Alle Kingdom Hearts 3 werelden - Tijd voor dolle Disney pret!

  Kingdom Hearts 3 staat voor de deur en dat betekent een hoop vertier in verschillende Disney-werelden. Sora en zijn vrienden gaan op bezoek bij een aantal Disney-personages. Hier lees je welke dat zijn, want we zetten alle Kingdom Hearts 3 werelden op een rijtje!

  Aangezien Kingdom Hearts 3 nog niet uit is gebracht, is het nog niet zeker of er nog meer werelden in de game te vinden zijn. Zo geven trailers wel een indicatie dat er nog onaangekondigde werelden zijn, maar zijn deze nog niet bevestigd. Hier lees je alles over de bevestigde Kingdom Hearts 3 werelden.

  100 Acre Woods uit Winnie de Poeh

  De eerste van de Kingdom Hearts 3 werelden is het Honderd Bunderbos (in de games het 100 Acre Woods) waarin Sora avonturen gaat beleven met Winnie de Poeh. Poeh is niet de enige in het bos, want zijn vrienden zijn ook van de partij. Die moeten alleen nog wel even gevonden worden en daarbij moeten Sora, Donald en Goofy even een handje helpen. In eerdere Kingdom Hearts games was het Honderd Bunderbos een wereld waarin je vooral minigames moet spelen in plaats van de traditionele gevechten tegen Heartless.

  Andy’s Huis uit Toy Story

  De volgende van de Kingdom Hearts 3 werelden is een volledig nieuw gebied in de vorm van een Toy Story wereld. Zo mag je in ieder geval lekker lanterfanten in Andy’s kamer, bekend uit de Toy Story-films. Dat doe je samen met Andy’s favoriete speelgoed, want cowboy Woody en ruimtevaarder Buzz Lightyear zijn van de partij.

  Ze helpen Sora en zijn vrienden mee om de duisternis uit de wereld te verdrijven in een gloednieuw avontuur. Dit betekent dat je niet hoeft te wachten tot de release van Toy Story 4 voordat je het dynamische duo weer in actie kunt zien. Het kan namelijk al op 29 januari met de release van Kingdom Hearts 3.

  Arendelle uit Frozen

  Je hoeft ook niet tot het einde van het jaar te wachten om Anna, Elsa en Olaf in actie te zien. Dan komt Frozen 2 pas uit, maar in Kingdom Hearts 3 spelen de ijskonijnen ook een rol. De duisternis is namelijk ook doorgedrongen in Arendelle en dat betekent dat Sora een bezoekje brengt aan Arendelle. Hier ontmoet hij de koninklijke zusjes en de magische sneeuwpop en tezamen trekken ze ten strijde tegen de duisternis.

  Verwacht ijzige monsters om tegen te vechten. De Frozen trailer van Kingdom Hearts liet al zien dat er een monsterlijke sneeuwman op je te wachten staat in de game en ook staan bezeten rendieren op het programma. Genoeg reden om je handschoenen aan te trekken en sneeuwballen te gooien tegen de monsters!

  Koninkrijk van Corona uit Tangled

  In Kingdom Hearts 3 mag je ook een prinses redden uit een hoge toren, want de wereld van Rapunzel zit in Kingdom Hearts 3 en is de volgende van de Kingdom Hearts 3 werelden die we gaan bespreken. De E3 2015 trailer onthulde de wereld van Rapunzel waarin je met Rapunzel en Flynn Rider op pad gaat in het koninkrijk van Corona. De wereld is gebaseerd op de film Tangled uit 2010 waarin de prinses laat zien dat ze prima voor haarzelf kan zorgen met behulp van haar magische kapsel.

  Monsters, Inc uit Monsters, Inc.

  De volgende van de Kingdom Hearts 3 werelden is een plek waar menig liefhebber van Halloween erg vrolijk van wordt. We hebben het niet over de wereld uit The Nightmare Before Christmas maar een wereld uit de Disney Pixar film Monsters, Inc. Dat lees je goed. Sulley en Mike Wazowski zijn in Kingdom Hearts 3 ook van de partij!

  Om helemaal in de wereld van Monsters Inc op te gaan zijn Sora, Donald en Goofy ook feestelijk verkleed. De drie helden zijn omgetoverd tot monsters waardoor ze perfect met Sulley en Mike kunnen vechten zonder op te vallen. Het zal wel nodig zijn aangezien de duisternis ook de wereld van Monsters Inc is binnen gedrongen.

