Call of Duty WW2 Zombies guide - Baan je een weg door de ondoden!

Article
zondag, 07 januari 2018 om 12:00
xgn google image
Een nachtmerrie voor de wereld: een zombie apocalypse. Gelukkig is er weinig kans op zo'n uitbraak en kunnen we de nachtmerrie naspelen in spellen als Call of Duty. Nu wil je natuurlijk het liefst de hordes ondoden zo lang mogelijk tegen houden in de nieuwste Call of Duty, daarom is hier de Call of Duty WW2 Zombies guide!
Mocht je liever een ietwat kortere en bondigere tekst over de zombies willen lezen, dan kun je terecht bij onze Call of Duty WW2 Zombies tips! In deze Call of Duty WW2 Zombies guide gaan we namelijk wat dieper in op de stof.

De map van de zombie mode

De map heet The Final Reich en is één van de grotere, dan wel niet de grootste, Zombies map ooit in een Call of Duty spel. The Final Reich is een stadje met twee verschillende delen. Zo kun je bovengronds zombies neerschieten, maar ook ondergronds.
De map is daarnaast ingedeeld in verschillende sectoren: Village Entrance / Village Square, Riverside, Courtyard, Pub, Tower, Command Room, Laboratory, Morgue, Sewers en Salt Mine Tunnels. Je begint het spel in een straatje zonder naam, hier kun je twee wapens kopen, maar het is handiger om je jolts (punten) te besteden aan de eerste deur. Deze deur kost 750 jolts en hiermee open je gelijk de weg naar de Village Square, waar je betere wapens kunt kopen.
Eén van de belangrijkste dingen in Zombies is om de elektriciteit aan te zetten. In het begin is het een beetje zoeken, maar als je eenmaal weet hoe het moet dan kun je erover dromen. Er zijn op de map drie drukkleppen, ook wel valves genoemd, deze kun je vinden door naar de generator te lopen en de draden te volgen naar de kleppen toe.
Wanneer je deze drie valves aan hebt gezet loop je naar het midden van de Village Square en kun je naast de bunker een Grenade Turret activeren, deze blaast een gat in de grond en opent de weg naar beneden. Doorloop de tunnel en maak van achter de deur naar de bunker open. Wanneer je dit hebt gedaan is de elektriciteit aangezet!
Het is erg belangrijk om deze plekken goed uit je hoofd te leren, want de doelen van het spel worden linksboven aangegeven en er staat bij waar je moet zijn. Als je de map niet kent dan is het altijd flink zoeken waar je naartoe moet. Zo loop je die Tesla Gun in de vroegere rondes mis!
124053 1

De Zombies

Als je voor een paar jaar de Call of Duty Zombies hebt overgeslagen dan schrik je je wellicht een hoedje bij deze Call of Duty! Er zijn namelijk een aantal nieuwe ondoden opgestaan uit de dood en dit zijn niet je dagelijkse standaard zombies!
  • Wüstling - Voor degene die een klein, klein beetje Duits kunnen spreekt de naam wel voor zich. De Wüstling is woest en is veel moeilijker dood te maken dan de normale zombie. Wanneer je op deze ondode schiet dan wordt hij woest en komt hij met zijn wapen vol spijkers achter je aan rennen.
  • Pest - Deze zombie ziet er 'normaal' uit maar is veel sneller dan de standaard zombie. Verder is het enige andere dat deze ondode een zwerm irritante vliegen met zich meedraagt. Een erg irritant geluid voor je oren.
  • Brenner - Een Brenner is ook geen pretje om tegen te vechten. Deze zombie draagt namelijk een vlammenwerper bij zich en gaat niet zo 1, 2, 3 dood.
  • Bomber - Deze ondode is vrij fragiel maar net zo dodelijk als alle anderen. De Bomber draagt altijd een bom bij zich. De zombie zelf is snel dood te krijgen, maar mocht de bom ontploffen voor je neus dan loop je flink wat schade op.
Een flink aantal kogels of een paar schoten met je Tesla Gun en ook deze zombies zullen uiteindelijk toch weer terug moeten naar de plek van de doden.
124055 1

Pack-a-Punch!

Mocht je ver willen komen in de Zombies mode dan is het upgraden van je wapen van erg groot belang. Dit doe je door gebruik te maken van de Pack-a-Punch, waar je upgrades kunt uitvoeren. Dit gaat alleen niet zo makkelijk als in eerdere Call of Duty spellen.
Wanneer je de elektriciteit hebt aangezet dan moet je op zoek naar de stroomvoorziening in de Morgue, als je gewoon het pad blijft volgen als je naar binnen loopt dan kom je de voorziening gelijk tegen. Zet deze aan en de eerste stap is voltooid.
De tweede stap is precies hetzelfde, alleen dan in een ander deel van de map. Ga naar de Laboratory, volg het pad en ga dan de trap op. Eenmaal de trap opgelopen ga je naar links en vind je binnen een mum van tijd aan de rechterkant de tweede schakelaar voor de stroomvoorziening.
Ga daarna naar de Sewers en je ziet een grote kooi om de Pack-a-Punch heen staan. In de Sewers zijn drie knoppen om de kooi weg te halen, de eerst kun je zonder enige moeite vinden aan de palen in de Sewers. Even zoeken voor een aantal seconden en het eerste deel is gedaan.
Voor de andere twee knoppen moet je iets meer arbeid verrichten, al gaat het hier alsnog over minimale inspanning. Ga naar de toren en links achter, aan het einde, vind je een buis waar je in moet gaan. Dit kost 250 jolts, maar de buis brengt je naar de laatste knop om de Pack-a-Punch te ontgrendelen!
124068 1

Algemene tips

Je kon dus al een aantal tips lezen in ons artikel met de Call of Duty WW2 Zombies tips, maar we geven je er nog een paar extra bij! Gratis en voor niets.

Volg de doelen

Linksboven in het scherm kun je de doelen zien die je moet voltooien om verder te komen en nieuwe dingen te ontgrendelen. Zo kun je dus een Tesla Gun verkrijgen als je een bepaald aantal doelen vervult. Doe dit zoveel en zo snel mogelijk, des te meer baat je er bij hebt. In latere rondes wordt het namelijk steeds moeilijker om je te focussen op de doelen, aangezien de zombies de overhand nemen.

Wapens

Er zijn een aantal goudhaantjes te verkrijgen aan de muur in Zombies. Zo heb je de krachtige BAR of de STG-44, maar het geweer dat we vooral in de spotlight zetten is de SVT-40. De SVT-40 is aan het begin niet zo super, maar wanneer je deze upgrade in de Pack-a-Punch heb je een monster in handen. Het wapen verandert dan namelijk in de AVT-40 en maakt het een automatisch wapen, een echte krachtpatser.

Call of Duty WW2 Zombies guide om beter te worden

Je bent met deze guide helemaal voorbereid om de strijd tegen de ondoden aan te gaan. Mocht je nou zelf nog een aantal handige tips en tricks hebben om de medemens uit de brand te helpen tegen de zombies, laat het dan weten hieronder!
Call of Duty WW2 is nog steeds verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.