De 10 beste WildStar add-ons

Article
zaterdag, 09 augustus 2014 om 9:00
xgn google image
WildStar is hard op weg om veel zieltjes voor zich te winnen. De Massive Multiplayer Online game die bij ons een welverdiende 8.5 kreeg maakt ook gebruik van add-ons, die het de speler aangenamer moeten maken. Wij zetten de tien beste add-ons op een rijtje, in een niet chronologische volgorde.
Je kent het wel: je bent op avontuur en voor je het weet zitten je tassen vol met allemaal rotzooi. Rotzooi waar je eigenlijk niets aan hebt, maar het is zonde om het weg te gooien. Dus, bij de eerst bijzijnde merchant trek je je tassen open en begin je de nutteloze items te verkopen. Dat kan natuurlijk stukken makkelijker: automatisch.

10. Junklt

Daarvoor is de add-on JunkIt gemaakt. De add-on maakt het mogelijk om nutteloze items automatisch te verkopen, je gear automatisch te repareren, en laat kiezen welke uitrusting je juist wilt behouden. Dit laatst gaat op basis van een threshold die jijzelf instelt. Ideaal dus voor de avonturier die snel centjes wil verdienen.
17490

9. BijiPlates

Tijdens drukke gevechten heb je niet altijd tijd om even snel naar je levensbalk te kijken. Simpelweg omdat hij helemaal bovenin de hoek staat en de actie zich op het midden van je scherm afspeelt.Wat zou het verrekte handig zijn als je een kleine levensbalk midden op het scherm zou hebben...
Zie daar: BijiPlates. BijiPlates is een kleine add-on die een kleine levensbalk op je scherm tovert. Naast je leven laat het ook je schild, buffs en allerlei andere zaken zien. Zo hoef je niet langer je ogen over het scherm te laten glijden, want deze top add-on laat je zowel de actie als cruciale informatie zien.
17491

8. Ayth_Quest

In WildStar neemt questen het meeste tijd in beslag. Je vervult de ene opdracht na de andere en soms zie je door de bomen het bos niet meer. De add-on Ayth_Quest kan je daar gelukkig bij helpen.
Door bolletjes in de spelwereld te tonen laat Ayth_Quest precies zien waar je moet zijn. Niet langer zul je ronddwalen door een gebied om te zoeken naar dat ene kleine object dat je nodig hebt. En ook de monsters waar je er 20 van moet vermoorden, vind je in luttele seconden. Kortom: meer progressie, minder slacken!
17492

7. SpaceStash

Volgens sommigen is de inventory in WildStar net iets te groot en kun je te weinig aanpassen. Deel jij die mening? Dan is de add-on SpaceStash de uitkomst. SpaceStash geeft je een kleinere inventory zodat je meer overzicht hebt. Daarnaast heeft de add-on ook enkele functies die JunkIt ook aanbiedt, zoals het verkopen van items of repareren van je uitrustig.
17493

6. RareTracker

In een grote wereld als WildStar en met duizenden spelers, is het soms lastig om 'rare' monsters te vinden. Deze geven vaak betere loot waardoor ze vaak snel aangevallen worden door andere spelers. Met de add-on RareTracker heb je toch een schijntje meer kans, doordat deze add-on laat zien wanneer een rare monsters spawnt.
Naast dat RareTracker laat zien wanneer er een rare monster in de buurt is, laat hij ook zien waar je hem kunt vinden en kun je er linearecta naar toe lopen. Niet langer zul je degene zijn die het onderspit delft, maar die ene speler die constant loopt te aasgieren op jouw welverdiende rare monster.
17494

5. ClassicQuestDialog

We mogen het misschien niet zeggen, maar stiekem verlangden wij tijdens het spelen van WildStar terug naar het questscherm van World of Warcraft. Het questscherm in die game was namelijk veel duidelijker en overzichtelijker, waardoor je beter begreep wat de opdracht is. Plus je kon het verhaal achter de quest ook wat beter begrijpen.
Gelukkig is er een ontwikkelaar die het hiermee eens is, want met de ClassicQuestDialog haal je het oude vertrouwde questscherm weer in huis. Geen fancy functies verder, maar het maakt het questen een stukje dragelijker.
17495

4. GalaxyMeter

Wanneer je met een grote groep op stap bent is het soms lastig te bepalen hoe goed jij er nu eigenlijk voor staat wat betreft het uitdelen van schade. Want met meer dan 20 man op dezelfde vijand inhakken zorgt voor veel informatie op het scherm. Met de add-on GalaxyMeter is dat verleden tijd.
GalaxyMeter laat je in één oogopslag zien hoeveel schade jij hebt aangericht tijdens een gevecht. Maar het gaat nog veel verder dan dat. Want naast schade kun je ook de ontvangen schade meten, hoeveel iedere speler aan genezingskracht heeft gewonnen, welke speler een spreuk heeft gebruikt, en nog veel meer andere zaken. Een echte aanrader dus voor iedereen die van statistieken houdt.
17496

3. Threatmeter

Ook is het tijdens deze grote gevechten handig om te weten wie de meeste klappen kan verwachten. Door het uitdelen van schade aan een monster krijg je namelijk zogeheten 'aggro'. Hoe meer aggro je hebt, hoe groter de kans is dat een monster jou gaat aanvallen.
Met ThreatMeter kun je exact zien welke speler de meeste, of juist minste, aggro heeft. Dit is tijdens kerkers van groot belang, zodat spelers met elkaar kunnen afwisselen om zo iedereen in leven te houden.
17497

2. BetterQuestLog

Omdat je questlog nog wel eens overvol kan gaan raken door de vele opdrachtgevers in WildStar, is het wel zo fijn om een beetje orde te scheppen in de chaos. Want wie meer dan een X-aantal quests op zijn naam heeft staan, heeft ook een hele waslijst weg te werken. BetterQuestLog helpt je hier een handje bij.
Door je opdrachten netjes onder elkaar te rangschikken en de objecten in te klappen, is het een stuk duidelijker welke opdrachten je prioriteiten nodig hebben. Daarnaast worden je opdrachten ook nog eens gerangschikt op moeilijkheidsgraad. Zo raak je nooit verstrengeld in een web van moeilijke questen.
17498

1. Group Radar

Als je veel met vrienden speelt is het wel zo handig om te weten waar ze zijn. Want in een grote wereld als WildStar, die letterlijk kilometers beslaat, raak je elkaar nog weleens kwijt. GroupRadar zorgt dat dit verleden tijd is.
GroupRadar laat namelijk pijltjes zien in de gamewereld die wijzen naar je vrienden. Ben je je maatjes even uit het oog verloren in het heetst van de strijd, dan volg je simpelweg het pijltje om weer bij ze terug te keren. Want stiekem is de wereld van WildStar best wel eng, als je die alleen moet trotseren tenminste.