5 beste singleplayer games van 2020 tot nu toe

  2020 is bij lange na niet het beste jaar in de geschiedenisboeken, maar heeft gelukkig wel een scala aan singleplayer games waarvan we in 2020 genoten hebben. Het zijn de verhalen die ons mee wisten te slepen vol met emotie en toffe gameplay. Wij zetten de beste singleplayer games van 2020 tot nu toe op een rijtje.

  Voor deze lijst met beste singleplayer games van 2020 hebben we gekeken naar de titels die de beste ervaring voor één speler voorschotelen. Daarmee doelen we op de campaign van een titel, waardoor games als Marvel’s Avengers ook mee kunnen doen. DOOM Eternal is hierdoor tevens één van de mogelijke games. Laten we maar gewoon snel beginnen, want dit zijn de 5 beste singleplayer games van 2020 tot nu toe!

  The Last of Us Part 2

  Natuurlijk trappen we af met The Last of Us Part 2. Het nieuwe meesterwerk van Naughty Dog wist op alle vlakken hoge ogen te gooien. Vooral het verhaal dat in het tweede deel duisterder en gecompliceerder is dan ooit tevoren, straalt als een heldere ster en zal je met natte ogen achterlaten.

  Ellie’s interne worstelingen met wraakgevoelens worden op deftige wijze uitgediept, terwijl het vervolg op de 2013-titel niet bang is om ook de andere zijde van het verhaal te belichten. Hierdoor krijgt het verhaal twee keer zoveel diepgang en wordt er op slimme wijze met de verwachtingen gespeeld om ervoor te zorgen dat je constant verbaasd bent.

  Final Fantasy VII Remake

  Wie dit jaar nog niet met Cloud en vrienden op stap is geweest, heeft zeker nog wat werk te verrichten. De Remake van Final Fantasy VII heeft namelijk dubbel en dwars bewezen dat deze het spelen waard is. Met fantastische personages en duidelijke liefde van de makers is een parel gemaakt die je van begin tot einde meeneemt op een sprankelend avontuur.

  Hoewel de game een remake is van de 1997-klassieker is er meer dan genoeg reden om deze singleplayer RPG op te pakken. Zo verloopt het verhaal anders dan fans van het origineel gewend zijn en is het slechts het eerste deel in een veel grotere reeks. De bombastische muziek, keiharde actie en reusachtige schaal maken dit één van de singleplayer games van 2020 die je móét ervaren voor het verhaal (en bizarre momenten die soms volgen).

  Moon Studios

  Ori and the Will of the Wisps

  Je zou bijna vergeten dat Ori and the Will of the Wisps dit jaar op de Xbox One en PC verscheen. Toch kunnen we deze dijk van een game niet vergeten als we het over de beste singleplayer games van 2020 hebben. Dankzij een uitstekend verhaal dat vrijwel volledig visueel verteld wordt, werk je heerlijk door de heerlijke gameplay.

  Dit laatste is pas waar deze titel echt straalt. Door middel van heerlijke metroidvania gameplay wordt je constant uitgedaagd om de uithoeken van Ori’s wereld te ontdekken. Onderweg tref je allerlei uitdagingen, vijanden en puzzels aan die je op moet lossen en dit doe je constant met een glimlach op je gezicht. Tel daar heerlijke muziek bij op en je hebt een titel die je gespeeld moet hebben in 2020.

  Paper Mario: The Origami King

  Uit het niets was daar ineens Nintendo die met Paper Mario: The Origami King een gloednieuwe titel voorschotelde. Van aankondiging naar uitgave zat nog geen vier maanden tijd en daar zijn we extreem blij mee. Het nieuwe avontuur van de papieren loodgieter is namelijk een daverend succes.

  Met leuke gevechten die je steeds bezig houden en meer dan genoeg geheimen in de wereld zit je vastgekluisterd aan je scherm. Het doel is om de Origami-invasie tegen te houden door het hele koninkrijk schoon te vegen. Met leuke dialogen van Mario en zijn vrienden is dit een singleplayer game die voor zowel jong als oud heerlijke plezier zal voorschotelen.

  Blessing Adeoye Jr.

  Ghost of Tsushima

  Natuurlijk mogen we ook Ghost of Tsushima niet vergeten. De open world game van Sucker Punch heeft een tof verhaal dat teruggaat naar de Japanse oudheid waarin Jin Sakai centraal staat. Zijn eiland, Tsushima, is overgenomen door de Hunnen en dus probeert hij met man en macht het eiland terug te winnen.

  Dit doe je door te trainen, zowel als Samoerai en Ninja, om de Hunnen een kopje kleiner te maken. Steeds weer ontdek je meer delen van het eiland en wordt je sterker door middel van nieuwe vaardigheden en betere uitrusting. Met meer dan 30 uur aan vermaak is er genoeg om van te genieten en kun je dit zeker een singleplayer game noemen om je helemaal in te verliezen.

  The Last of Us Part 2

  Verkijgbaar vanaf 19 june 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.