Cobra Kai seizoen 3 recap - Alles wat je moet weten

  Cobra Kai seizoen 3 is sinds 4 januari te zien op Netflix en borduurt verder op het verhaal na de The Karate Kid films. Inmiddels is de serie al flink uitgebreid met bekende namen en is er al van alles gebeurd. Seizoen 2 sloot af met een flinke cliffhanger, maar wat gebeurde er allemaal in Cobra Kai seizoen 3? Je leest het in deze recap!

  Netflix

  Let op! Deze special bevat een behoorlijke dosis Cobra Kai spoilers van seizoen 2 en seizoen 3. Moet je de seizoenen nog kijken, lees dan niet verder. Wil je alleen weten wat je van Cobra Kai seizoen 3 mag verwachten met wat minder spoilers? Lees dan de Cobra Kai Seizoen 3 recensie. Hierin staan slechts enkele details over het verhaal in seizoen 3.

  Een flinke kater

  Cobra Kai seizoen 2 sloot af met een enorme knokpartij op school. in het heetst van de strijd herinnerde Miguel (Xolo Maridueña) zich de laatste les van zijn sensei Johnny Lawrence (William Zabka), waarbij hij meldde dat 'No Mercy' niet altijd van toepassing is en dat je in gevechten met genade moet strijden. Dat kwam hem duur te staan, want kort erna werd hij door Robby vanaf de eerste verdieping naar beneden geschopt. Het resultaat is dat Miguel al een paar weken in coma ligt, terwijl in The Valley de gevolgen van het gevecht nog nadreunen als een kater op zondagochtend.

  De hele stad is in rep en roer, terwijl Robby spoorloos verdwenen is. Hij wordt gezocht door de politie vanwege het gevecht en houdt zich schuil. Daniel (Ralph Macchio) is intussen op zoek naar Robby en wordt daarbij gesteund door Johnny, die tussendoor ook Miguel in het ziekenhuis opzoekt. Miguel is namelijk zo'n beetje het enige dat Johnny nog over heeft, gezien John Kreese (Martin Kove) zijn Cobra Kai dojo overgenomen heeft, met studenten en al.

  Als Johnny eindelijk bij Miguel in het ziekenhuis weet te komen, praat hij tegen de jongen. Hierdoor komt er in Miguels hoofd een wending in de innerlijke strijd die hij voert. Terwijl hij in coma ligt, vecht hij in de stijl van het All Valley toernooi een strijd op leven en dood, die hij nu ineens lijkt te gaan winnen. Kort daarop wordt de jongen dan ook wakker, maar is ernstig verzwakt. Sterker nog, hij blijkt vanaf zijn middel verlamd te zijn en krijgt de prognose nooit meer te kunnen lopen.

  Netflix

  Jaren '80 rehabilitatie en ontspoorde slangen

  Terwijl Miguel nog in het ziekenhuis ligt komt Sam LaRusso (Mary Mouser) hem opzoeken. Na een kort gesprek gaat Sam weer weg, maar komt in de gang Hawk (Jacob Bertrand) tegen die intussen compleet ontspoord is door de hersenspoeltechnieken van Kreese. Hij waarschuwt Sam uit de buurt te blijven en het is duidelijk menens. Sam kampt alleen met haar eigen demonen, waarbij ze bevriest van angst bij een teken van een gevecht. Ze kan daarom niet zoveel met de boodschap van Hawk. Maar de jongen met de hanenkam heeft plannen die niet zomaar weggewuifd kunnen worden.

  Hij en een aantal andere Cobra Kai leden terroriseren intussen iedereen die ze in de weg staat. Daarbij moeten leden van de Miyagi-Do school het in het bijzonder ontgelden, zoals Demetri (Gianni Decenzo) wiens arm gebroken wordt. Daarbij stelen ze ook nog eens het geld dat de Miyagi-Do studenten opgehaald hebben voor de operatie van Miguel. Die operatie lijkt dan ook even in gevaar te komen, maar dat is snel afgewend.

  Miguel is namelijk een vechter en datzelfde geldt voor Johnny. Nadat Miquel toch de operatie ondergaan heeft die hij nodig had, zetten ze samen hun schouders eronder om Miguel te rehabiliteren en letterlijk weer op de been te helpen. Het levert hilarische beelden op, waarbij Miguel meer dan eens de vloer van dichtbij ziet. Na een jaren '80 montage waarin de twee flink aan de bak gaan, is er beweging in Miguels voet en kort daarna kan hij weer lopen. Vechten is er alleen nog niet bij.

