10 interessante CES Las Vegas 2019 aankondigingen op een rij

Article
dinsdag, 08 januari 2019 om 12:52
ces 2019 wat zijn de beste aankondigingen 144713
In Las Vegas begint op 8 januari CES (Consumer Electronics Show) 2019. Er zijn veel nieuwe plannen uitgestippeld door vele bedrijven, er is al een aantal aankondigen bekend dat onze zintuigen heeft geprikkeld. Welke zijn dit? Wij hebben 10 interessante aankondigingen voor je onder elkaar gezet!

Sure View-technologie in HP scherm

HP heeft op CES Las Vegas 2019 drie nieuwe producten gelanceerd met Sure View-technologie. Dit houdt in dat je niet bang hoeft te zijn voor meekijkers op je scherm. Met Sure View-technologie is het scherm vanaf een kijkhoek van 70% pas zichtbaar. Wanneer iemand buiten deze kijkhoek staat kan er niet worden meegelezen. Op deze schermen wordt ongeveer tot 95% aan licht weggefilterd.
Privacyschermen voor het merk HP zijn niet nieuw, maar de implementatie van het merk wel. Op het nieuwe HP-scherm zit een fysieke knop waarmee je de Sure View-technologie aan kunt zetten. Het is de eerste keer dat HP een scherm met deze functie introduceert. Deze monitor heet EliteDisplay E243p. Naast deze Sure View-functie is het scherm ook compatibel met UHD-resolutie.
144714

Acer Swift 7 met webcam in toetsenbord

De Swift 7 werd al eerder, dan op CES Las Vegas 2019, getoond . Deze laptop was namelijk al bekendgemaakt op de IFA-beurs. Wel is er op CES Las Vegas 2019 een aantal meer details uit de mouw gekomen. De Acer Swift 7 heeft bijvoorbeeld een toetsenbord inclusief webcam. Deze webcam zit in het toetsenbord, aangezien de laptop zo dun is dat er boven het scherm geen ruimte meer is voor de webcam.
Deze laptop is special ontwikkeld om onderweg mee te nemen. De Swift 7 weegt 890 gram en is 9,95 millimeter dik. De randen zijn een stuk dunner en zijn dus kleiner dan haar voorgangers in de serie. De Swift 7 is voorzien van een Intel i7-processor en heeft maximaal 512GB aan opslagruimte. Daarnaast heeft de laptop 16GB aan werkgeheugen en twee USB-C-poorten.
In april brengt Acer deze laptop uit. De prijs zal rond de 1799 euro zijn.
144717

Nvidia grafische kaart voor goedkopere prijs

Nvidia gaat haar G-Sync monitor programma uitbreiden. Nvidia gaat voor soepelheid en duidelijk beeld tijdens het gamen. Nvidia gaat de GTX 11-serie van grafische kaarten uitbrengen voor gamers die geen bakken metâââ geld willen uitgeven aan het upgraden van hun gamespullen. Daarnaast gaat het bedrijf ook de GeForce RTX 2060 uitbrengen.
Deze RTX 2060 is eigenlijk een nieuwe versie van de GeForce RTX 2070 en RTX 2080. Volgens Nvidia zijn deze, op CES Las Vegas 2019 bekend gemaakte, grafische kaarten mobiele versies die het geheugen uit kunnen breiden tot 6GB. De kaarten zijn geschikt voor HDMI, USB Type-C en twee uitgangen voor DisplayPort.

Bytons slimme auto krijgt derde scherm

Vorig jaar heeft Byton ons op CES voorgesteld aan de slimme auto M-Byte met een scherm van 1,25 meter op het dashboard. In het stuur van de Byton auto zit ook een touchscreen verwerkt waarmee de bestuurder dat gigantische scherm op het dashboard kan bedienen. Dit jaar op CES Las Vegas 2019 maakte het bedrijf nog een auto bekend met schermfuncties. Tussen de bestuurder en de bijrijder komt nog een 8-inch-display.
Van dit scherm kan vooral de passagier gebruik maken. Ook achterin de auto zijn op de hoofdsteunen twee schermen bevestigd voor de bijrijders die zich op de achterbank bevinden. Naast deze aanraakgevoelige schermen is er ook stembediening voor meerdere personen toegevoegd aan de Byton auto. Zo kunnen bijvoorbeeld verschillende personen een afspeellijst kiezen.
144719

iTunes, Alexa, Google Assistant op Samsung TV

De Smart TV-modellen van 2018 en 2019 zullen een aantal extra functies krijgen, dat is bekend gemaakt op CES Las Vegas 2019. Een van deze functies is iTunes. Deze functie wordt in meer dan honderd landen toegevoegd op de Samsung TV. Het is helaas nog niet duidelijk of Nederland ook tot deze landen behoort.
Naast iTunes wordt het ook mogelijk om gebruik te maken van Alexa en Google Assistant op de Samsung Smart-TV modellen. Er zit wel een addertje onder het gras. Voor deze functies heb je namelijk wel Amazon Echo of Google Home nodig om je Samsung TV mee aan te kunnen sturen.
144724

