De 10 lekkerste Lara Croft modellen

Article
maandag, 14 maart 2016 om 9:24
xgn google image
De geruchtenstroom over Daisy Ridley als Tomb Raider actrice, die daarmee één van de vele Lara Croft modellen zal worden, kwam gisteren vol op gang. In navolging van de nieuwe Tomb Raider game, zal dan eindelijk ook de beurt zijn voor een nieuwe Tomb Raider film.

Recordaantal Lara Croft modellen

De nieuwe Tomb Raider film, de actieheld(in) die in de eerste twee delen gespeeld werd door Angelina Jolie, ligt nog ver voor ons, maar het speculeren over hoofdrolspeelsters is al begonnen. Daisy Ridley, bekend van Star Wars: The Force Awakens, lijkt in ieder geval een kandidate.
Voor ons de uitgelezen mogelijkheid om alle modellen, die door de jaren heen officieel werden ingezet als Lara Croft, eens op een rijtje te zetten. Lara heeft immers de eer om in het World Guinness Book of Records te staan als fictief persoon die de meeste levensechte stand-ins heeft gekend.

10. Natalie Cook - 1996

In 1996 werd Natalie Cook gebeld door haar modelagente. Ze moest onmiddellijk bruine contactlenzen in doen en naar de casting voor Tomb Raider gaan. Eidos was op dat moment zoekende naar het eerste Lara Croft model voor de European Computer Trade Show (ECTS) dat op het programma stond. Zo geschiedde en Nathalie werd, naar aanleiding van de toen net uitgekomen Tomb Raider game, het eerste Lara Croft model tijdens fotoshoot voor het Engelse tijdschrift PC Zone.
87815 7

9. Rhona Mitra - 1997

De in 1976 geboren Britse met Indiaanse roots werd, als opvolgster van Natalie Cook, aangesteld als Lara Croft model. Het model kende extreem veel fysieke overeenkomsten met de personage uit de game. Na een succesvol jaar als Lara Croft model, besloot Eidos om de gelijkenissen tussen film en game te updaten. Om die reden moest in 1998 Rhona Mitra plaatsmaken voor een nieuw model.
87816 7

8. Vanessa Demouy - 1998

Vanessa Demouy, het model van Franse afkomst, was de derde in rij met de eer om als Lara Croft model te fungeren. Het was een kort maar krachtige samenwerking. Reden voor de korte samenwerking was dat de fans van Tomb Raider niet geloofden in dit model als hun Lara Croft. Ze gedroeg zich tijdens interviews als mooi model dat toevallig een Tomb Raider outfit aan had, in plaats van de ware actieheldin te spelen.
87817 6

7. Nell McAndrew -1998

In 1998 was het de beurt aan Nell McAndrew om tijdens het E3 evenement te verschijnen als Lara Croft model. Door de vele gelijkenissen in het gezicht was het een groot succes. De samenwerking verloopt vlekkenloos, totdat McAndrew in augustus 1999 naakt in de Engelse Playboy verschijnt met meerdere associaties naar de Tomb Raider serie. McAndrew wordt op staande voet ontslagen en Core Design dreigde Playboy aan te klagen als zij de fout niet rectificeerden.
87818 4

6. Lara Weller - 1999

Na het schandaal met Nell McAndrew is het in 1999 Lara Weller die de taken als Lara Croft overneemt. Het blijkt een zware opgave. Mede doordat de Playboy foto’s waarschijnlijk nog bij de fans in het achterhoofd zitten, weet ze niet te overtuigen. Na enkele advertenties in GQ en Mens Health en wat gastoptredens in de Spaanse serie ‘Companeros’ moet ze in 2000 alweer plaats maken voor haar opvolgster.
87819 3