  Guy D'Alema / Netflix

  Daniel in Okinawa en Robby in de nor

  Daniel vindt intussen Robby terug bij zijn moeder en belooft hem dat hij hem helpt. Wat Robby alleen niet weet is dat Daniel intussen de politie gebeld heeft die hem op komt pakken. Robby wordt dan ook al snel afgevoerd naar de jeugdinrichting, waar hij een straf uit moet zitten van een aantal maanden. In de inrichting blijkt al snel dat het geen vakantie voor Robby belooft te worden, want op dag één krijgt hij al klappen van een aantal vele oudere gedetineerden. Ze stelen zijn eten en zijn kussen, terwijl de bewakers er een blind oog voor hebben. Robby is pisnijdig, maar kan niets aan zijn situatie doen. Hij is wel helemaal klaar met Daniel en Johnny.

  Bij LaRusso Automotive is het in Cobra Kai seizoen 3 ook flink raak. Daniel en zijn vrouw moesten al aan de bak om werknemers binnen te houden die de concurrent probeert in te pikken, maar nu moeten ze ook nog achter hun licenties aan. Ook die worden namelijk ingepikt door de concurrent. Daniel besluit af te reizen naar Japan om te redden wat er te redden valt, maar komt al snel met lege handen weer naar buiten. Daarop besluit hij een uitstapje te maken naar Okinawa in de hoop een connectie te voelen met zijn overleden sensei Mr. Miyagi. Wat hij in plaats daarvan vindt is zijn voormalige liefje Kumiko (Tamlyn Tomita) en een aantal andere bekenden uit de The Karate Kid films.

  Na een gezellig moment vol herinneringen duikt ineens ook Chozen, zijn oude aartsrivaal uit The Karate Kid Part II, op. Daniel schrikt zich een hoedje en is alweer klaar voor een gevecht, maar Kumiko bedaart hem door te zeggen dat Chozen veranderd is. Sterker nog, Chozen leert hem de verloren kunsten van Miyagi-Do, en zorgt zo voor een connectie met Mr. Miyagi. Na de oefeningen komt er nog een derde oude bekende voorbij, namelijk Yuki (Traci Toguchi). Het toeval wil dat Daniel haar gered heeft tijdens een orkaan en dat zij hem dat nu terug kan betalen, gezien ze hem met zijn zakelijke probleem kan helpen. Ze is namelijk een hoge pief in het autobedrijf waar Daniel zaken mee doet.

  Netflix

  De gestoorde achtergrond van Kreese en Tory (Peyton List)

  Waar Daniel in Okinawa flink wat goede herinneringen opgehaald heeft, krijg je tussendoor telkens een glimp te zien van wat minder rooskleurige verledens. Zo zie je Tory, die in haar thuissituatie niet echt een makkelijk verleden heeft gekend. Haar moeder is ziek en de tiener moet werken om zowel haar moeder en zichzelf te onderhouden en daarbij de eindjes aan elkaar te knopen. De huur loopt intussen flink achter en Tory wordt door de huurbaas onder druk gezet om dingen te doen die ze niet wil, want anders wordt ze het huis uit gezet. Gelukkig komt John Kreese hier achter en geheel in Cobra Kai stijl rekent hij af met de huurbaas. Het gevolg is dat Tory trouwer dan ooit is aan de Cobra Kai dojo en daarmee gevaarlijker dan ooit wordt.

  Het verleden van Kreese wordt ook flink uitgediept. Met flashbacks naar het oorlogsverleden van de Cobra Kai sensei leer je stukje bij beetje meer over hoe hij aan zijn gestoorde 'No Mercy' motto is gekomen. Hij heeft namelijk tijdens zijn tour in Vietnam gevangen gezeten in een jappenkamp, waarbij er gevochten moest worden boven een slangenkuil. Zodra iemand daar genade toonde, belandde hij in die kuil met een zekere dood als gevolg. Cobra Kai seizoen 3 richt zich voor een groot deel op Kreese en hoe hij is geworden wie hij is, waardoor het seizoen een zekere compassie voor hem oproept.

