5 dingen die we willen zien in Call of Duty Modern Warfare

  Een tijdje geleden kon je op XGN vijf feiten lezen over Call of Duty Modern Warfare. Nog steeds is er veel onbekend over de reboot. Aangezien wij erg enthousiast zijn over alles wat we op E3 hebben gezien, hebben wij hoge verwachtingen. Voor deze special hebben wij de grootste dingen die wij willen zien op een rijtje gezet.

  Infinity Ward

  5. Laat PC gamers een controller gebruiken bij crossplay

  Een van de beste en meest langverwachte functies die Call of Duty Modern Warfare naar de franchise brengt is crossplay. Eindelijk zijn we van het probleem af dat vrienden geen Call of Duty meer samen kunnen spelen vanwege verschillende platformen. Hoe tof crossplay ook is, de functie brengt helaas een groot probleem met zich mee.

  Dit probleem is namelijk dat PC gamers gebruik gaan maken van een muis en toetsenbord tijdens de death matches tegen hun rivalen op de consoles. Het is algemeen bekend dat een muis veel preciezer is dan de sticks op een controller en bij multiplayer is het juist zo belangrijk dat iedereen een gelijke kansen heeft. Dus Infinity Ward, hoe stom ze het ook zullen vinden, laat spelers op de PC bij crossplay alsjeblieft gedwongen gebruik maken van een controller.

  Infinity Ward

  4. Nieuwe Multiplayer game modes

  Team Deathmatch, Kill Confirmed, Demolition, Capture The Flag... bij een nieuwe Call of Duty kan je van te voren wel ongeveer bedenken welke game modes er allemaal speelbaar zijn. Nu Black Ops 4 met zijn Blackout-modus wat nodige verfrissing aan de multiplayer toevoegde en vanwege het feit dat deze modus waarschijnlijk niet naar Modern Warfare komt, heeft de nieuwe CoD zijn eigen unieke gamemodus nodig.

  Hiermee wordt niet een variant op een gamemodus uit een andere bekende franchise bedoeld zoals Blackout dat wel was. Call of Duty Modern Warfare heeft een nieuw origineel idee nodig, iets dat zelfs afgehaakte spelers enthousiast maakt voor de multiplayer ervaring. Doe bijvoorbeeld iets geks met voertuigen of maak gebruik van extreem dynamische maps. Zolang het maar bij in realistische thema past is alles mogelijk.

  Infinity Ward

  3. Bekende Modern Warfare personages

  Hoewel Infinity Ward belooft met Modern Warfare een nieuwe Call of Duty ervaring te leveren, blijft het een reboot van het origineel uit 2007. Het is daarom logisch dat sommige personages zullen terugkeren. In de eerste trailer voor de nieuwe Modern Warfare was Captain Price al te zien en het zou natuurlijk fantastisch zijn als meer bekenden gezichten voorkomen in de campaign.

  Denk hierbij aan namen als Sergeant Kamarov, Nikolai of zelfs personages uit latere Modern Warfare delen zoals de populaire Lt. Simon "Ghost" Riley. Het speelbare personage uit de originele Modern Warfare John ‘Soap’ MacTavish is ook al aangekondigd voor de reboot. Het is nog niet bekend hoe groot zijn rol gaat worden.

  Infinity Ward

  2. De terugkeer van klassieke multiplayer maps

  Het is bij Call of Duty games een traditie om in elk nieuw deel een remake te stoppen van een oude klassieke multiplayer map. Denk maar aan de map Nuketown die voor elke Black Ops game weer terugkomt. Daarom hopen wij dat er ook in de nieuwe Call of Duty een paar favorieten uit de Modern Warfare-reeks in een nieuw jasje speelbaar zijn.

  Uit de Modern Warfare games komen een paar van de meest iconische multiplayer maps die Call of Duty heeft voortgebracht. Maps die wij terug willen zien zijn onder andere Terminal, Crash en Rust. Originele ideeën zijn altijd om aan te moedigen, maar soms heb je gewoon behoefte aan nostalgie. Deze maps zijn daar perfect voor.

  Infinity Ward

  1. Een campaign met nieuwe gameplay mogelijkheden

  Een Call of Duty campaign bevat vaak een aantal vaste elementen. Omdat Infinity Ward er bij deze nieuwe CoD er zo op hamert dat het gaat om een reboot, willen wij dit ook graag terugzien in de gameplay en levels van de campaign.

  Omdat het een reboot is biedt dit de kans om wat meer te experimenteren met unieke gameplay mogelijkheden. Met de nieuwe Modern Warfare wil Infinity Ward daarnaast de realiteit van hedendaagse conflicten weergeven. Call of Duty is al 18 plus dus er het mag er qua gameplay behoorlijk ruig aan toe gaan.

  Nieuwe Call of Duty Modern Warfare gameplay

  In de week voor E3 kregen we een eerste trailer voor de nieuwe Modern Warfare. Deze trailer was vooral bedoeld als teaser en liet zien wat we van de game kunnen verwachten. Tot op het heden hebben we nog steeds geen gameplay gezien. De verwachting is dat we dit gaan zien op gamescom 2019 en tegelijkertijd meer informatie krijgen over de game. Laten we hopen dat deze vijf verwachtingen waargemaakt worden.

  Call of Duty Modern Warfare komt op 25 oktober uit voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC.

  Call of Duty: Modern Warfare (2019)

  Verkijgbaar vanaf 25 october 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.