De Blacksad gameplay laat je een rasechte detective worden [gespeeld op gamescom]

Article
maandag, 02 september 2019 om 15:20
xgn google image
Een wereld waarin dieren zich als mensen gedragen is een inspiratiebron voor veel games. Maar in een dergelijke wereld kun je erop rekenen dat er criminaliteit voorbij komt. In Blacksad ben jij de gelijknamige detective die te maken krijgt met een moord. Wij gingen alvast aan de slag met de Blacksad gameplay en waren positief verrast.

Een noir detective verhaal

In Blacksad volg je de gebeurtenissen rondom het katachtige stripfiguur Blacksad van Juan Diaz Cales en Juanjo Guarnido. De wereld van Blacksad is gebaseerd op de wereld uit de jaren 50 in Noord-Amerika. Op een dag overlijdt de eigenaar van een boksschool ogenschijnlijk door zelfmoord, maar Blacksad wordt ingeroepen omdat er iets aan de zaak stinkt.
Door je intuïtie te gebruiken, met andere karakters te praten en door de nodige clues aan elkaar te koppelen kom je verder in de game. Het film-noir sfeertje en het feit dat jij een detective bent doet al snel denken aan The Wolf Among Us.

Dieren als mensen

De vergelijking met The Wolf Among Us kan ook gemaakt worden door de insteek van Blacksad. De wereld wordt namelijk niet door mensen bevolkt in de game, maar door dieren. Blacksad zelf is een kat die op pad gaat in de stad om onderzoek te doen. Al snel kom je een gorilla als bodyguard tegen en zie je een blinde geit op de hoek zitten als zwerver. Verder kom je nog veel meer dieren tegen.
Het zorgt voor een leuke sfeer in de game en laat je zo nu en dan zelfs lachen. De dieren zijn namelijk redelijk op een type gecast, waardoor in gekke situaties je lachspieren net even wat sneller geprikkeld worden. De speelsessie die wij hadden besloeg slechts een kwartiertje en daarin moesten wij al een paar keer flink lachen om de karakters in de game.

Keuzes

Blacksad laat jou ook je eigen keuzes maken tijdens gesprekken. Dit zal volgens ontwikkelaar Pendulo Studios en YS Interactive invloed hebben op hoe andere karakters in de game op je reageren, maar vooral ook op elkaar. Zo kan het zijn dat jij iets tegen iemand gezegd hebt en dat dit karakter dan ineens ruzie met jou krijgt of juist met een ander karakter.
De keuzes in Blacksad komen niet alleen bij conversaties voorbij, maar ook tijdens gevechten. Tijdens het vechten krijg je quick time events die je zonder een fout te maken moet uitvoeren, wil je heelhuids de game doorkomen. Althans, dit is in de meeste gevallen zo. Bij sommige quick time gevechten kun je een invoerfout veroorloven, maar dan loop je slechts schade op of verandert de uitkomst van het evenement. Dit laatste zal voornamelijk gebeuren tijdens de zijmissies die Blacksad rijk zal zijn. Helaas hebben wij niet mogen proeven van deze missies.

Wordt de Blacksad gameplay origineel?

Blacksad lijkt een hele toffe game te worden op het gebied van gameplay elementen. De game kent genoeg variatie en belooft veranderlijk te zijn afhankelijk van je keuzes. Toch kregen wij in de tijd die wij in het dierenrijk van de jaren 50 doorbrachten het gevoel dat er veel elementen uit The Wolf Among Us voorbij kwamen. Of de game een unieke insteek zal kennen, moet de uiteindelijke versie uitwijzen.
Blacksad komt op 5 november uit voor Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en PC.