Captain Toad Treasure Tracker Levels - Welke zijn het tofst?

  Captain Toad Treasure Tracker zit boordevol puzzels die je kunt oplossen. Daarbij wordt er veel van hoofdrolspeler Toad gevraagd; van klimmen tot aan schieten, alles is mogelijk. Maar welke uitdagingen zijn het tofst? Deze special bespreekt de tien tofste Captain Toad Treasure Tracker levels!

  10. Biddybud Snow Stroll

  We trappen de lijst af met een wat frisser level. Deze puzzel laat je namelijk een vloer vol met ijsblokken overlopen. Stap je toevallig op het verkeerde blok, dan val je zonder pardon naar beneden. Nou is dat niet eens zo heel erg, want onder die laag ijs bevindt zich een geheel nieuwe sectie om te onderzoeken!

  Dit level daagt je dus uit om goed op te letten waar je loopt en je zult te allen tijde goed op moeten letten om bij het eindstation te komen. Ga er dus goed voor zitten en overleef dit ijskoude avontuur!

  9. Mine Cart Tunnel Throwdown

  Dat Toad goed kan klimmen en klauteren is na het spelen van Captain Toad wel duidelijk, maar wist je dat hij ook fenomenaal kan schieten? In dit level race je met Toad in een mijnkar door een duistere tunnel heen en moet je met knollen alles wat je passeert zien te raken.

  Verzamel muntjes, knal vijanden uit de lucht en raak die diamanten! Je kunt niet even pauzeren, dus je richtkunsten moeten volop ingezet worden om dit level perfect te voltooien. Ben jij de scerpschutter die nodig is om volgeladen de mijn te kunnen verlaten?

  8. Pop-up Prairie Town

  En van de donkere mijn reizen we af naar het Wilde Westen! Waar schieten in het vorige level centraal stond, moet je hier vooral sluipend door het level heen zien te komen. Dit op cowboys geïnspireerde level zit namelijk vol met Shy Guys die je opwachten en willen aanvallen. Alleen door buiten hun zicht te blijven, kom je heelhuids bij de finish.

  De look van het level is niet alleen enorm tof, maar ook iets wat we niet vaak van Nintendo zien. Wellicht dat we binnenkort ook met Mario over de prairie kunnen rondrijden op een mooi paard?

  7. Double Cherry Spires

  Het volgende level kan zo uit de film Aladdin geplukt zijn, want de prachtige torens en satijnen afwerkingen doen ons meteen denken aan de jonge held en zijn vliegende tapijt. Het toffe aan deze puzzel is het feit dat je hier niet één Toad, maar twee stuks bestuurt!

  Het lastige hieraan is dat je dus moet opletten waar je loopt, want elke beweging wordt door beide karakters uitgevoerd. De vele liften en andere bewegende onderdelen maken het je bovendien niet makkelijk. Gelukkig zorgt het magische uiterlijk van het level ervoor dat je nooit echt gefrustreerd raakt tijdens het puzzelen.

  6. No Sleep at Magikoopa Keep

  Dan een wat meer actievol level. Want probeer maar eens scherp te blijven als je constant wordt achtervold door Magikoopa! De lastpost schiet constant projectielen naar je die je kunnen verwonden, dus bewegen is een cruciaal onderdeel van de puzzel.

  Hoe kom je van hem af? Klim naar de top van de toren, kruip in het kanon en schiet de blauwe gek zonder pardon uit de lucht. De spanning die om de hoek komt kijken bij deze puzzel maakt het een waardig onderdeel van deze lijst.

  5. Color Crate Carousel

  Nummer vijf is een level die er wellicht vrij simpel uitziet, maar dat zeker niet is. De vier gekleurde blokken die met een paar simpele planken aan elkaar zitten, zetten je snel op het verkeerde been. Een verkeerde beweging en je valt zonder pardon de donkere afgrond in.

  Het vinden van de gouden paddestoel en alle diamanten is in deze puzzel dan ook geen simpel karweitje. Less is more, wordt er soms gezegd. In het geval van Captain Toad Treasure Tracker is dat zeker het geval!

  4. Sinister Street Sings

  Sinister Street Sings is een level met twee gezichten. Loop je bovenop, op de onzichtbare platformen, dan is de muziek kalm en lijkt er niks aan de hand. Val je echter naar beneden, dan breekt de hel los. De twee rugbyspelers lopen namelijk direct als een kip zonder kop achter je aan en de muziek wordt eveneens plots enorm intens.

  De leuke verrassingselementen en natuurlijk het puzzelen in de lucht maken Sinister Street Sings een genot om te spelen. Al is het maar om die rugbyspelers zo nu en dan toch express even extra op te jutten.

  3. Cagey Conkdor Caper

  Een gigantische vogelkooi gevuld met condors. Klinkt gezellig toch? Het zorgt in ieder geval voor veel extra puzzelplezier voor Toad en Toadette, want in die kooi zitten allemaal mooie beloningen verstopt. Het creatieve gebruik van platformen en vijanden om het level te manipuleren, maken Cagey Conkdor Caper een heerlijke puzzel.

  Maar Toad zien rondrennen in een hamsterwiel, dat is natuurlijk ook wel wat waard. Een waardige nummer drie dus in de lijst.

  2. Razzle-Dazzle Slider

  Heb je altijd al willen fungeren als balletje in een pinballmachine? Nou nu is jouw kans, want dat is precies de rol die voor Toad is weggelegd in het volgende level. Klim naar boven en glij vervolgens geheel in pinpall-stijl naar beneden om al jouw broodnodige muntjes en diamantjes bij elkaar te sprokkelen.

  Maar waarom zou je er maar een keer van genieten? Gelukkig moet je meerdere keren van deze grote glijbaan af om het level af te ronden, dus genoeg plezier voor jou en je digitale metgezel! Toch is er nog een andere puzzel binnen de game die er met het goud vandoor gaat. Welk van de levels in Captain Toad Treasure Tracker zal het zijn?

  1. Clear Pipe Puzzleplex

  Die eer gaat namelijk naar Clear Pipe Puzzleplex toe. Buizen zijn natuurlijk een normale manier van transportatie voor Mario, maar ook Toad kan hier prima mee overweg. Maar doordat je niet kunt stoppen, moet je dus goed timen wanneer je welke buis binnengaat. Er liggen namelijk tal van vijanden op de loer die je zo te grazen kunnen nemen.

  De toffe manier waarop je jouw avonturier hier aan het werk zet, zorgt ervoor dat Clear Pipe Puzzleplex bovenaan de lijst met levels in Captain Toad Treasure Tracker staat.

  Captain Toad Treasure Tracker levels - Welk level is jouw favoriet?

  Gelukkig zijn alle levels in de game de moeite zeker waard en kun je je hart ophalen als de game in de winkels ligt. Heb jij een favoriet onder de vele levels binnen de titel? Laat het zeker weten in de reacties hieronder. Wellicht kun je iemand helpen als hij of zij vastzit!

  Captain Toad: Treasure Tracker

  Verkijgbaar vanaf 2 january 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.