst van leukste kinderfilms op Netflix. Alvin, Simon en Theodore wisten met hun charme genoeg indruk te maken om een hele film franchise op te starten. Ook het tweede en derde deel van de Chipmunks zijn op Netflix te vinden.
In Alvin and the Chipmunks volgen wij Dave Seville (Jason Lee) een songwriter waarbij het geluk op lijkt te zijn. Op een dag komt hij drie eekhoorns tegen die tot zijn verbazing enorm goed kunnen zingen. Samen proberen zij succes op te bouwen.
Ondanks dat de drie eekhoorns een populariteit boost kregen dankzij de films, bestaat Alvin and the Chipmunks al sinds de jaren '60. Al generaties lang kunnen we van deze schattige dieren genieten en dat zullen we ook nog een tijdje blijven doen.
126940

7. De Schippers van de Kameleon (2003)

We zijn aangekomen bij een film van eigen boden binnen onze lijst van leukste kinderfilms op Netflix.
De Schippers van de Kameleon is een leuk avontuur over een tweeling die toevallig zijn eigen boot weet te bemachtigen. Met deze boot gaat het duo het water op en probeert op die manier mensen te helpen. Deze film wist in ons kikkerlandje zeker aan te slaan. De Schippers van de Kameleon zorgde namelijk voor meer dan 750 duizend bezoekers in de zomer van 2003.
Nederlanders vielen massaal voor de charme van deze film. Een leuk avontuur van eigen boden. Wat wil je nog meer?
126941 1

6. Pee-wee’s Big Holiday (2016)

Paul Reubens stapt al sinds de jaren '80 in de schoenen van Pee-Wee Herman. Met zijn eigen tv-serie en meerdere films is het personage uitgegroeid tot een icoon. Dit succes werd in 2016 voortgezet, aangezien Netflix een nieuwe film produceerde van Pee Wee Herman, genaamd Big Holiday.
Pee-wee Herman houdt van zijn simpele leven in het stadje van Fairville. Wanneer een vreemde op zijn pad komt (gespeeld door Joe Manganiello) wordt Pee-wee uitgedaagd om de wijde wereld in te trekken en uit zijn comfort zone te stappen. Een hilarisch avontuur gaat van start.
Vol droge humor en komische situaties weet Pee-wee's Big Holiday een lach op je gezicht te toveren. Dit is pure vermaak.
126943

5. Jingle all the Way (1996)

Arnold Schwarzenegger staat vaak bekend als actieheld door zijn rol als The Terminator, toch heeft hij ook een aantal kindvriendelijke films op zijn naam staan.
Het is kerstavond wanneer Howard Langston (Schwarzenegger) zich realiseert dat hij nog geen cadeau heeft voor zijn zoontje. Zijn grootste wens is een Turbo Man actiefiguur, maar op kerstavond zal Howard merken dat deze poppen bijna niet meer verkrijgbaar zijn. Lukt het Howard om zijn zoontje te voorzien van een Turbo Man?
Met een heerlijke dosis humor en geweldige one-liners als: "Put that cookie down, now!" is Jingle all the Way niet alleen een leuke film voor kerst, maar voor elke tijd van het jaar.
126945 1

4. Goosebumps (2015)

In onze lijst van leukste kinderfilms op Netflix gaan we een beetje de grenzen opzoeken. Want elk kind wil stiekem wel eens het gevoel krijgen dat hij of zij iets kijkt wat helemaal niet mag. Goosebumps bevat een leuk avontuur, maar ook enkele horrorelementen zijn aanwezig.
Goosebumps is uiteraard gebaseerd op de gelijknamige boeken van R.L. Stine. In ons land zijn deze boeken bekend onder de naam Kippenvel. Luchtige horror voor het jongere publiek voorschotelen, daar draait het om.
In de film van Goosebumps volgen we Zach (Dylan Minnette) die in contact komt met de dochter van bekende schrijver Stine (Jack Black). Ondertussen zal de wereld op zijn kop worden gezet wanneer alle wezens uit de boeken van Stine in de echte wereld terecht komen. Spanning, sensatie en humor zijn allemaal in Goosebumps aanwezig. Een film waar iedereen van kan genieten.
126952

3. Mr. Bean's Holiday (2007)

Aangekomen in onze top drie leukste kinderfilms op Netflix zien we Mr. Bean staan. Dit personage, gespeeld door Rowan Atkinson, is wereldwijd een succes geworden. Daarom zijn er ook verschillende films verschenen, waaronder Mr. Bean's Holiday.
We volgen Mr. Bean die een trip naar Cannes heeft gewonnen. Hij is per ongeluk verantwoordelijk voor het scheiden van een vader en diens zoon. Bean moet nu Frankrijk door reizen en de jonge knaap proberen te herenigen met zijn vader. Onderweg komen we hilarische situaties tegen, waardoor dit een luchtige komedie wordt voor het hele gezin.
126961

2. Honey, I Shrunk the Kids (1989)

Voordat Ant-Man de superheld was die kon krimpen tot het formaat van insecten zagen wij dit concept ook in Honey, I Shrunk the Kids.
In deze film gebeurt er een ongeluk. Een wetenschapper verkleint zijn zoon en dochter samen met twee andere kinderen tot het formaat van insecten. Nu moeten deze tieners proberen om de gevaren van de verkleinde wereld aan te gaan terwijl de wetenschapper ze probeert te vinden.
Honey, I Shrunk the Kids bevat genoeg grappen en gave effecten om elk kind geïnteresseerd te houden. Een concept dat wonderbaarlijk is om naar te kijken. Mis deze film niet!
126962

1. Peter en de Draak (2016)

We sluiten onze lijst van leukste kinderfilms op Netflix af met Peter en de Draak. Deze naam kan voor velen bekend in de oren klinken, aangezien de originele film uitkwam in 1977.
Wij hebben het hier over de vernieuwde versie die in 2016 op het witte doek verscheen. Een jongen genaamd Peter (Oakes Fegley) wordt gevonden in het bos en uiteindelijk in huis genomen door Grace (Bryce Dallas Howard). Zij vraagt zich af hoe hij zo lang wist te overleven in het bos. Peter heeft namelijk een beste vriend die zich schuil houdt tussen de bomen: Elliot de draak.
Deze draak wordt tot leven gebracht met gave special effects en de band tussen Peter en zijn draak Elliot is charmant, schattig en ontroerend. Peter en de Draak is een genot voor de kleintjes, maar ook het volwassen publiek kan gehecht raken aan deze groene draak. Klik op Netflix, start Peter en de Draak en begin met genieten.

Wat vinden jullie de beste kinderfilms op Netflix?

Wij zijn benieuwd wat jullie favoriete kinderfilms zijn die je op Netflix kunt vinden. Welke film laat je teruggaan in de tijd en doet je weer kind voelen? Laat het ons weten in de reacties!

Populair Nieuws