Chilling Adventures of Sabrina Netflix serie - is de serie een aanrader?

Article
zondag, 27 januari 2019 om 9:02
chilling adventures of sabrina netflix serie is de serie een aanrader 145156 1
In oktober afgelopen jaar kwam de serie the Chilling Adventures of Sabrina uit op Netflix. In het begin was de serie helemaal niet zo populair, maar door de tijd heen wordt de serie steeds populairder en is die zelfs verlengd voor nog een seizoen. Waarom is de serie nou zo’n aanrader?

5. Niet zoals andere Sabrina series

Harry Potter is er met zijn gezellige magie niks bij. In de serie Chilling Adventures of Sabrina op Netflix komt er namelijk hoge dosis aan donkere spreuken voor. Het is een versie van ‘Sabrina the Teenage Witch’ die voor een oudere doelgroep bedoeld is. Het is niet de comedy die vroeger op ABC kwam, nee.
De coven (heksenkring) van Sabrina, The Church of Night, zit vol met satanisten in de serie. Deze maken menselijke offers en eten zelf soms ook mensen op. Dit klopt natuurlijk niet, want dit is helemaal niet hoe het Satanisme werkt. Maar goed, dat even aan de kant geschoven. Het avontuur van Sabrina is de meest duistere dat het tot nu toe ooit is geweest.
145157

4. Sterke vrouwelijke casting

Niet alleen is de Chilling Adventures of Sabrina op Netflix een serie die veel diversiteit toont, maar ook nog eens een serie die laat zien dat vrouwen uiterst sterk zijn. Deze vrouwen vechten tegen alles wat corrupt is, inclusief de duivel, maken veilige omgevingen voor zichzelf en komen op voor hun eigen mening.
Non-stop zullen deze vrouwen vechten en hun vijanden tot moes slaan. Verder zullen deze powervrouwen het zeggen als iets hun niet schikt en wanneer je maar beter weg kan gaan. Verder zitten er ook nog eens erg goed gekozen actrices in de serie. Denk aan actrices als Melissa Joan Hart en Beth Broderick die de serie Chilling Adventures of Sabrina serie op Netflix versterken.
145158

3. Easter Eggs

De Netflix serie Chilling Adventures of Sabrina bevat niet alleen veel duistere magie, maar ook een flink aantal aan Easter Eggs. In het eerste seizoen zegt Hilda Spellman bijvoorbeeld dat haar nicht Montgomery een filmster is. Toevallig introduceerde een van de meest bizarre American Horror Story personages zich zo. In het Coven seizoen van deze serie introduceert Madison Montgomery zich namelijk als een filmster. Zouden zij en Spellman familie zijn?
Een tweede Easter Egg is naar een horrorfilm. Deze linkjes worden vaker gelegd in de Netflix serie the Chilling Adventures of Sabrina. Een van deze vele Easter Eggs is degene naar Nightmare On Elm Street. Hier heeft het karakter Harvey Kinkle een outfit aan die het karakter van Johnny Depp ook aan had in de film Nightmare On Elm Street.
Dit zijn twee voorbeelden van Easter Eggs die op Netflix te zien zijn in de serie Chilling Adventures of Sabrina. Voor de rest is het beter om de serie te kijken, we willen niet alles verklappen!
145159

2. Het Riverdale gevoel

Dit kan zowel positief als negatief worden gezien, maar wij vatten het op als iets positiefs. Dit aangezien Riverdale een gigantisch mysterie is met veel spannende momenten. Dat is al een van de redenen om Riverdale te kijken.Verder zijn de personages die voorkomen in Riverdale ook ontzettend vermakelijk en om van te houden.
Deze twee positieve aspecten uit Riverdale zijn vergelijkbaar met de Netflix serie de Chilling Adventures of Sabrina. Het Riverdale gevoel zorgt dus voor een aantal positieve punten, vooral voor mensen die ook fan zijn van die CW-serie. The Chilling Adventures of Sabrina is een versie van Riverdale, maar dan een iets meer ranzige versie van Riverdale. Neem bijvoorbeeld de afgehakte ledematen.
145465

1. Al het bloed en alle ledematen

The Chilling Adventures of Sabrina is een walgelijke Netflix serie. De serie zit namelijk boordevol met ledematen, bloed en mensen die worden opgegeten. Dit beschreven we natuurlijk ook al eerder op een andere pagina. Toen hadden we het over het feit dat deze serie niet zoals de andere Sabrina series is.
Het is ook wel te merken dat The Chilling Adventures of Sabrina een Netflix serie is die wat heftiger is, zeker ook wanneer je de beschrijving leest. In de beschrijving wordt namelijk al verteld dat Sabrina weigert zich aan te sluiten bij de cult van een demoon waardoor ze machtige en duistere krachten krijgt. Het is dus een goede dosis duistere magie en afgehakte ledematen, heerlijk. Zeker een extra reden voor horrorfans.

The Chilling Adventures of Sabrina - goede Netflix serie?

Kortom, The Chilling Adventures of Sabrina is dus best een goede serie als je van dit genre series houdt. Houd je niet van afgehakte ledematen en tienerdrama, dan moet je je nog maar afvragen of deze serie wat voor jou is. Toch is The Chilling Adventures of Sabrina het proberen waard.