Dawn of War 3 Elites - Een guide om je op weg te helpen

Article
dinsdag, 02 mei 2017 om 15:15
xgn google image
De Dawn of War 3 Elites zijn een nieuw aspect aan Dawn of War 3 en ook direct ontzettend belangrijk in de strijd om de overwinning. Maar wat zijn deze elites nu eigenlijk en hoe zet ik de superunits in? Wij hebben een kleine guide voor je opgesteld om je op weg te helpen.

Wat zijn deze Elites?

Dawn of War 3 Elites zijn een stuk krachtiger dan normale troepen en deze moet je dan ook op een andere manier op het slagveld inzetten. De reguliere troepen train je bij de daarvoor bestemde gebouwen, elites staan klaar zodra je het aantal punten hebt verzameld. Deze hebben ook geen trainingstijd nodig en zijn direct inzetbaar.
Deze elite points zijn alleen niet zo snel te verkrijgen, je krijgt namelijk maar één punt per twee minuten. De kosten van de Wawn of War 3 Elites zijn variabel, variërend van drie tot negen punten. Je moet dus goed bedenken welke elites je inzet. De 120 seconden grens kan verminderd worden indien jij of jouw team de Elite Points Generator overneemt, dan zakt de grens naar 90 seconden en heb je dus een voordeel ten opzichte van je tegenstander.
Let goed op jouw Elites als zij eenmaal op het slagveld staan, wanneer de Elite dood is kun je voor een bepaalde tijd, ook al heb je genoeg elite points, deze Elite niet inzetten. Met elke dood wordt de afwezigheid zelfs verlengd, dus trek je elites op tijd terug naar een veilige plek.
110682

Verschillende soorten Dawn of War 3 Elites

De Dawn of War 3 Elites zijn onder te verdelen in vijf verschillende categorieën. Wij zetten ze voor je op een rijtje:
  • Assassin: Deze Elites zijn relatief snel en beschikken over een behoorlijke aanvalskracht. De verdediging van dit type Elite is alleen niet om naar huis te schrijven. Ze zijn dus optimaal om een kleine vijandelijke troepenmacht te verrassen en snel te verslaan. Gebruik de Assassins niet om vooraan in de strijd te gaan want dan worden zij genadeloos afgemaakt.
  • Nuker: De Nukers zijn een stuk sterker dan de Assassins maar ook in de meeste gevallen duurder. Nukers beschikken over een sterke aanval en goede verdediging. Deze Elites zijn het best als zij ingezet worden tegen een grote groep van tegenstanders, ze beschikken namelijk over krachtige Area of Effect aanvallen.
  • Support: Zoals de naam al omschrijft, dit type moet zich vooral focussen op het ondersteunen van troepen. De Supporttroepen beschikken over een hoge snelheid maar hebben geen goede aanvals- en verdedigingskracht. Wel hebben ze de mogelijkheid om troepen te ondersteunen door middel van bijvoorbeeld het boosten en healen van geallieerde troepen.
  • Crowd Control: De Crowd Control Elites zijn een in principe een combinatie van de Assassins, Nukers en Support Elites. Zo hebben ze een redelijke aanval en verdediging, beschikken ze ook over Area of Effect aanvallen en kunnen ze effecten op tegenstanders uitroepen.
  • Tank: De Tanks zijn de Elites die je vooraan op het strijdtoneel wilt hebben. Deze Tanks tanken de aanvallen van de tegenstander op terwijl je troepen achter de Tank rustig de tegenstander kunnen neerhalen.
110691

Progressie boeken met de Elites

Een ander interessant aspect aan de Elites is de progressie die zij boeken, dit in tegenstelling tot de normale troepen die geen XP verdienen. Je kunt met de verdiende XP jouw Elites een level omhoog laten gaan en daarmee nieuwe Doctrines vrijspelen.
Deze doctrines zorgen voor een passieve ability in-game zoals bijvoorbeeld een betere weerstand tegen een bepaalde tegenstander. Op verschillende levels verdien je verschillende beloningen, een overzicht:
  • Levels 2, 4 en 7: Bij het bereiken van deze levels verdien je in-game betaaleenheden, Skulls genaamd. Hiermee kun je doctrines kopen.
  • Levels 3 en 8: Bij deze levels speel je een nieuwe doctrine vrij voor je Elite en zal een doctrine een upgrade krijgen.
  • Levels 5, 6 en 9: Hierbij verdien je nieuwe skins.
  • Level 10: Bij het bereiken van het hoogste level verdien je de Hero's Mask.
Wanneer je de singleplayer speelt kun je alvast veel XP verdienen voor je Elites. Dit is een goede manier op kennis te maken met de verschillende Elites terwijl je XP verdient.
110702

Wat is de beste Elite?

Met Dawn of War 3 kun je één van de drie facties onder jouw hoede nemen, de Eldar, Orcs en de Space Marines. Elke factie heeft zijn eigen Dawn of War 3 Elites waar je uit kunt kiezen. Toch springt er naar onze mening één Elite echt bovenuit en dat is Solaria van de Space Marines.
Imperial Knight Solaria: Het beest van de Space Marines, deze massieve angstaanjagende gatling gun dragende Solaria sloopt tegenstanders alsof zij niets voorstellen. Haar aanvalskracht is niet eens het enige wat Solaria zo goed maakt, ze beschikt namelijk over een goed pantser waarmee zij wel wat kan hebben voordat ze het strijdveld verlaat.
Haar aanvallen zijn vooral AoE gebaseerd, zo beschikt zij over de Gattling Barrage en de Ironstorm Missiles. Laat Solaria zoveel mogelijk knallen want als zij Overheat raakt zal zij nog meer aanvalskracht krijgen.
Dawn of War 3 kwam op 27 april van dit jaar uit op PC. De game kreeg van ons ook een goed cijfer in de Dawn of War 3 review.

Populair Nieuws

Laatste Reacties