Column: Nooit te oud om los te gaan met Super Mario Sticker Collection

Article
zondag, 09 april 2023 om 15:00
super mario collectionf1680787736
Daar zit je dan, 39 lentes jong (of oud?) en met een dikke grijns op het gezicht Mario stickers te plakken. Plak. Plak. Plak. Het volgende pakje scheuren en weer doorgaan. Plak. Plak. Plak. Ik heb één grote pretbek. Wat is die Super Mario Sticker Collection tof zeg!
Ineens viel mijn oog op erop, op de website van Nedgame. Voor mij persoonlijk is dit toch wel dé gamewebsite om allerlei ludieke dingen te halen, van retro games tot aan toffe merchandise. Zo kocht ik voor mijn man eind vorig jaar Sonic pantoffels - snel dat ‘ie ineens door huis loopt! Enfin, terug naar waar mijn oog op viel toen ik door de website aan het scrollen was: Mario stickers. En niet zomaar Mario stickers, maar een boek van Panini dat je helemaal vol kan plakken. Dit is niet goed voor mij. Al mijn mooie jeugdherinneringen komen omhoog.
Toen ik klein was, was ik een ziekenhuiskindje en werd ik grotendeels opgevoed door mijn moeder. Op een dag bracht ze een Panini plakboek mee van het Wereld Natuur Fonds. Ik was meteen verkocht. Elke keer als zij een pakje met nieuwe stickers had gekocht, ging ik op haar schoot zitten of op een stoeltje aan tafel en gingen we plakken. Ik zeg bewust we, want ik herinner me ook dat ik zo klein was dat mijn motoriek nog niet al te best was om echt goed stickers te kunnen plakken en zij dus het meeste deed. Ik plakte één sticker, een zeehond geloof ik, en die zat meteen scheef.
super mario collection 2f1680787744
Zodra er weer nieuwe stickers in dat boek zaten, liep ik vol trots overal met dat boek naartoe. Want moest je eens zien wat ik aan het verzamelen was. Dat was mooi!
Sindsdien heb ik een heuse obsessie met die plakboeken, eentje die ik al jaren onderdruk. Ik heb al heel lang niet meer zo’n Panini boek gekocht (wel toegegeven aan de voetbalplaatjes van de supermarkt) maar toen mijn moeder laatst op sterven lag en al die mooie herinneringen weer omhoog kwamen zei ik: ‘Op een dag koop ik gewoon weer zo’n Panini plakboek, ik moet alleen even wachten tot er een onderwerp komt dat ik echt leuk vind.’
En ineens is het er! Super Mario. Van mijn ouders kreeg ik een Gameboy met daarbij een Mario spelletje toen ik acht was. Nóg zo’n mooie herinnering.
En dus kon ik al die emoties niet meer onderdrukken: ik moest en zou die Super Mario Sticker Collection hebben. Vroeger moest je naar de winkel, nu bestel je al die dingen gewoon online. Wat een genot. En het kwijl liep bijna in mijn mond toen ik zag dat je ook nog kan kiezen wat je dan precies wil. Want Nedgame verkoopt meerdere opties. Dit zijn ze:
super mario collection 3f1680787749
Ik kan je vertellen, het is fantastisch! Het boek is helemaal van deze tijd en eigenlijk bizar goedkoop als je nadenkt wat je erbij krijgt. Niet alleen kun je de stickers plakken, waarbij het boek je meeneemt langs Super Mario 3D World, Mario Party Superstars, Super Mario Odyssey en Super Mario Maker 2. Ook zit het boek voor extra’s en allerlei geheimen – een beetje zoals de games ook zijn. Je hebt de hoofdgames, maar er valt altijd meer te ontdekken. In het boek zitten nog 12 kaarten, leuk voor kids, want zijn kunnen daarmee vriendjes of vriendinnetjes uitnodigen voor een verjaardagsfeestje of wat anders. Er zitten nog wat opdrachten in het boek en er wordt meteen uitgelegd dat er zeldzame varianten van de stickers te vinden zijn.
En je snapt het, ik wil ze allemaal. Al die unieke stickers, al die bijzondere kaarten. Dus ik ga gewoon even zonder schaamte verder, waar ik voor deze tekst ook mee bezig was: plak, plak, plak, plak, plak..
Gelukkig hoef ik niet meer zoals vroeger op een schoolplein te staan om stickers te ruilen. Alles wat ik mis ga ik gewoon bij Panini nabestellen. Ik zeg je één ding: die Super Mario Sticker Collection is leuk voor jong én oud! Dus schaam je vooral niet.
Plak, plak, plak, plak, plak.

Populair Nieuws