Comic Con Amsterdam 2018 - Alle details over het evenement

Article
maandag, 20 augustus 2018 om 10:13
xgn google image
Bewoners van de hoofdstad kunnen hun hart ophalen, want eindelijk hoeven ze niet ver te reizen om de popcultuursfeer te proeven. Het is namelijk bijna tijd voor Comic Con Amsterdam 2018! Maar wat is er allemaal te doen? Wij zetten alle informatie over de beurs op een rijtje.

Waar en wanneer?

Comic Con Amsterdam 2018 wordt dit jaar gehouden op zaterdag 1 en zondag 2 september 2018 in de Amsterdam RAI. Normale tickethouders (20 euro) kunnen vanaf 10 uur ‘s ochtends al de beursvloer op lopen, terwijl eigenaren van een early bird kaartje (25 euro) dat al vanaf 9 uur kunnen. Hieronder kan je nog een paar van de opties vinden die je hebt voor de tickets:
  • Normaal Ticket - 20 euro
  • Early Bird Ticket - 25 euro
  • Kinderticket 6 t/m 12 jaar (vanaf 10:00) - 10 euro
  • Familieticket (2 volwassenen en 2 kinderen) - 50 euro
  • Weekendticket - 35 euro
Naast deze tickets kan je ook nog een speciaal VIP Silver ticket scoren voor 79 euro, waar je een paar Comic Con goodies krijgt en een handtekening voucher voor een Hollywood Star naar keuze. Als klap op de vuurpijl heb je nog het 129 euro kostende VIP Platinum kaartje. Je krijgt naast de goodies een handtekening voucher, fotoshoot voucher, exclusieve Q&A’s en een eigen VIP Fast Lane voor fotoshoots.
De tickets zijn beschikbaar via de website van Amsterdam Comic Con.
137419

Bekende gasten

Een Comic Con mag de naam niet dragen als er geen bekende acteurs langskomen. Dit jaar is het bij Comic Con Amsterdam 2018 ook weer raak, met een hele reeks aan celebs die je kan ontmoeten op de beurs. Onder andere Eric Roberts (Maroni in The Dark Knight, Charles Forstman in Suits), Charles Dance (Tywin Lannister in Game of Thrones), Aimee Garcia (Jamie Batista in Dexter), Mark Williams (Arthur Weasley in Harry Potter), Martin Klebba (Marty in Pirates of the Caribbean) en Jack Gleeson (Joffrey Baratheon in Game of Thrones) zullen aanwezig zijn.
De meesten zijn beschikbaar voor een fotoshoot of handtekening. Check de site van Comic Con voor de prijzen en dagen. Dit is het overzicht van alle aanwezige acteurs:
  • Christopher Larkin
  • Eric Roberts
  • Charles Dance
  • Aimee Garcia
  • Mark Williams
  • Martin Klebba
  • Vladimir Furdik
  • Jack Gleeson
  • Beau Gadson
  • Dolly Gadson
  • Jimmy Vee
  • Alan Austen
  • John Mogridge
Naast de acteurs kan je ook een paar echte comic artiesten ontmoeten op de beurs. Onder andere Ian Richardson, Rufus Dayglo, Kenny Rubenis, Yasmin Sheikh, Enrica Eren Angiolini en Nick Brokenshire zullen op de beurs aanwezig zijn. Ook de Nederlandse auteurs Roderick Leeuwenhart, Sophia Drenth, Johan Klein Haneveld en Jasper Polane zijn op de beurs te vinden.
137420

Wat is er te doen?

Zoals we inmiddels gewend zijn van Comic Cons is er een hele reeks aan verschillende activiteiten om te doen op de beurs zelf. In de Dealer Area vind je een groot aantal verschillende verkopers met games, comics, posters, speelgoed, collectibles en nog veel meer. Het volledige overzicht van de verkopers is te vinden op de website van Comic Con Amsterdam 2018.
Je hoeft gelukkig niet je portemonnee te trekken voor alle activiteiten. Er is een Harry Potter Broom Rodeo aanwezig, een Harry Potter fotomoment van Wizard Wear Costumes & Props, een Tardis van Dr Who, een liveshow van Pro Wrestling Holland en karaoke van Gameroomsnl.
Zoals we eerder ook schreven kan je een handtekening krijgen van de aanwezige bekende gasten, of een fotoshoot met ze regelen. Verschillende gasten houden panels en Q&A sessies waar je ze vragen kan stellen.
137421

Cosplay op Comic Con Amsterdam 2018

Je vroeg je misschien al bijna af waar het zou blijven: Cosplay! Wanneer er een Comic Con georganiseerd wordt is het bijna een garantie dat er cosplayers op komen dagen. Als je rondloopt op de beurs kan je al van genoeg cosplay genieten, maar als je meer wilt zien is dat ook mogelijk. In het Cosplay Zone gebied kan je namelijk workshops, shows, cosplay gasten en handelaren vinden.
Adia Cosplay, Cosplay Gene, Tinylock Cosplay en Stellar Cosplay zullen aanwezig zijn als gast en jurylid voor de Cosplay Contest. De persoon met de beste zelfgemaakte cosplay en presentatie hiervan op het Cosplay Podium maakt kans op een prijs. Tot slot kan je ook gebruik maken van gratis cosplay fotoshoots. Een professionele fotograaf maakt de foto’s die je ter plekke ook kan kopen.
Ben jij van plan om naar Comic Con Amsterdam te gaan dit jaar? Laat het ons gerust weten in de comments!

Populair Nieuws