3 toffe nieuwe Darksiders Genesis features [gezien op gamescom]

  Darksiders Genesis is het nieuwste deel in de bekende serie van de Four Horseman of the Apocalypse. Het nieuwste deel in de serie gooit het alleen over een hele andere boeg, want Genesis is een dungeon crawler in hart en nieren. Wij zagen de game achter gesloten deuren tijdens gamescom en zetten de toffe Darksiders Genesis features op een rij!

  Voor wie niet bekend is met deze serie, leggen we het nog even kort uit. Darksiders is een reeks die inmiddels drie games onder de riem heeft waarin je het als de vier Horseman van de Apocalyps opneemt tegen engelen en demonen die strijden om de controle over een post-apocalyptische wereld. In ieder deel krijg je een andere Horsemen onder de knoppen en ervaar je een hele andere speelstijl vanuit, traditioneel gezien, een third-person perspectief.

  Een nieuw pad

  Darksiders Genesis is de nieuwste telg in de bekende Darksiders-serie, maar gaat voor een compleet nieuwe invalshoek. Waar de andere games third-person actiongames waren, is het nieuwste deel een echte dungeon crawler. Ook kun je het nieuwste deel samen spelen door middel van splitscreen co-op, wederom een nieuwe feature voor de serie. Wat dat betreft is dat dan ook de eerste van de Darksiders Genesis features die we moeten uitlichten. Darksiders Genesis is een game met veel 'eerste keren' voor de serie.

  Genesis is namelijk ook de eerste game in de serie waarin je als Strife kunt spelen, wat voor fans van de serie een droom is die uitkomt. War, Death en Fury werden immers in de eerste drie delen al aangedaan en na het matige ontvangst van het derde deel vorig jaar, was het nog maar de vraag of fans ooit Strife onder de knoppen zouden krijgen. Daar is nu dus gelukkig wel sprake van, want met Strife kun je vijanden lekker vanaf een afstandje afknallen. Zo heeft hij verschillende soorten munitie waar je gemakkelijk tussen kunt wisselen, iets wat het andere speelbare personage War kan met zijn zwaard.

  Knipoog naar het verleden

  Dat War terugkeert als speelbaar personage is overigens ook één van de vele knipogen naar de mythologie van Darksiders. Tevens is dat de volgende van onze Darksiders Genesis features om te bespreken, want de game zit vol met subtiele verwijzingen en dikke knipogen. Zo speelt War net zoals hij in de originele Darksiders aanvoelde en heeft hij ook zijn Chaos-vorm.

  Verder is een groot deel van de cast van eerdere delen teruggekeerd voor Darksiders Genesis en dat heeft natuurlijk een reden. De game is niet zomaar een spinoff, maar een volwaardig nieuw deel in de serie. Dat ga je bijvoorbeeld ook merken in de puzzels die in de dungeons gestopt zijn. In de kern blijft puzzelen een onderdeel van Genesis en ook staat het ontdekken van de gebieden centraal.

  Creature Cores

  De laatste (en misschien wel grootste) van de Darksiders Genesis features die we moeten bespreken zijn de Creature Cores. Dit zijn voorwerpen die je kunt equippen om je personage een speciale vaardigheid in de gameplay te geven. Denk aan een Hell Hound die je bijvoorbeeld bijstaat als je die bepaalde Creature Core ge-equipped hebt.

  Misschien is het tofste detail hierin wel dat de Creature Cores gebaseerd zijn op beesten en personages uit eerdere Darksiders-titels. De meest zeldzame van die cores ga je vinden zodra je een baas in de game verslaat. Hier krijg je namelijk Ultra Rare Creature Cores door, waardoor je bijvoorbeeld een lavaspoor achter je te vormen, die je vervolgens kunt gebruiken om vijanden op te sluiten. Hierdoor verandert de gameplay als het ware op basis van de Creature Core die je gebruikt. En doordat deze niet voor eenmalig gebruik zijn, kun je alle Creature Cores uiteindelijk verzamelen!

  Darksiders Genesis features om naar uit te kijken!

  Er zijn dus genoeg Darksiders Genesis features om naar uit te kijken, maar dit is lang nog niet alles. Zo worden de cutscenes gemaakt door de studio achter de populaire Netflix-serie Castlevania en bevat de game een Apocalyptic-modus om goed te maken dat er geen new game plus is. Je kunt het allemaal ervaren later dit jaar wanneer de game verschijnt op de PlayStation 4, Xbox One, PC, Nintendo Switch en Google Stadia.

  Darksiders Genesis

  Verkijgbaar vanaf 14 february 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.