5 Redenen waarom Fortnite Battle Royale zo populair is

Article
donderdag, 01 maart 2018 om 14:27
xgn google image
Fortnite Battle Royale is een early-access free-to-play game, die uitkwam op 25 juli, 2017. De afgelopen tijd lijkt het wel alsof de game is opgeblazen tot onbereikbare hoogte. Zo ken je vast wel iemand in je directe omgeving die Fortnite kent. Of speel je het spel misschien zelf wel? Wat is Fortnite's succesformule?

Wat is Fortnite Battle Royale?

Fortnite’s gameplay is gebaseerd op het subgenre onder shooters Battle Royal, wat inhoudt dat spelers massaal strijden voor de ultieme winst. Het concept is simpel: wie als laatst overblijft wint. De strijd zal worden gespeeld op een groot eiland met totaal 100 mensen op een map.
Een potje Fortnite begint altijd boven in de wolken in een vliegende bus waar alle honderd spelers de mogelijkheid hebben om elk moment uit de bus te springen. Eenmaal uit de bus gesprongen begint het zoeken naar een goede locatie. Je skydivet als het ware naar een van de vele plekken op het eiland. Eenmaal geland kan de strijd beginnen.
De bedoeling is om zoveel mogelijk materialen te verzamelen die verspreid liggen over het hele eiland, zoals onder andere hout, staal, verschillende wapens en potions. Die materialen komen in gevechten goed van pas en kunnen je kans vergoten om als winnaar uit de bus te komen. Het potje eindigt zodra één speler overblijft, die zal dan de titel ‘Victory Royale’ in ontvangst mogen nemen.

5. Gratis

Wat Fortnite zo populair maakt is het feit dat de game gratis te downloaden is. Natuurlijk is het niet de enige factor, maar het is waarschijnlijk wel de reden waardoor Fortnite zo’n enorme boost aan downloads heeft gekregen.
Denk aan bijvoorbeeld de auto-voetbal arcade game: Rocket League, die voor een maand gratis verkrijgbaar was via PlayStation Plus. Omdat de game goed in elkaar zit en gratis te downloaden was, begonnen mensen er over te praten. Zo ontstaat een hype. Epic Games, de ontwikkelaar van Fortnite, heeft er zeker van geleerd en goed toegepast.
Natuurlijk is een game gratis niet per se garantie tot succes. Maar gratis een kwalitatief goed spel met uitstekende gameplay en replay value aanbieden, is een heel ander verhaal. Succes is dan bijna altijd gegarandeerd. Fortnite's andere modus, genaamd Save the World, biedt een co-op ervaring aan waarbij spelers via samenwerken moeten overleven. Deze modus is in tegenstelling tot Battle Royale niet gratis, maar zal later dit jaar gratis als download beschikaar worden gesteld.

4. Toegankelijk voor iedereen

Een van de andere redenen waarom Fortnite een succes is omdat het niet lastig is de basics onder de knie te krijgen. Sommige free-to-play games zijn of te competitief, te moeilijk om te leren of kosten veel tijd. Dat is iets waar het grote publiek niet altijd op zit te wachten. Fortnite is precies het tegenovergestelde en trekt daardoor een veel grotere doelgroep aan. Het spel is eenvoudig te leren en leuk om te spelen.

3. Actieve ontwikkelaars

Omdat Fortnite nog in early-access fase is, kunnen we de komende tijd nog veel meer updates en nieuwe toevoegingen verwachten. Daarnaast is ontwikkelaar Epic Games vrij actief op social media. Waar ze spelers constant update met aankomende content en updates. Communicatie wordt steeds belangrijker in dit tijdperk: een verkeerde zet en het kaartenhuis valt uit elkaar. Iets waar sommige ontwikkelaars in het verleden nog weleens in de problemen zijn door gekomen.

2. Alleen cosmetische microtransacties

Iets waar veel gamers een hekel aan hebben, zijn microtransacties die ervoor zorgen dat spelers beter worden dan spelers die geen (extra) geld hebben uitgegeven aan een game. Epic Games lijkt dat heel goed door te hebben en zou wel eens een de gouden troef in handen te hebben.
Fortnite maakt namelijk alleen gebruik van cosmetische add-ons denk aan verschillende soorten parachutes, dans moves, emoties en skins. Wil je geen geld uitgeven aan Fortnite? Geen probleem. Je kunt dus net zo goed zijn als de rest! Een ontwikkeling die veel gamers kunnen waarderen.
alleen cosmetische microtransacties 126773

1. Leuk om te spelen met vrienden

Fortnite heeft ook een squad mode, de kers op de taart als je mij vraagt. Want Fortnite is ideaal te spelen met vrienden of andere bekenden. Squad mode geeft je de mogelijkheid om met drie vrienden tegelijk in het zelfde potje te spelen. Niet alleen handig om samen te werken, maar ook veel plezier gegarandeerd.
Met meer dan twee miljoen spelers, kunnen we zeker spreken van een succes. We zijn benieuwd wat we in de toekomst van Fortnite kunnen verwachten. Fortnite Battle Royale is verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Waarom speel jij Fortnite? Laat het weten in de comments!

Populair Nieuws