CES 2015 - Alles wat je moet weten over deze techbeurs

Article
maandag, 05 januari 2015 om 16:38
xgn google image
De CES 2015 is losgebarsten in Las Vegas. Deze hele week zullen grote bedrijven over de hele wereld bijeenkomen om hun nieuwste snufjes te delen met de rest van de wereld. Maar wat is de CES nou eigenlijk? We hebben de basis informatie even voor je op een rijtje gezet!

Wat is CES?

De Consumer Electronics Show (CES) is een van de grootste techbeurzen ter wereld en vindt elk jaar in januari plaats in Las Vegas. Grote bedrijven als Microsoft, Samsung en Sony tonen hier ieder jaar nieuwe producten, technologieën en allerlei andere dingen waar het hart van een techliefhebber sneller van gaat kloppen.
De CES bestaat al sinds 1967 en heeft een aantal grote primeurs om zijn naam staan. Zo werd de videorecorder in 1970 onthuld op de beurs, en werden de Nintendo Entertainment Systeem (NES), de eerste Xbox en de Blu-ray er voor het eerst getoond.
Voorheen werd de beurs twee keer per jaar gehouden; één in de winter en één in de zomer. De zomereditie vond per jaar plaats in een andere stad, zoals New York City, Chicago en Atlanta. In 95 werd de beurs in Philadelphia afgelast vanwege de grote concurrentie met de E3, de jaarlijkse gamebeurs in Los Angeles. Sinds 1998 wordt de beurs nog maar één keer per jaar gehouden, met de Las Vegas Convention Center als thuisbasis.
Alles wat je moet weten over de CES 2015

Wat kunnen we verwachten?

Waarschijnlijk zet LG hoog in op een nieuwe lijn ultra-HD tv’s, maar ook ligt meer over de quantom-dot techniek in lijn der verwachtig. Dit is een nieuwe technologie die zal worden gebruikt in LCD-tv’s en ervoor zorgt dat kleuren nog preciezer worden vertoond. Zowel Samsung als LG zullen dit waarschijnlijk deze CES verder toelichten.
Naast nieuwe tv’s staan ook nieuwe smartphones op het programma. Zo zal de LG G Flex 2 met gebogen scherm mogelijk getoond worden en heeft Sony waarschijnlijk ook wel een nieuwe Xperia in de hoge hoed zitten.
Een hoop gadgets dus, maar autoliefhebbers worden ook niet vergeten tijdens de CES 2015. Veel autobedrijven tonen namelijk nieuwe modellen tijdens de CES, maar richten zich hierbij vooral op de elektronische snufjes in de auto. Zo krijgen we waarschijnlijk meer te zien van Android Auto, wat vorig jaar zomer werd aangekondigd.
Daarnaast zullen er nog talloze bedrijven aanwezig zijn die slimme koelkasten, blenders met Twitter en dat soort nieuwe ongein gaan laten zien. Games krijgen we in ieder geval niet te zien tijdens CES 2015, aangezien we daar al genoeg beurzen voor hebben; de E3, gamescom, Tokyo Game Show, et cetera.
Alles wat je moet weten over de CES 2015

Wanneer vindt de CES 2015 plaats?

De CES 2015 is van 6 tot en met 9 januari open voor consumenten, maar is al begonnen. Vandaag vinden de persconferenties plaats waar alle grote bedrijven nieuwe dingen onthullen. Ook zijn er feestjes en partijen om iedereen vast in de goede sfeer te krijgen voor een weekje nerdism.
Door het tijdsverschil zullen de persconferenties hier pas ergens diep in de nacht te volgen zijn. Mocht je dus echt alles als eerste willen weten, dan zul je tot 03.30 uur wakker moeten blijven voor de eerste persconferentie begint. Slaap je liever rond dat tijdstip, dan kun je morgen terecht op de speciale CES 2015-pagina van XGN voor al het nieuws!