6 Vette Call of Duty multiplayer modes van alle tijden

  Call of Duty is een ongelofelijk populaire gamereeks en dat is niet voor niks. Wanneer je de campaign gespeeld hebt, kun je ongelimiteerd losgaan met een van de Call of Duty multiplayer modes!

  Naast de standaard 'Free-for-All en 'Team Deathmatch' zijn er een hoop leuke game modes die je op het puntje van je stoel laten zitten. Door de jaren heen zijn er best wel wat geweest. Wij zetten er zes op een rijtje!

  Zombie Mode

  Wat is er nou lekkerder dan ongegeneerd Nazi zombies afknallen. Overleef verschillende golven met Nazi zombies en zorg ervoor dat deze niet massaal bij je binnenstormen om je kapot te maken. Nazi zombies kloppen niet, maar breken in! In deze mode heb je verschillende soorten power-ups die van belang zijn tijdens je slachtpartij.

  Ook in Black Ops 3 is het weer genieten met een zeer complexe en uitgebreide (co-op) zombie modus, die je niet in de koude kleren gaat zitten. Samenwerken, het hoofd koel houden en vakkundig te werk gaan is van essentieel belang om zoveel mogelijk waves te overleven!

  Kill Confirmed

  'Kill Confirmed' is een van de Call of Duty Multiplayer modes die, in de iets recentere versies van de game, een vaste waarde is geworden. In Black ops II, Black Ops: Declassified, Call of Duty Ghosts en Advanced Warfare was de spelmodus speelbaar. Bij Call of Duty Black Ops 3 is dit nog altijd het geval en daar zijn we ontzettend blij mee

  Kill Confirmed werkt eigenlijk exact hetzelfde als een normale 'Team Deathmatch'. Bij 'Kill Confirmed' is het de bedoeling dat je zijn of haar dogtag opraapt wanneer je iemand van kant hebt gemaakt. Alleen dan haal je punten voor je team binnen. Daarnaast kan je ook de dogtags oprapen van je gesneuvelde medespelers om te voorkomen dat je tegenstander punten kan scoren.

  Domination

  In 'Domination' is het de bedoeling dat je samen met je team meerdere vlaggen op de map onder controle houdt. Er zijn 3 vlaggen te veroveren en voor elke vlag die je in je bezit hebt, krijg je per seconde 1 punt. Je bent dus altijd op zoek naar de vlaggen van je tegenstander om zelf nog meer punten te scoren en tegelijkertijd punten van je vijand af te snoepen.

  Maar houd wel je eigen vlaggen in de gaten, want je vijand heeft hetzelfde idee. Als je alle vlaggen in je bezit hebt, domineer je het rivaliserende team en lijkt de overwinning zo goed als binnen!

  Capture the Flag

  'Capture the Flag' is een van de Call of Duty Multiplayer modes die je in vele andere shooters ook ziet. In deze modus hebben beide teams aan weerzijde van de map een vlag staan die zij moeten verdedigen. De taak van beide teams is om de vlag van de tegenstander naar de eigen vlag te brengen. Zorg wel dat je eigen vlag op dat moment in je thuisbasis staat, want alleen dan kan je een punt scoren.

  Met z'n allen de basis verlaten en de vlag onbeheerd achterlaten, is geen verstandige tactiek. Je moet met je team dus een goede balans vinden tussen aanval en verdediging. Op het moment dat je vlag toch gestolen wordt, kan jij met je team de vlaggendrager van de tegenstander doodschieten. Op dat moment laat hij de vlag vallen en kan jij of een van je medespelers over de vlag lopen, die dan wordt geretourneerd naar de basis.

  Sticks and Stones

  'Sticks and Stones' is een oude bekende. Deze modus zat in Black Ops I en als party game in Black Ops II en brengt je helemaal terug naar het stenen tijdperk. Nou ja, een beetje dan. Geen luxe, geen geweren, helemaal niets. Alleen een strijdbijl, ballistisch mes en een crossbow, maar dan wel eentje met exploderende pijlen.

  De spelmodus werkt hetzelfde als 'Free for All'. Degene die na vijf minuten het vaakst zijn vijanden heeft vermoord en de meeste punten heeft gescoord, wint. Een kill met de ballistic knife of crossbow levert je 100 punten op, een kill met het standaard mes 25. Als iemand wordt vernederd doordat hij of zij een hakbijl tussen zijn ribben krijgt, dan begint degene weer van voor af aan.

  Gungame

  'Gungame' is een modus die in meerdere Call of Duty games is teruggekomen. Net als in 'Free for All' en 'Sticks and Stones' speelt in deze spelmodus ieder voorzich. Elke speler start met een basic handwapen en elk slachtoffer dat je maakt, zorgt dat je een betere gun krijgt.

  Het doel van het spel is om als eerste met alle guns een kill te maken. Lukt je dit, dan kan je jezelf tot winnaar kronen. Zorg wel dat je raak schiet, want geknifet worden betekent dat je een gun wordt teruggezet.

  Call of Duty: Black Ops III

  Verkijgbaar vanaf 6 november 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.