Chronicle Runescape interview met Connagh Hawkins

Article
woensdag, 13 april 2016 om 17:45
xgn google image
Runescape Chronicle is een nieuwe Trading Card Game in de stijl van Hearthstone en Magic the Gathering, maar toch anders. Wat is het nou eigenlijk voor game? Na een paar potjes gespeeld te hebben gingen we even praten met Connagh Hawkins, de communnity manager voor een Chronicle Runescape interview.
Het spel geeft een verfrissende blik op het genre van digitale Trading Card Games (TCG's), spellen als Heartstone en Magic the Gathering bewegen zich toch wat meer over de gebaande wegen en proberen meestal niet iets nieuws. Dat doet Chronicle Runescape Legend nou juist wel. Het spel begint makkelijk met een paar oefenpotjes, maar gaandeweg wordt het steeds lastiger.
Het spel is onlangs gestart met de open beta, wat betekent dat iedereen vrij is om het spel uit te proberen, en aan de leaderboards is duidelijk te zien dat dit ook vollop gedaan wordt. Als je meer wilt weten over het spel, kun je het nu eenvoudigweg downloaden via de officiële website. Maar wat kunnen we nou allemaal verwachten van het spel?

De community staat voorop

Om te beginnen met de toekomstplannen voor Chronicle Runescape Legends, we hebben het hier immers over een game die op dit moment in open beta is, dus zou je denken dat er nog flink aan de game getimmerd moet worden. Wat kunnen we in de nabije toekomst verwachten voor het kaartspel?
Dat is inderdaad redelijk bijzonder, een ontwikkelaar die nauw samenwerkt met de speler voor een zo goed mogelijke speelervaring. Er zijn een aantal ontwikkelaars die niet hetzelfde kunnen zeggen. Maar hebben de spelers daadwerkelijk zoveel invloed als Connagh zegt?
Als de community zich dan zo erg inzet voor de ontwikkeling van het spel. Zou je toch ook moeten weten hoeveel spelers er op dit moment in de game zitten. We zouden wel eens cijfers op tafel willen zien, en zo niet, horen waar de spelers dan vandaan komen.
88869

Uit open beta hell blijven

Allemaal leuk en aardig, maar het spel is op dit moment dus in open beta. Sommige MMO's zijn in open beta tot ze jaren later een stille dood sterven. Is dit voor Chronicle: Runescape Legends ook het geval of zouden we binnenkort een volledige release gaan zien?

"Ik zou zeggen, in de nabije toekomst. Chronicle is zeker geen game die voor altijd in de open beta van het spel blijft. Open beta is voor ons geen excuus om onder bugs uit te komen, het is een bijzonder belangrijk onderdeel voor de ontwikkeling van het spel. We snappen wat een beta test daadwerkelijk inhoudt, en onze community weet dat wij dit weten."

88870

Toekomst voor Runescape Chronicle Legends

En op dit moment hebben we in totaal 5 personages in het spel zitten, gaan we dan ook nog in de nabije toekomst nieuwe personages zien? Zijn er nog andere dingen die we in de toekomst kunnen verwachten voor het spel?

"Er zal in april een nieuw personage toegevoegd worden, de Slayermaster. Dit is een erg bijzonder personage, want je kunt hem op allerlei verschillende manieren inzetten. Je kunt er zelf voor kiezen of je hem puur en alleen gebruikt om je tegenstander het leven zuur te maken, of dat je hem gebruikt om het jezelf makkelijk te maken. In de loop van het jaar gaan we ook nog kijken of we één of twee nieuwe personages uit Runescape Oldschool kunnen toevoegen aan de game."

Nu weten we al enigszins dat Runescape Chronicle een behoorlijk gebalanceerd spel is. Het is vrij lastig om te verliezen als je de kaarten goed speelt. Een game als deze zou zich perfect lenen voor toernooien en live-evenementen. Is dat ook iets wat we in de toekomst gaan zien voor Runescape Chronicle?

"We zijn al zeker bezig met een aantal ideeën voor toernooien. Op dit moment hebben we nog niets concreets. Maar zodra we dit weten laten we het natuurlijk weten."

Zoals gezegd, Runescape: Chronicle Legends is op dit moment in open beta. De game zal dus in de nabije toekomst als volledige release uitkomen. Maar op dit moment kun je dus al wel aan de slag met het spel.

Populair Nieuws