Conchita Wurst in vijf games

Article
vrijdag, 06 juni 2014 om 9:24
xgn google image
Conchita Wurst heeft tijdens het Eurovisiesongfestival heel wat harten veroverd. De XGN redactie is geïnspireerd geraakt en gaat op zoek naar games waarin je een eigen Conchita Wurst kan aanmaken.
De overwinning van Conchita Wurst op het Eurovisiesongfestival bewijst dat de zogenaamde verschillen tussen mannen en vrouwen steeds minder relevant worden. Onze ideeën over hoe de twee geslachten eruit moeten zien zijn langzaam aan het vervagen. De XGN redactie vroeg zich af hoe onbevooroordeeld het medium van videogames is omtrent dit onderwerp.
We keken vooral naar games waarin je zelf een karakter kan creëren. Om onze test te doorstaan moet het mogelijk zijn om een digitale versie van Conchita Wurst aan te maken.

Opvallend weinig games

Het is ons opgevallen dat vele games restricties plaatsen bij het maken van je eigen karakter. In Mass Effect ga je 150 jaar de toekomst in, maar blijkbaar is de cosmetische scheiding tussen mannen en vrouwen nog precies hetzelfde. Ook Dragon Age stelt teleur. Je zou toch echt denken dat minstens de vrouwelijke dwergen een baard kunnen groeien.
Het is te hopen dat toekomstige games zich niet blijven vasthouden aan de huidige onnodige barrières. Bij deze roepen we ontwikkelaars wereldwijd op om meer Conchita Wursten in onze games te stoppen!
Maar eerst: geniet vooral van onze top 5!
conchita wurst in vijf games 1581

5. De Sims 3

Eigenlijk hoort De Sims 3 niet in dit rijtje thuis, want zonder mods kun je helemaal geen bebaarde dame creëren. Deze recreatie van Anne Kolenberg ziet er echter zo fantastisch uit dat we deze Conchita Wurst niet kunnen uitsluiten.
conchita wurst in vijf games 1582

4. Lightning Returns: Final Fantasy XIII

In de nieuwste Final Fantasy kun je alleen als Lightning spelen. De vele kostuums en items in Lightning Returns: Final Fantasy XIII maken het echter mogelijk om het uiterlijk van Lightning drastisch te veranderen. Nour Khamis koos het onderstaande kostuum om te bewijzen dat de volle baard van Conchita Wurst ook prima werkt met een roze kapsel.
conchita wurst in vijf games 1494

3. South Park: The Stick of Truth

In South Park: The Stick of Truth is het niet mogelijk om als meisje te spelen. Gelukkig betekent dit niet dat je beperkt bent tot een mannelijke kledingkast. Ondergetekende ging undercover als Conchita Wurst om het hoofdkwartier van de meiden te infiltreren.
conchita wurst in vijf games 1584

2. Tomodachi Life

Nintendo heeft heel wat negatieve kritiek gekregen wegens het ontbreken van homoseksuele relaties in Tomodachi Life. Toch heeft Nintendo ook iets om trots over te zijn. De game is namelijk veel minder strikt als het gaat om uiterlijke kenmerken van de karakters. Zo heeft redactielid Laura Kempenaar deze prachtige Conchita Wurst gemaakt, zingend en al.
1585

1. Saints Row IV

De Saints Row franchise mag dan grotendeels bestaan uit onderbroekenlol en overdreven geweld, maar vanaf nu kun je Saints Row ook bestempelen als een vooruitstrevende franchise. Met de creatietool kun je allerlei figuren maken zonder overbodige grenzen. Tom Boshouwers ging aan de slag en maakte deze geweldige digitale representatie van mevrouw Wurst.