Column: Tom Hardy, je teert te lang op Bane

  Eén van mijn favoriete acteurs van 2012 was Tom Hardy. Hij deed het geweldig in Lawless en natuurlijk in The Dark Knight Rises als badguy Bane. Toch vraag ik me af of hij nog wel op onze radar kan blijven.

  Hoewel Hardy al in 2001 in Band of Brothers te zien was, kennen de meeste mensen hem pas echt sinds Inception. Hij heeft in 2010, '11 en '12 hard gewerkt. De Engelsman speelde in geweldige films zoals Tinker Tailor Soldier Spy, Warrior, The Dark Knight Rises en mijn favoriet: Lawless. Toch heeft hij heel wat gekke rollen gehad voor zijn carrière echt als een trein ging.

  Zo speelde hij in Star Trek: Nemesis een ietwat eigenaardig, uitziende slechterik met een kaal hoofd en een pak met interessant hoge schoudervullingen. In Bronson was hij een kale man met een enorme snor die er graag op los slaat. Op zich is dat laatste aan hem besteed, maar als je zijn uiterlijk, en sowieso zijn hele typetje in die film ziet, realiseer je je dat Hardy van meer markten thuis is dan je in eerste instantie denkt.

  De meest opvallende rol is echter die van Raumont in Marie Antoinette. Je leest het goed, dit is geen spetterende actiefilm, waarvoor Hardy uren in de gym hoefde te spenderen, dit is een kostuumdrama. Hoewel het een uitdagende keuze van Hardy en zijn management is geweest om deze rol aan te nemen, ziet hij er natuurlijk niet heel erg charmant uit met die pruik op. Dat witte krulhaar doet zijn engelachtige schoonheid weinig goeds.

  Oké, engelachtige schoonheid heeft hij niet helemaal, want hij heeft eerder het uiterlijk van een knappe MMA-vechter dan van iemand die je in een Hugo Boss of Calvin Klein-reclame zou zien. Toch is er wel degelijk een bedrijf dat hem heeft ingeschakeld om reclame voor ze te maken, maar dat is misschien wel het laatste bedrijf dat in je opkomt als je aan deze spierbundel van een acteur denkt. De commercial kun je hieronder bekijken:

  Schattig toch? Ik vind het ontzettend jammer dat een veelzijdig acteur als Tom Hardy al zo lang niet meer in een film te zien is. Als je op zijn IMDB-pagina kijkt, dan zie je dat hij dit jaar nog in de film Locke speelt. Toch is dit enigszins niet zo, want een blik op de website van Pathé Bioscopen geeft ons de informatie dat die pas eind 2014 wordt verwacht. Nu zal dat vast wel iets eerder worden, zeker nu Hardy’s nieuwe blockbusterfilm Mad Max een klein beetje vertraging heeft opgelopen.

  Toch hebben we Hardy na zijn briljante optreden in The Dark Knight Rises in geen enkele film meer gezien. Je kunt niet te lang Bane blijven, je moet lekker verder surfen op die golf van populariteit. Heel 2013 zal Hardy-loos zijn en ik kan alleen maar hopen dat we in 2014 echt weer heel veel van hem gaan zien. Zelfs al is dat met een witte pruik op.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.