5 dingen die we weten over Call of Duty Modern Warfare

  Volgens Call of Duty fans is de franchise de laatste paar jaar te veel verandert. De double jumps en futuristische thema’s werden ontvangen met veel gemengde reacties. Voor deze fans is Call of Duty Modern Warfare een oplossing, dit nieuwe deel brengt de serie weer helemaal terug naar zijn realistische roots. Dit zijn vijf feitjes over deze game.

  Infinity Ward

  5. De game heeft geen season pass

  Een van de vaste onderdelen van een nieuwe Call of Duty game is de uitgebreide season pass. Deze 50 euro kostende bundel geeft je toegang tot alle DLC die de komende jaren voor een nieuwe CoD gaan uitkomen, je weet dus van te voren niet waar je voor hebt betaald.

  Call of Duty Modern Warfare zal breken met deze traditie, want er zal geen season pass beschikbaar zijn. Infinity Ward zal daarentegen de game na de launch blijven updaten met gratis DLC wapens, maps en skins. Dit is een erg aangename verandering die er voor gaat zorgen dat spelers niet meer worden verdeeld bij het spelen van de multiplayer.

  Infinity Ward

  4. Cross platform multiplayer

  Een andere toevoeging die wij zeer welkom heten is cross platform multiplayer. Yep, je leest het goed, het gaat eindelijk mogelijk worden om met je vrienden op een ander platform een potje Team Deathmatch te spelen. Deze crossplay functie wordt mogelijk voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC.

  Crossplay brengt wel een paar problemen met zich mee. Spelers op de PC maken namelijk gebruik van het veel preciezere toetsenbord en muis. Volgens geruchten kunnen PC spelers alleen meedoen aan de crossplay functie als zij een controller hebben aangesloten, maar dit is nog niet officieel bevestigd.

  Treyarch

  3. Geen zombie modus

  De zombie modus is voor veel spelers een van de leukste onderdelen uit een Call of Duty game. Infinity Ward heeft bevestigd dat de deze modus niet zal terugkeren in Call of Duty Modern Warfare. Volgens hen passen zombies niet bij de realistische stijl en wil zij zich focussen op content die een modern oorlogsgevoel geeft, een begrijpelijke keuze.

  In plaats van de zombie modus zullen er naast de standaard multiplayer wel andere co-op mogelijkheden in de game zitten. Deze nieuwe modus wordt omschreven als een verzameling speelbare strategische co-op missies, oftewel een terugkeer van Modern Warfare’s Special Ops modus.

  Infinity Ward

  2. Een nieuwe game engine

  Bij elke nieuwe Call of Duty zorgen de opgepoetste graphics en nieuwe animaties er iedere keer weer voor dat de game er een tikkeltje mooier uitziet, maar de laatste keer dat we een denderende grafische update hebben gehad is lang geleden. Call of Duty Modern Warfare gooit die 14 jaar oude game engine eindelijk de prullenbak in en komt met een volledig nieuwe engine.

  De nog naamloze game engine is geoptimaliseerd voor 4k en HDR en zal daarnaast gebruik maken van Ray-Tracing. Ray-Tracing is een geavanceerde technologie voor 3D-rendering die zorgt voor realistischere omgevingen, characters en objecten. Verwacht dus een nieuw uiterlijk in Call of Duty Modern Warfare die deze keer wel een duidelijk verschil gaat maken.

  Infinity Ward

  1. Call of Duty Modern Warfare wil controversieel zijn

  ‘No Russian’, dat was de naam van de Modern Warfare 2 missie die in 2009 in alle kranten en nieuwsuitzendingen wereldwijd verscheen. In de desbetreffende missie speel je als een undercover CIA agent die samen met Russische terroristen een aanslag pleegt op een vliegveld waarbij er honderden onschuldige burgers op gruwelijke manier worden neergeschoten.

  Infinity Ward wil de vreselijke situaties waar mensen tijdens een oorlog mee te maken krijgen op realistische manier weergeven. De ontwikkelaar wil dus met zijn nieuwe Modern Warfare game weer net zo controversieel als vroeger zijn, maar waarschijnlijk niet op het niveau van ‘No Russian’.

  Modern Warfare in een nieuw jasje

  Dit is natuurlijk niet de eerste keer dat Infinity Ward met een Modern Warfare game komt. Het eerste deel uit 2007 was het begin van een succesvolle reeks aan games die Call of Duty tot een van de meest populaire en succesvolle video gaming franchises aller tijden maakte.

  De nieuwe Modern Warfare is een reboot die de de reeks weer nieuw leven geeft, maar toch een vertrouwde ervaring biedt. Call of Duty Modern Warfare komt uit op 25 oktober voor Xbox One, PlayStation 4 en PC.

  Call of Duty: Modern Warfare (2019)

  Verkijgbaar vanaf 25 october 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.