  Netflix

  De redding van karate in The Valley

  Aan de andere kant zijn de lessen van Kreese een doorn in het oog voor veel mensen in The Valley, maar dat geldt voor karate in zijn geheel wat de burgemeester betreft. Terwijl we meer van Kreese en de andere Cobra Kai zien, dreigt karate in zijn geheel namelijk in de ban gedaan te worden. Iedereen is nog steeds flink geschokt door het toernooi en het All Valley toernooi wordt afgeblazen. Johnny en Daniel besluiten er tijdens de gemeenteraad wat aan te gaan doen, maar zodra het zover is blijkt ook Kreese er te zijn.

  Hij schuift de schuld van alle vechtpartijen op Johnny en Daniel en hun studenten af, waardoor karate in een nog slechter daglicht komt te staan. Net als het vonnis voltrokken dreigt te worden staan Sam en Miquel op om de sport toch nog te redden. Hun samenwerking geeft niet alleen de sport een nieuwe kans, maar ook hun relatie de kans opnieuw op te bloeien. Het toernooi mag doorgaan en Miquel en Sam kunnen weer gaan trainen, net als alle andere karatestudenten.

  Intussen komt Robby vrij, maar hij wil niet meer aankloppen bij Daniel of Johnny. Hij is helemaal klaar met ze en zit vol woede. Hij besluit dan ook bij Kreese aan te kloppen die hem met open armen ontvangt (om hem te brainwashen natuurlijk). Robby gaat samen met Tory, Hawk en wat andere Cobra Kai op pad om een 'cadeautje' voor hun sensei te halen en stelen een cobra uit de dierentuin.

  Netflix

  Nieuwe problemen aan de horizon

  Terwijl Robby langzaam ingelijfd wordt als Cobra Kai, heeft Johnny via Facebook gesprekken met zijn oude liefje Ali (Elisabeth Shue). Het blijkt dat ze naar de stad komt en graag wil afspreken. Johnny heeft alleen net een heerlijke date gehad met de moeder van Miquel die uitliep op een wilde nacht. Toch besluit hij met zijn oude vlam af te spreken. Na een gezellige avond kussen de twee elkaar bijna, maar dan herinnert Ali zich dat ze naar een feest moet. Ze gaat samen met Johnny en daar komen ze Daniel en zijn vrouw tegen, wat voor een interessante avond zorgt. Uiteindelijk is Johnny behoed voor een grote fout en kan hij zich weer focussen op zijn toekomst met én een opbloeiende relatie én een nieuwe dojo: Eagle Fang karate.

  De spanning tussen Johnny en Daniel lijkt ook weg te ebben, maar het zou niet voor het eerst zijn dat er flink roet in het eten gegooid wordt. Terwijl de studenten van Eagle Fang karate en Miyagi-Do karate een plan smeden om samen te gaan werken, wordt de bijeenkomst door Cobra Kai bruut verstoord om wederom een enorm gevecht op te leveren. Ook dit keer wordt de tent afgebroken, maar er is één ding dat gelijmd wordt: Hawk komt namelijk tijdens het gevecht tot inkeer en besluit Demetri te redden van zijn Cobra Kai medestudenten.

  Cobra Kai seizoen 3 wordt alleen niet op een hele positieve toon afgesloten. Als Daniel en Johnny Kreese en zijn hersenspoelpraktijken helemaal zat zijn, confronteren ze hem samen. Al snel komt eruit dat het eerstvolgende toernooi zal beslissen wat er gebeurt. Als Kreese wint, dan moeten Johnny en Daniel maken dat ze wegkomen en als Kreese verliest zal hij zijn biezen pakken en vertrekken.

  Nu Johnny en Daniel de handen ineengeslagen hebben, lijkt dit een eitje te zijn, maar Kreese heeft nog een verrassing in petto voor ze. Hij belt namelijk zijn oude vriend Terry waar hij nog een gunst van tegoed heeft. Kreese heeft Terry 'Ponytail' Silver gered in zijn tijd in Vietnam en lost die gunst nu in. We zagen Terry Silver (Thomas Ian Griffith) al in The Karate Kid Part III als een sadistische schoft, maar nu lijkt hij terug te keren in Cobra Kai seizoen 4.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.