Carrie Fisher tribute - 40 jaar aan film hoogtepunten

Article
woensdag, 28 december 2016 om 18:08
xgn google image
Op 27 december is Carrie Fisher overleden. De actrice is onder meer bekend van films als Star Wars, When Harry met Sally... en The Blues Brothers. In deze Carrie Fisher tribute nemen we een kijkje naar de films waar zij een grote rol in speelde.
Op 60-jarige leeftijd is de bekende Amerikaanse actrice Carrie Fisher overleden. Een paar dagen daarvoor, op 23 december, werd Fisher tijdens een vlucht getroffen door een hartaanval. Zo belandde de actrice op de intensive care in een ziekenhuis in Los Angeles, waar ze later overleed.
In de video bovenaan de pagina hebben wij de hoogtepunten van Fishers carrière op een rijtje gezet. Hierin is haar filmdebuut te zien en ook haar aandeel in Star Wars VII: The Force Awakens, de een na laatste film waarin Fisher te zien is.

Carrie Fisher tribute - Van Shampoo tot Star Wars

Fisher is het meest bekend van haar rol als Princess Leia Organa in de Star Wars films, maar daar begon het natuurlijk niet. Carrie Fisher begon haar acteercarrière met een bijrol in Shampoo, een film uit 1975 over een rusteloze kapper genaamd George Bundy. Ze speelde hierin de rol van Lorna.
Kort na haar debut in Shampoo kreeg Fisher als 19-jarig meisje de rol van Princess Leia op zich voor Star Wars Episode IV - A New Hope, de eerste Star Wars film uit de reeks. Dit is één van de grootste Carrie Fisher hoogtepunten aangezien het zorgde voor haar doorbraak binnen Hollywood. Fisher vervulde de rol van Princess Leia voor de gehele originele trilogie van Star Wars.
Tussendoor vervulde Fisher nog een aantal rollen in verschillende films zoals The Blues Brothers, waar ze Jake's ex-geliefde speelt, en When Harry met Sally..., waarin ze ook een grote rol op zich nam.
In 2014 keerde Fisher terug naar de Star Wars reeks voor Star Wars Episode VII - The Force Awakens. Dit keer als General Leia Organa, leider van de Rebel Alliance. In The Force Awakens kwam Fisher samen met veel van de originele cast terug naar de Star Wars films.
The Force Awakens is niet de laatste film waarin Fisher te bewonderen is. De opnames Star Wars Episode VIII zijn namelijk al in juli van dit jaar voltooid. Eind 2017 zal ze daarom nog voor een laatste keer op het witte doek terugkeren.
Wij maakten een korte Carrie Fisher tribute video die bovenaan deze pagina te zien is.