Top 10 beste films maart 2018 - Warm worden met een film!

  Elke maand verschijnen er weer nieuwe films. In deze koude maand is het geen slecht idee om deze films eens met een bak popcorn erbij te bekijken. Weet jij niet wat je in de bioscoop kunt zien? Dit zijn de top 10 beste films maart 2018!

  Phantom Thread 1 maart

  We openen de lijst met beste films maart 2018 met Phantom Thread.

  De kanonskogels zijn net om de oren gevlogen, de Duitsers zijn verslagen en ondertussen is alles weer wat normaler geworden. We gaan terug naar het Londen van net na de Tweede Wereldoorlog. Hier begint de samenleving weer te bloeien.

  Phantom Thread vertelt het verhaal van een eigenwijze modefanaat, die hard valt voor de charmante Alma. Ze vinden elkaar in ieder geval woest aantrekkelijk. Toch gaat alles niet zo geweldig als ze hadden gehoopt. Het kan soms een hel zijn om samen te moeten leven.

  Red Sparrow 1 maart

  In Red Sparrow wordt een vrouw gerekruteerd om in dienst te treden bij de Russische geheime dienst. Ze heeft maar één doel voor ogen: informatie inwinnen over de werkzaamheden van de Amerikaanse inlichtingsdiensten. Dit doet ze via een CIA-Agent. Het wordt daarentegen wel heel erg ingewikkeld als ze bovenop haar dubbele agenda ook nog eens vanuit de CIA het verzoek krijgt om op te treden als dubbelagent.

  Red Sparrow heeft enkele bekende spelers in haar cast. Zo worden de hoofdrollen vertolkt door Jennifer Lawrence en Joel Edgerton. Met zulke hoofdrollen is er beste kans dat deze film één van de beste films maart 2018 wordt.

  Bankier van het Verzet 8 maart

  Na eerder al Phantom Thread te hebben besproken, gaan we nu enkele jaren terug: naar het moment dat de Duitsers nog niet hebben gewonnen en verzetshelden er alles aan doen om zich te verzetten tegen de gruwelijke Duitse onderdrukking. Maar dit verzet is en blijft lastig.

  In Bankier van het Verzet zien we een verfilming van een waargebeurd verhaal. Zo zien we hoe een vrij onbekende held zijn steentje bijdroeg door miljoenen guldens te schenken aan juist de mensen die het toentertijd lastig hadden. Zo gaf hij flink wat guldens aan onderduikers en stakers, om zo hen te helpen de oorlog te overleven.

  Niet voor niets heet deze film dus Bankier van het Verzet. Deze held spendeerde namelijk ook heel veel geld in het tot stand brengen van verzet tegen de Duitse onderdrukking.

  The Strangers 2: Prey at Night 8 maart

  Eerder verscheen al de Amerikaanse horrorfilm The Strangers in de bioscopen om verschillende mensen angst aan te jagen. Nu wordt er een poging gedaan om wederom het angstzweet los te laten breken.

  In Strangers 2: Prey at Night zien we hoe Cindy (gespeeld door Christina Hendricks) en Mike (Martin Henderson) met hun kinderen over het platteland trekken. Ze overnachten in een verlaten trailerpark. Slechte keuze, want ze zullen er bijzonder weinig nachtrust krijgen. Die nacht zal er namelijk hard op de deur worden geklopt.

  Na het kloppen blijkt er van alles mis te zijn. Zijn Cindy, Mike en de kinderen hun levens wel zeker met drie gemaskerde psychopaten op de loer, die ook wel bekend staan als The Strangers? Spannend!

  Death Wish 8 maart

  Een grimmige sfeer en grauwe straten, dat zijn associaties die je met Death Wish zal kunnen hebben. In deze film bevinden we ons in de wereld van de misdaad. Paul Kersey zal er namelijk alles aan doen om wraak te nemen op de afschuwelijke mensen die hem kwaad hebben aangedaan.

  Paul is een gezinsman. Hij gaat er dan ook moeilijk mee om als hij plots hoort dat zijn vrouw en dochter zwaar zijn mishandeld tijdens een hevige huisinbraak. Paul zal er alles aan doen om erachter te komen wie dit geweld op hun geweten hebben. Hij zint op wraak en zal niet rusten tot hij die wraak zal krijgen.

  De film wordt geregisseerd door Eli Roth, ook wel bekend van Cabin Fever, Hostel en The Green Inferno. Verder zien we acteurs als Bruce Willis, Elizabeth Shue en Vincent D'Onofrio.

  Tomb Raider 15 maart

  Misschien ken je Tomb Raider wel van de verschillende games die door de jaren heen zijn verschenen. De games waren een succes en hopelijk de film straks ook als één van de beste films in maart 2018.

