Call of Duty Infinite Warfare Sabotage DLC Event - Back to the 90's

Article
woensdag, 01 februari 2017 om 16:51
xgn google image
De maand januari is op een feestelijke wijze afgesloten. Dit had te maken met het feit dat de eerste DLC voor Call of Duty Infinite Warfare op 31 januari werd gelanceerd: Sabotage. Speciaal hiervoor kwamen fans, prijswinnaars, YouTubers en enkele speciale gasten naar dit Call of Duty Infinite Warfare Sabotage DLC Event.
Ter viering van de lancering stond het kantoor van IGN in Haarlem voor een avondje in het teken van Activision en de eerste nieuwe DLC voor Infinite Warfare. In een knusse huiskamer-omgeving waren tal van set-ups aanwezig om alle aanwezigen kennis te laten maken met de nieuwe extra content voor de shooter. Een gezellige mix van mensen uit verschillende branches met compleet andere achtergronden, maar met één gemeenschappelijke interesse, namelijk Call of Duty.
De game die sinds dag één, of eigenlijk daarvoor al, geplaagd wordt door niet al te positieve reacties van de buitenwereld kan wel een extra zetje in de rug gebruiken. Sabotage, de eerste van in totaal 4 DLC-packs, zal daar in ieder geval een eerste aanzet voor moeten geven. De DLC bestaat, zoals het eigenlijk al jaren bij Call of Duty het geval is, uit vier multiplayer maps met voor de zombie-liefhebbers een nieuwe zombie-map met bijpassend verhaal.
Sabotage DLC Event

Sabotage DLC

De eerste DLC voor Call of Duty Infinite Warfare brengt weinig verrassingen. In die zin dat de DLC zoals altijd uit vier multiplayer maps bestaat, waarbij de tendens, die vorig jaar is ingezet, van een oude map als 'remake' terugbrengen, nog altijd door wordt gezet.
Dominion: Dit is de 'oude bekende' die we in de Sabotage DLC terugzien. De map "Afghan" uit Modern Warfare 2 is namelijk in een modern jasje gestoken en speelt zich niet in het Midden-Oosten, maar op Mars af. Het neergestorte vliegtuig heeft logischerwijs plaats moeten maken voor een ruimteschip.
Renaissance: Net als in Retaliation, een van de basis maps uit Infinite Warfare, krijgt een Europese stad de hoofdrol in CoD. Venetië, met haar nauwe steegjes, mooie architectuur en vele wateren is namelijk het hoofdtoneel voor deze nieuwe map.
Noir: Brooklyn is de stad die centraal staat in deze derde map uit de Sabotage DLC. Een typische Call of Duty map met drie standaard 'lanes' in de duistere nacht, gekenmerkt door de vele barretjes die er in de straten te vinden zijn.
Neon: De map Neon doet nog een extra schepje bovenop de futuristische route die Call of Duty de laatste jaren in is geslagen. Het virtuele trainingscentrum kent namelijk dynamieken waarbij auto's en structuren willekeurig verschijnen en gedode spelers als pixels uiteenspatten.
Sabotage DLC Event zombies

Rave in the Redwoods

De meeste CoD-liefhebbers zullen allang niet meer uitkijken naar de nieuwe multiplayer maps, maar meer naar de nieuwe zombiemap. Met Infinite Warfare is Infinity Ward bewust een meer kleurrijke en humoristische kant opgegaan om 'zombies' ook voor het grotere publiek toegankelijker te maken. En niet geheel onverdienstelijk.
Waar het thema voor het eerste zombie-verhaal, inclusief David Hasselhoff, nog de jaren '80 was, nu zijn we inmiddels tien jaar verder. Rave in the Redwoods, zoals het nieuwe verhaal heet, speelt zich af in de jaren '90 en neemt spelers opnieuw mee op een kleurrijke reis naar een niet zo gezellig zomerkamp. Speciaal voor de thema's "rave" en "jaren '90" werden voor het Sabotage DLC event enkele populaire dj's uit de jaren '90 uitgenodigd, zoals Darkraver en DJ Pavo, om een potje te komen spelen en om commentaar te geven op de andere discjockeys, waarvan hun verrichtingen live via een stream te volgen waren.

Het Sabotage DLC Event

Door de gezellige en knusse setting en de in verhouding redelijk forse opkomst, was er niet heel veel ruimte voor een goede eerste kennismaking met de nieuwe multiplayer maps. Houd de XGN-site vooral in de gaten voor de Sabotage DLC review die binnen enkele dagen online zal gaan, waarin meer indrukken besproken zullen worden.
Voor de spelers die niet langer op de review willen wachten, maar gewoon lekker willen knallen; de nieuwe DLC is sinds 31 januari voor 15 euro verkrijgbaar voor de PlayStation 4. Schietgrage gamers en bloeddorstige zombiejagers op de Xbox One en PC moeten nog even geduld hebben. Voor hen komt namelijk de nieuwe content pas volgende maand uit.