9 goedkope game controllers voor PS4, Xbox One en Nintendo Switch

  Je laat je controller één keer te hard vallen en het kan het einde betekenen van wat een leuke vriendschap was. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe voor jezelf of een tweede controller zodat je met zijn tweeën kan gamen, er zijn goedkope game controllers voor wie geen officiële van Sony, Microsoft of Nintendo wil.

  In zo’n geval kom je uit bij third-party controllers en komen er allerlei verschillende merken, kleuren en vormen in het zicht. De keuze is reuze, maar om een overzicht te bieden hebben we hier een aantal prima controllers onder de 50 euro neergezet. Misschien niet zo strak als een DualShock of Joy-Con, maar daar betaal je ook minder voor!

  Goedkope game controller voor Xbox One

  Als je een Xbox Controller wil die lijkt op één van Microsoft maar dat niet is, dan is de PDP Wired Controller (29,99 euro) een geschikte kandidaat. De knoppen zitten op nagenoeg dezelfde plek en veel verschillen met de echte zul je niet vinden. Een sticker hoef je niet te kopen, want de controller is zelf al te koop met verschillende afdrukken. Zoals de naam aangeeft kun je niet draadloos gamen en je moet wel genoeg hebben aan 2,4 meter kabel.

  Vind je het uiterlijk belangrijk en wil je wel wat extremers, dan is de Afterglow Prismatic (49,99 euro) een optie. Met een doorzichtige behuizing en LED-verlichting, die is aan te passen qua kleur, lijkt hij regelrecht uit TRON te zijn gekomen. Er is een 3,5mm jackaansluiting voor koptelefoon aanwezig, dual rumble motors en impulse triggers.

  Een andere variant die ook doorzichtig en gekleurd is, is de Rock Candy (39,99 euro). Of je deze controller nou in groen, blauw of rood hebt, het vrolijke uiterlijk ervan springt gelijk in het oog. Ook de Rock Candy is alleen met draad te spelen. Aansluiting voor de headset is er niet, het is allemaal heel basic gehouden.

  Goedkope game controller voor PlayStation 4

  Nacon is een bekender merk onder gamers en brengt headsets, muizen, toetsenborden, en andere accessoires uit. De controllers die ze maken zijn voor exclusief voor PlayStation consoles, maar lijken qua vorm juist op een Xbox Controller. Nacon heeft voor professionele en hardcore gamers de duurdere Nacon Revolution Pro 2. Wil je daarentegen een wat goedkopere controller, dan biedt Nacon dat ook in de vorm van de Wired Compact Controller (39,99 euro).

  Een andere optie is de Under Control V2 controller (39,99 euro). Deze lijkt iets meer op de traditionele DualShock, maar onderscheidt zich met de speciale thumbsticks en icoontjes op de knoppen. De controller is uitgerust met vibratiemotor en geeft net als de DualShock licht aan de achterkant, maar is niet draadloos te gebruiken.

  Ben je weg van Street Fighter of eventueel andere vechtgames, dan is de Fightpad Pro van Mad Catz (27,95 euro) misschien wel iets voor je. De rode controller is een opvallende verschijning en heeft een compleet andere vorm en layout dan je gewend bent. Zo ontbreekt de rechterstick en zijn er extra R1- en R2-knoppen aan de voorkant geplaatst. Maak jij hiermee je vrienden gek in Street Fighter V?

  Goedkope game controller voor Nintendo Switch

  Het leuke aan de Joy-Con is natuurlijk dat je hem in -en uit elkaar kan klikken, maar als je gewoon behoefte hebt aan een solide controller is de HoriPad (39,99 euro) een oplossing. Hij is stevig, beschikt over de nodige functies, knoppen en een D-pad die je eraf kan halen om vier toetsen eronder te onthullen.

  Als je het zat bent om elke keer tegen dezelfde kleur aan te kijken, raden we de Faceoff Deluxe Pro Controller (34,99 euro) aan van PDP. De bovenkant en analoge sticks zijn verwisselbaar en er zijn verschillende versies van de controller, waaronder eentje met de kleuren van Mario en Luigi. HD Rumble is als optionele upgrade verkrijgbaar.

  Een wat meer traditionele controller voor de Switch is die van Under Control (29,99 euro). Hij heeft een dubbele vibratiemotor, en ligt meer in de hand als een Xbox controller. De LED-verlichting geeft de verbinding aan, er is een knop voor screen captures en een kabel van 3 meter.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.