Samsung Notebook Odyssey gaming laptop

Naast extra functies op de Samsung TV brengt Samsung ook een geheel nieuwe laptop uit. Deze laptop is gemaakt voor echte gamers. Deze premium notebook heet de Samsung Notebook Odyssey. De laptop heeft een refresh rate van 144Hz en wordt aangedreven voor een Nvidia G-Sync. Hierdoor kunnen gamers genieten van een heldere beeldkwaliteit.
Naast een heldere beeldkwaliteit maakt de Samsung Notebook Odyssey ook gebruik van een Intel 8ste generatie core en een hexa-core i7-processor. Onder de motorkap zitten twee Jet Blade-blazers die zorgen dat de laptop gekoeld blijft en niet tijdens het gamen in vlammen opgaat. Het scherm is 15,6-inch, Full HD en heeft smalle schermranden. De laptop is dus ook makkelijk mee te nemen.
144725

Kohler Numi 2.0 intelligente wc

Je verwacht het misschien niet, maar dit valt ook zeker onder technologie. Kohler gaat een nieuwe wc uitbrengen die vrij intelligent is. Perfect voor iedere wc-ganger die houdt van een muziekje tijdens zijn of haar boodschap. Met je stem kan je deze gehele Kohler Numi 2.0 bedienen. Naast een muziekje opzetten kun je het toilet ook laten opwarmen zodat je nooit hoeft te lijden door een koude wc-bril.
Vorig jaar bracht Kohler al andere badkamergadgets uit op CES. Dit jaar op CES Las Vegas kan de Kohler Numi 2.0 zich aansluiten aan de lijn van intelligente gadgets. Je kunt dit toilet krijgen in de kleuren zwart en wit, het ligt er maar net aan wat het beste past bij je badkamer natuurlijk. Voor deze wc betaal je in Amerika ongeveer 7000 dollar (in het zwart 9000 dollar).
144726

LG 8K OLED TV

LG kan zeker niet ontbreken. Dit hadden we ook al in een eerder nieuwsbericht over LG op CES Las Vegas 2019 geschreven. Het merk heeft namelijk de LG 8K OLED aangekondigd. Dit scherm krijgt ingebouwde Crystal Sound speakers. Het Crystal Sound principe was eigenlijk al van Sony’s AF9-serie, die kwam toen onder een andere naam uit.
De LG 8K OLED TV komt uit met een 65-inch scherm en Dolby Atmos-geluid. Je kunt dus al je films en series in prachtige kwaliteit kijken met heerlijk geluid. Naast de LG 8K OLED komt er ook een 4K OLED-scherm. Dit scherm heeft een reactietijd van 3,5ms, wat ‘s werelds snelste motion picture reactietijd is. Perfect voor actiefilms.
144728

Anthem

Naast de vele gadgets die getoond zijn tijdens CES Las Vegas 2019, is er ook een gametrailer vrijgegeven. De trailer van de game Anthem werd namelijk onthuld. In deze trailer zijn onder andere wat nieuwe locaties en nieuwe vijanden te zien die de game dit jaar zal uitbrengen. Anthem zal naast nieuwe locaties en vijanden ondersteuning gaan krijgen van DLSS technologie.
Deze DLSS technologie houdt in dat kunstmatige intelligentie gebruikt gaat worden voor de GPU. De GPU zal tijdens het gamen dan leren om extreem scherpe beelden te renderen. Hierdoor zal de gameplay alleen maar mooier en beter worden. Deze DLSS technologie werd onder andere al gebruikt bij games als Shadow of the Tomb Raider en Hitman 2.
Vanaf 22 februari is Anthem te spelen voor PC, PS4 en Xbox One.
144735

Nvidia G-Sync support

Het was altijd best onhandig: PC gamers die gebruik maakten van AMD FreeSync en Nvidia G-Sync moesten meestal dure G-Sync monitoren kopen om compleet te kunnen genieten van hun sterke gamekaart. Nvidia heeft op CES Las Vegas 2019 bekend gemaakt dat er op 15 januari G-Sync support zal komen voor verschillende FreeSync monitoren.
Gebruikers hoeven dus geen speciaal gekwalificeerde schermen meer te kopen, maar kunnen er nu voor zorgen dat ze goed kunnen gamen met de spullen die ze al in huis hebben. Gamers kunnen op deze manier flink wat geld besparen. Nvidia heeft al 400 modellen getest, maar pas twaalf modellen hebben de test gehaald. Het bedrijf is momenteel nog steeds bezig met testen. Op de website van Nvidia is de lijst met apparaten te bekijken.

Aankondigingen CES 2019 in Las Vegas die we al weten

Er zijn al meer dingen aangekondigd op CES 2019, maar dit zijn tien aankondigingen die onze aandacht trekken. Wij zijn erg enthousiast over deze lijst van aankondigingen, maar natuurlijk ook over de andere aankondigingen. Denk bijvoorbeeld aan de MSI laptop aankondigingen. Weet jij nog andere aankondigingen van CES 2019 die echt niet mogen ontbreken uit deze lijst? Dan kun je dat ons laten weten in een reactie hieronder!