5. Lucy Clarkson - 2000

In 2000 wordt de dan pas 17-jarige Lucy Clarkson door Eidos aangesteld als het nieuwe Lara Croft model. Het wordt een periode van afzien voor haar. De aanstelling gebeurt namelijk vlak voordat de eerste Tomb Raider film, met Angelina Jolie in de hoofdrol, uitkomt. Fans associëren hun favoriete film-/gameheldin Lara Croft met Angelina Jolie en niet met Clarkson. Mede hierdoor heeft Clarkson bijna niet als Lara Croft gewerkt.
87820 2

4. Angelina Jolie - 2001

Misschien wel het bekendst van allemaal: Angelina Jolie. In de zoektocht van Paramount Pictures naar de geschikte Tomb Raider actrice, voor de in 2001 verschenen film Lara Croft: Tomb Raider, komt men bij haar uit. Geruchten over Pamela Anderson en Demi Moore doen de ronde, maar het is Angelina Jolie die uiteindelijk de rol pakt.
Jolie staat in eerste instantie niet te springen om de rol, omdat ze geen fan is van Lara Croft’s personage. Door de grote verwachtingen die de achterban van Lara Croft heeft, besluit ze toch in het avontuur te stappen. In 2003 zou ze nog in de sequel Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life spelen. Een film die de hoge verwachtingen niet waar weet te maken.
Ondanks het slechte ontvangst van het tweede deel, lijkt er dan al een derde deel klaar te liggen. Hoewel Jolie tot 2007 aan een eventueel derde deel verbonden was, deed ze in 2004 al uitspraken zich verder van Lara Croft te willen distantiëren.
87821 2

3. Jill de Jong - 2002

Met de verschijning van de nieuwe game Lara Croft Angel of Darkness, moest er ook een nieuw Lara Croft model komen. Voor deze rol wordt een speciaal kostuum aangemeten die Lara een nieuwe look geeft. Een slank fit lichaam met een zacht gezicht is de koers die Eidos kiest. En met succes, Jill de Jong wordt goed ontvangen door de fans en blijft aan tot 2006 als het gezicht van de Tomb Raider franchise.
87822

2. Karima Adebibe - 2006

Karima Adebibe, een Engelse die in Marokko opgroeide, had de zware taak om Angelia Jolie en Jill de Jong op te volgen. Het kostuum zou voor Tomb Raider Legend, de zevende game in de reeks van Tomb Raider, eens te meer aangepast worden. Voor het eerst zou een Lara Croft model meer doen dan fotoshoots. Om het Lara Croft personage zo geloofwaardig over te brengen in tv-commercials en tijdens interviews, moest Adebibe op speciale trainingskampen om, vooral fysiek, optimaal voorbereid te zijn.
87823

1. Alison Carroll - 2008

In 2008 wordt het laatste Lara Croft model door Eidos aangesteld. Alison Carroll zal ten tijde van Tomb Raider Underworld de rol op haar nemen. Net als Adebibe volgt zij hiervoor een speciaal trainingskamp, bij de Special Air Service, in survivallen en het gebruik van wapens. In 2009 wordt de samenwerking met Carroll beëindigd als gevolg van een tweede doorstart van de franchise, waarbij Crystal Dynamics besluit om niet meer met modellen te werken ter promotie van de games.

Daisy Ridley als Tomb Raider actrice?

Met het tweede leven dat Lara Croft dankzij Square Enix heeft gekregen lijkt er eindelijk een derde film aan te komen. Mede door de verjongende insteek die de nieuwe games hebben lijken de filmmakers geïnspireerd. De film die al sinds 2008 op de plank ligt, lijkt aan de hand van MGM en Warner Bros eindelijk op het witte doek te verschijnen.
Daisy Ridley, de actrice die we kennen van Star Wars: The Force Awakens, is een van de kandidaten om de nieuwe Lara Croft rol te gaan vervullen. Hoe zeker dit is, is nog maar de vraag aangezien Daisy Ridley de komende periode nog een drukke tijd tegemoet gaat. Eventuele andere actrices die op de ‘shortlist’ staan, werden niet genoemd.

Populair Nieuws