  Mount Olympus uit Hercules

  In Kingdom Hearts 3 mag je jezelf daadwerkelijk een held gaan noemen nadat je deze wereld hebt uitgespeeld. In Olympus leert Hercules je wat het is om een held te zijn, maar niet door zijn lied ‘Go the Distance’ te zingen (één van de beste Disney songs overigens). Hij leert het je terwijl je tegen de duisternis aan het vechten bent.

  Dit doe je bijvoorbeeld door een reusachtige titaan te verslaan die rotsblokken van een berg naar je gooit. Daarbij komt ook nog eens een nieuwe mechanic aan te pas in de gameplay. Je kunt nu namelijk tegen muren omhoog rennen waardoor een gevecht verticaal wordt vervolgd. Dat belooft nu al een leuke toevoeging te worden.

  San Fransokyo uit Big Hero 6

  Een mix van Tokyo en San Francisco was voor de film Big Hero 6 de perfecte setting voor een film en in Kingdom Hearts 3 kun je die wereld bezoeken. Samen met Baymax en zijn vrienden ga je met Sora de strijd aan tegen de duisternis, waarbij je zelfs op Baymax’ rug kan rijden. Baymax is overigens niet de enige held uit Big Hero 6 die van de partij is, want Hiro en zijn vrienden zijn ook van de partij. Het belooft een superheldenspektakel te worden van ongekende proporties!

  The Caribbean uit Pirates of the Caribbean: At World’s End

  Naast de bovenstaande Disney-werelden gaan we ook op bezoek bij Kapitein Jack Sparrow. De bekende piraat is in Kingdom Hearts 3 terug voor een nieuw avontuur. Waar Sora hem in Kingdom Hearts 2 tegenkwam gedurende de periode van Curse of the Black Pearl is het nu de film At World’s End waarvan inspiratie wordt opgedaan.

  Dat wordt wel duidelijk in één van de trailers, waarin we Davy Jones’ Locker zien terwijl Jack zijn schip naar het water probeert te duwen. De nieuwe toevoeging is wel dat je nu scheepsgevechten kunt houden en dat je onder water kunt vechten. Daarmee is de wereld een stuk uitgebreider dan de versie uit het tweede deel.

  Kingdom Hearts werelden

  Naast de verschillende Disney-werelden zijn er ook nog genoeg werelden die oorspronkelijk uit Kingdom Hearts komen. Zo zijn Destiny Islands, Disney Castle en de Realm of Darkness uit de eerste Kingdom Hearts van de partij. Uit Chain of Memories zijn de Old Mansion en Twilight Town van de partij en de Mysterious Tower en Radiant Garden uit Kingdom Hearts 2 worden ook niet vergeten.

  Ook wordt er een wereld uit Birth By Sleep bezocht, namelijk de voor fans van de serie iconische wereld, de Keyblade Graveyard. Als laatste is er een volledig nieuwe wereld in Kingdom Hearts 3 genaamd Scala ad Caelum. Wat deze wereld precies gaat brengen is nog niet bekend, maar als we het uit het Latijns vertalen heet de wereld ‘Stairway to Heaven’. Een prachtig lied van Led Zeppelin, maar of we dat in Kingdom Hearts 3 gaan horen is nog maar de vraag.

  Onbekende werelden

  De laatste van de Kingdom Hearts 3 werelden is er één waarover nog maar weinig duidelijkheid is. Eén van de vele Kingdom Hearts 3 trailers toonde namelijk gameplay van wat lijkt op een wereld in de wolken. Voor nu noemen we het dan ook maar de wolkenwereld. Het is dan ook niet bekend of dit een eigen wereld is of dat het onderdeel gaat uitmaken van een andere wereld zoals bijvoorbeeld Scala ad Caelum.

  Kingdom Hearts 3 werelden - Het overzicht

  Dat zijn alle Kingdom Hearts 3 werelden die tot nu toe bekendgemaakt zijn. Kingdom Hearts 3 is vanaf 29 januari verkrijgbaar op de PlayStation 4 en Xbox One. Voor die tijd kun je de andere games nog wel spelen via de speciale The Story So Far-collectie.

  Kingdom Hearts III

  Verkijgbaar vanaf 29 january 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.