  In deze film is het ondertussen al een flinke tijd geleden sinds Lara haar vader uit het oog verloor. Van haar wordt verwacht dat ze het bedrijf van haar vader overneemt, maar zij heeft andere dingen aan haar hoofd. Ze wil erachter komen hoe haar vader nu in vredesnaam zou kunnen verdwijnen. Tijdens haar zoektocht komt ze langs op de locatie waar haar vader voor het laatst zou zijn geweest: een graf op een eiland ergens voor de kust van Japan.

  De Tomb Raider-serie staat bekend bekend om kwaliteit en mogelijk wordt Tomb Raider nu ook een van de beste films in maart 2018.

  Pacific Rim: Uprising 22 maart

  In Pacific Rim: Uprising gaat het verhaal verder waar de eerdere Pacific Rim-film stopte. Ondertussen is de Brach overwonnen en er is een enorm krachtige wereldwijde verdedigingsmacht opgezet. Ineens loopt alles compleet uit de hand wanneer de Kaiju terugkeren. De piloten van de Jaeger-robots gaan wederom de strijd aan met kolossale en allesvernietigende monsters.

  Pacific Rim: Uprising is geregisseerd door onder andere Guillermo Del Torro. Deze regisseur werkte ook aan The Shape Of Water, een film die voor maar liefst 13 verschillende Oscars werd genomineerd. Ook is deze regisseur betrokken geweest in de opstart en bij het schrijven van het scenario van de verschillende The Hobbit-films.

  Met zo'n regisseur aan board kan deze film niet ontbreken aan de lijst de beste films maart 2018 worden. We gaan het 22 maart in ieder geval zien!

  Peter Rabbit 28 maart

  Ook een konijntje hoort thuis tussen de top 10 beste films maart 2018.

  Wie kan er nu een verhaal weerstaan waar een schattig konijntje de hoofdrol steelt? Peter Rabbit is een tijdloos verhaal waarin een schattig, maar ook vreselijk eigenwijs konijntje probeert om het één en en ander weg te pikken uit de moestuin van een boer.

  De film is gebaseerd op een populaire boekenreeks van schrijfster Beatrix Potter. Het karakter is al vele jaren oud. Peter het konijntje (of Pieter Konijn zoals hij hier ook wel eens wordt genoemd) werd namelijk al in 1904 voor het eerst in een verhaal afgebeeld. Door de jaren heen heeft het konijntje verschillende balletten, films, televisieseries, animatieserie gekregen.

  Ready Player One 29 maart

  Virtual Reality heeft door de jaren een hoop terrein gewonnen. Er zijn dan ook veel spelers op de markt die hun eigen Virtual Reality-bril op de markt brachten. Neem bijvoorbeeld Playstation die hier nog mee kwam.

  Ook in films is Virtual Reality hot. Zo is er in deze film een populaire wereld die Oasis wordt genoemd. Als de maker van deze wereld sterft verschijnt er plots een video waarin de maker aankondigt dat er in zijn wereld een easter egg verborgen ligt. Al snel ontstaat er dan een ware jacht op deze easter egg. Wie kan hem als eerste vinden?

  Ready Player One is geregiseerd door Steven Spielberg. Deze geniale regisseur maakte eerder bekende films als E.T. the Extra-Terrestrial en Schindlers List. Nu maakt Steven Spielberg ook mogelijk één van de beste films maart 2018.

  Hostiles 29 maart

  We sluiten deze lijst met top 10 beste films maart 2018 af met Hostiles.

  Indianen, ze spelen een belangrijke rol in Hostiles. We gaan terug naar 1892, de tijd dat de indianen nog een belangrijke rol speelden in New Mexico. Het hoofd van de indianenstam ligt op sterven, en kapitein J. Blocker wil hem helpen om hem terug te brengen naar zijn thuis plaats. Alleen gaat dit niet zonder slag of stoot.

  De reis leidt hen langs enorme legerposten en ze ontmoeten mensen die het emotioneel erg zwaar hebben. Zo komen ze een jonge weduwe tegen die net heeft moeten meemaken hoe heel haar familie op gruwelijke wijze is uitgemoord. Eén ding is duidelijk: de eindbestemming kan niet worden bereikt zonder samen te werken.

  In de film spelen onder andere Christian Bale, Rosamund Pike en Wes Studi. De cast is veelbelovend. Hoofdrolspeler Cristian Bale speelde eerder ook Bruce Wayne in verschillende Batman-films. Ook heeft hij met Disney gewerkt aan de film Pocahontas en gaat hij Bageerha vertolken in de live action versie van Jungle Book.

  Toevallig zin om thuis iets te bekijken? Dit zijn de tofste Netflix series om te bingewatchen!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.