David Letterman terug op Netflix met Robert Downey jr

  Eind deze maand verschijnt op Netflix alweer het derde seizoen van David Letterman’s My Guest Needs No Introduction. Het komende seizoen heeft weer een mooie line-up, onder andere met Robert ‘Iron Man’ Downey Junior.

  Zijn baard is groot, zijn gasten zijn groter

  Het eerste seizoen van de talkshow kwam begin 2018 online en was meteen een groot succes, vooral in de Verenigde Staten is de show enorm populair. Wat hier grotendeels aan mee droeg was de geweldige line-up of zoals Netflix het communiceert:

  “His beard is big. His guest are bigger”

  In het eerste seizoen waren Barack Obama, George Clooney, Nobelprijswinnares Malala Yousafzai, JAY-Z, Tina Fey en Howard Stern te gast. Dat is toch weer eens wat anders dan de gemiddelde line-up bij OP1.

  En hier bleef het niet bij, vorig jaar in het tweede seizoen kwamen Kanye West, Ellen DeGeneres, Tiffany Haddish, Lewis Hamilton, Melinda Gates en Zach Galifianakis lang bij de Amerikaanse show host.

  En ook dit jaar mogen we ons weer opmaken voor een aantal spraakmakende interviews. Netflix heeft bekendgemaakt dat in elk geval Robert Downey Jr., Lizzo, Dave Chappelle en Kim Kardashian West langskomen bij Letterman.

  Letterman maakte 4263 dagelijkse uitzendingen

  De komiek David Letterman kreeg de afgelopen decennia wereldwijde bekendheid met de Late Show. Van 1993 tot 2015 heeft Letterman in totaal 4263 afleveringen á 60 minuten van de Late Show gemaakt. Het programma won drie Emmy’s en werd 23 jaar dagelijks uitgezonden, niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in onder andere Australië, Mexico, Nieuw-Zeeland, Italië, Polen, Bulgarije, Finland, Denemarken en Zuid-Afrika.

  In 2015 besloot Letterman er na 22 jaar uiteindelijk toch mee te stoppen waarna in 2015 Stephen Colbert het stokje van het van hem over.

  Gouden formule

  Komedie-/ praatprogramma’s zoals Letterman die 23 jaar lang dagelijks maakte, zijn in de Verenigde Staten immens populair. Mede daardoor is het programma na het vertrek van Letterman in 2015 ook niet gestopt maar overgenomen door Colbert. The Late Show is ook zeker niet het enige populaire komedieprogramma in Amerika, zo heb je bijvoorbeeld ook The Late Late Show met James Corden (die het stokje in 2015 op zijn beurt weer overnam van Stephen Colbert of The Tonight Show met Jimmy Fallon.

  In Europa lijkt het lastiger om zo’n dagelijkse show van de grond te krijgen. Wel heb je aan de andere kant van de Noordzee The Graham Norton show wat redelijk vergelijkbaar is en al sinds 2007 een groot internationaal succes is. En hoewel het in dagelijkse vorm in Nederland bijna niet te doen is, hebben we natuurlijk in Nederland wel Zondag met Lubach, wat in wekelijkse vorm een miljoenen mensen weet te bereiken.

  Het derde seizoen van My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman is vanaf woensdag 21 oktober te zien op Netflix, alle afleveringen worden meteen vrijgegeven.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.