De 10 beste vrouwelijke karakters in games

Article
vrijdag, 29 augustus 2014 om 16:04
xgn google image
Vrouwen komen vaak voor in games, en dat is leuk. Niet alleen omdat ze vaak ontwikkeld worden om een genot voor het oog te vormen, maar ook omdat zij veel toevoegen aan een verhaal of een interessant karakter hebben. Daarom een top tien van de beste vrouwelijke karakters in videogames. En nee, we beoordelen ze niet op hun looks.

10. Juliet Starling (Lollipop Chainsaw)

Gebaseerd op Juliet uit Shakespears bekende liefdesverhaal, maar dan met een compleet eigen interpretatie van Suda 51. Op het eerste gezicht ziet Juliet eruit als een huppelkutje, maar dat blijkt totaal anders te zijn. Met een kettingzaag en het afgehakte hoofd van haar vriendje aan haar zijde, vecht Juliet zich een weg door haar vijanden. Stereotypes worden keihard kapot gezaagd door Juliet.
22443

9. Jodie Holmes (Beyond: Two Souls)

De hoofdpersoon van de PlayStation-exclusive Beyond: Two Souls, waar Ellen Page model voor stond. Haar verhaal is er eentje vol misère en mysterie. Zij heeft namelijk een entiteit (Aiden) bij zich die haar leven complex, maar wel interessant maakt.
In de game volg je haar vanaf het moment dat ze een klein kind is, en groei je mee in haar avontuur dat zij samen met Aiden beleeft. Je leeft mee met haar, voelt haar ellende en spanning in de vele situaties waarin ze belandt, en dat maakt haar tot één van de meest interessante vrouwen in videogames.
22444

8. Chell (Portal)

Je ziet haar niet zo heel veel in de game (eigenlijk alleen als je door een portal heen kijkt), maar zij is wel mooi verantwoordelijk voor het oplossen van tientallen puzzels; van tergend simpel tot krankzinnig moeilijk. Daar komt bij dat zij het aan de stok krijgt met verschillende computergestuurde vijanden, zoals GLaDOS en later ook Wheatley, en deze met gemak een kopje kleiner maakt.
Verder praat zij niet, weten we (vrijwel) niks van haar achtergrond, en is zij dus eigenlijk niet echt heel interessant... Toch staat Chell in het lijstje, want ze knokt zichzelf wel mooi even door alles heen.
22445

7. Commander Shepard (Mass Effect)

Waar alle trailers en covers van Mass Effect de mannelijke Shepard tonen, is het uiteraard ook mogelijk om het avontuur als vrouw te beleven. ‘Femshep’ redt de wereld namelijk net zo graag van een ondergang, en daar mag zij wel eens wat credits voor krijgen. Daarom besloot EA een tweede cover uit te brengen voor Mass Effect 3; door het hoesje om te draaien was het ineens een stoere dame voorop de game. Ja, die kunnen ook oorlogen ook stoppen.
22446

6. Prinses Zelda (The Legend of Zelda)

Hoewel Prinses Zelda vaak gered moet worden door Link, is zij een personage waar je niet zonder kan. Of ze je nu redt met een lichtgevende pijl-en-boog, of verandert in een piraat om dichtbij je te kunnen blijven, Zelda zal altijd een deel uitmaken van je avonturen.
Als drager van de Triforce of Wisdom is het niet gek dat zij elk deel interessant blijft, hoe vaak we haar al hebben moeten redden. Tuurlijk, het verhaal draait tenslotte om haar. De vraag is nu wanneer we een game krijgen waarin we als haar mogen spelen.
22447

5. Ellie (The Last of Us)

Een stoer meisje dat in een vervallen wereld zichzelf makkelijk weet te redden en niet bang is om wat bloed aan haar handen te krijgen. De grofgebekte Ellie gaat op pad met Joel in een wereld vol geïnfecteerde, moordlustige mensen. Zij is tevens geïnfecteerd, maar verandert niet. Althans, niet in een zombie (of iets dergelijks), maar in een zelfstandige krijger die Joel helpt wanneer dat nodig is. En dat terwijl ze nog maar veertien jaar oud is.
22448

4. The Boss (Metal Gear)

Eén van de interessantste vrouwen in games is The Boss, die ook wel bekend staat als The Joy. Een Amerikaanse soldaat die Big Boss (waarmee je in MGS3, Peace Walker en The Phantom Pain speelt) getraind heeft tot wat hij is. Hij is de legendarische soldaat die iedereen wil zijn, en dus besluiten ze hem te clonen. Hier komt onder andere Solid Snake (Metal Gear, MGS, MGS4) uit voort, die beschouwd wordt als een levende legende.
Alles is dus terug te leiden naar The Boss, en dat maakt haar bijzonder interessant. Dat vindt maker Hideo Kojima ook, en is daarom van plan een game te maken met deze dame in de hoofdrol. Van plan, ja.
22449

3. Clementine (The Walking Dead)

Een keer geen stoere doornsee vrouw, maar een bang meisje dat dapper stand weet te houden in haar avontuur tijdens de zombie-uitbraak. Clementine is in seizoen een bang muisje, maar transformeer in het tweede seizoen al gauw in een zelfverzekerde jonge vrouw.
In het eerste seizoen redt ze meerdere keren het leven van hoofdrolspeler Lee, en krijgt in het tweede seizoen zelfs de hoofdrol. Op je elfde overleven in een wereld vol lopende doden, en dan ook nog eens keuzes moeten maken wie van je vrienden doodgaat en wie niet…Doe het maar eens.
22450

2. Samus Aran (Metroid)

In 1986 werden we verrast door een personage dat compleet in pantser gehuld de meest bad ass dingen uithaalde. Het kon dan ook niet anders dan dat er een man verscholen zat in het pak, maar nee, het was een vrouw. Een vrouw die in haar eentje een heel ras uitroeit en de wereld redt van een ondergang. Genoeg reden dus om haar deze mooie tweede plek te gunnen, nietwaar?
22451

1. Lara Croft (Tomb Raider)

Natuurlijk is er geen lijstje met interessante vrouwen compleet zonder Lara. Zoals je eerder al hebt kunnen lezen heeft zij de afgelopen jaren veel meegemaakt en is zij veel veranderd. In de reboot is zij nog een braaf meisje, maar al snel verandert ze in een koelbloedige killer en heldhaftige avonturier. Het is niet voor niets dat zij dan ook aan de top staat van deze lijst. Ze is stoer, en ziet er ook nog eens lekk…oh, nee, daar zouden we het nu niet over hebben.

Populair Nieuws