Call of Duty Black Ops - Het verhaal tot nu toe

Article
zaterdag, 22 augustus 2020 om 17:00
call of duty black ops the red door ciaf1595159960
De nieuwe Call of Duty komt eraan en met alle hints die we tot nu toe gekregen hebben, lijkt het een Black Ops game te worden. Om toch goed voorbereid de game in te stappen hebben wij het verhaal van Call of Duty Black Ops tot nu toe voor je op een rijtje gezet.
Het verhaal tot nu toe van Call of Duty Black Ops is soms best lastig te volgen. Waar het in de eerste game vrij simpel was, gingen ze met de vervolgdelen best wel enthousiast aan de slag met plotwendingen en complexe structuren. Dit zorgde ervoor dat veel spelers toch wel verloren raakten in het verhaal. Zeker in Call of Duty Black Ops 3 was er eigenlijk geen touw meer aan vast te knopen. Mocht je de games zelf nog willen spelen voor het verhaal, bij deze de waarschuwing voor SPOILERS.

Call of Duty: World at War

Officieel geen Call of Duty Black Ops game, maar deze game speelt toch een belangrijke rol in het verhaal tot nu toe. Vooral de Russische kant van het verhaal is belangrijk, want hier leer je een van de hoofdrolspelers van Call of Duty Black Ops kennen. Iedereen die de game gespeeld heeft zal zich de missie in Stalingrad nog wel herinneren. In de verwoeste Russische stad maak je kennis met Sergeant Viktor Reznov. Als Dimitri Petrenko vecht je vervolgens samen met Reznov door de straten van Stalingrad.
Na het gevecht in Stalingrad wordt de tijd wat vooruit gespoeld. Inmiddels is Rusland al aan het vechten aan de Duitse grens en begint de opmars naar Berlijn steeds succesvoller te worden. Hier kom je Reznov weer tegen en maak je gelijk kennis met zijn koelbloedigheid en wraakzuchtige karakter. Reznov drukt je op het hart om eigenlijk nooit genade te tonen. Een boodschap die uiteindelijk doorslaat naar de volgende games.
top 10 beste call of duty perks deze kent iedere fan 79942

Call of Duty: Black Ops

Hier begint het verhaal van Call of Duty Black Ops dan echt en het wordt gelijk een heel stuk verwarrender. In de game ontwaak je als Captain Alex Mason vastgebonden in een stoel terwijl je ondervraagd wordt door CIA agent Jason Hudson. Door middel van flashbacks wordt het verhaal vervolgens verteld om te eindigen bij waar je nu bent. De eerste missie die je speelt is op Cuba, waar je doel is om Fidel Castro te vermoorden samen met je medesoldaten Frank Woods en Joseph Bowman. De missie lijkt succesvol tot je gevangen genomen wordt, de echter Fidel Castro geeft je als cadeau aan de Rus Nikita Dragovich.
Dragovich besluit je in een Gulag te gooien. In de Gulag ontmoet je Viktor Reznov, die we natuurlijk kennen uit World at War. Reznov helpt je vervolgens om een opstand te starten en te ontsnappen uit de Gulag. Vlak daarna wordt je begeleid naar het Pentagon. Hier krijg je van niemand minder dan John F. Kennedy de opdracht om Dragovich te vermoorden. Bij de poging weet Dragovich te ontsnappen, wat vervolgens leidt tot een klopjacht van vijf jaar.
de 5 leukste call of duty game modes schieten met een lach en traan 127629 1
Gedurende de klopjacht leer je veel over je tegenstander. In een flashback waar je als Reznov speelt kom je erachter dat Dragovich achter een gas genaamd Nova 6 aan zit. Samen met zijn rechterhand, Lev Kravchenko, en de Nazidokter Friedrich Steiner testen ze het gas op hun eigen Russische soldaten. Hierbij komt, onder andere, Dimitri Petrenko om het leven. Reznov kijkt toe hoe zijn medesoldaat en vriend vergast wordt. Hierdoor zweert hij wraak te nemen en vraagt hij aan Mason om hem te beloven dat hij zal helpen met het nemen van wraak.
Later kom je erachter dat Reznov het niet gewoon vroeg. Tijdens je tijd in de Gulag werd je gehersenspoeld om een Russische geheim agent te worden. Reznov had een manier gevonden om de hersenspoeling te kapen en zijn wraak in jouw hoofd te planten. Iedere keer dat je Reznov buiten de Gulag zag was dus waarschijnlijk een illusie. Dat wordt vooral duidelijk wanneer je komt bij de dood van Steiner. De Nazidokter lijkt namelijk neergeschoten te worden door Reznov, maar in de herhaling vanuit een ander perspectief blijk jij de moordenaar te zijn. Reznov was er niet.
Dragovich blijkt geheim agenten door de hele VS te hebben om het Nova 6 gas los te laten. Bijkomend effect van Mason's helderheid is dat hij wel weet waar alle opdrachten vandaan komen. Hudson en Mason gaan het gevecht aan met Dragovich. De Rus heeft het niet in zich om te winnen en verdrinkt. Tot nu toe is het verhaal al wel complex, maar toch nog redelijk te volgen. In de volgende Call of Duty Black Ops gaan we nog verder.
todo lo que sabemos sobre call of duty black ops 3 70891

Call of Duty: Black Ops II

In de volgende game in de Call of Duty Black Ops reeks moet je twee verhaallijnen in de gaten houden. De een speelt zich af in de jaren tachtig en de ander in 2025. De grote schurk in het verhaal is deze keer Raul Menendez. In een uitgebreide manier van wraak nemen wil de Nicaraguaan door middel van een nieuw element met hoge processiekracht een oorlog ontketenen tussen Amerika en China. Met het nieuwe element zou hij de drones van beide landen kunnen overnemen en elkaar laten aanvallen.
In de jaren tachtig jagen Mason en Woods, die je al kent uit de eerste Call of Duty Black Ops, op Menendez. Hierdoor krijgt Menendez een gigantische haat aan het westen en begint hij anti-westerse groeperingen te sponsoren. Er is ook een punt waar je erachter komt dat Menendez samenwerkt met Lev Kravchenko, de oude rechterhand van Dragovich die je vermoordde in de vorige game. Bij een poging om Menendez gevangen te nemen gaat er wat fout en komt er een granaat terecht in de kamer van het zusje van Menendez.
Aangezien Woods de granaat wierp wil Menendez allereerst wraak nemen tegenover hem. Als Woods moet je toekijken hoe Hudson vermoord wordt en vuur jij zelf de kogel af die het einde kan betekenen voor Mason. Het zoontje van Mason, David, blijft wel leven. Menendez zweert wel dat hij op termijn bij hun terug zal keren om zijn wraak af te maken. Dertig jaar lang houdt de grote schurk zich uit het vizier om vervolgens weer met een knal te verschijnen.
call of duty black opsf1587540638
Menendez is een online groepering begonnen die nagenoeg alles doet wat hij zegt. In 2025, waar je speelt als David Mason, komt zijn macht op een hoogtepunt. Cordis Die, de groepering van Menendez, heeft twee miljard volgers. Inmiddels heeft hij met zijn nieuwe element de Chinese beurzen al in laten storten. Hiermee luidt hij een tweede koude oorlog in tussen Amerika en China. In Call of Duty Black Ops II krijg je nogal wat keuzes in het verhaal als speler.
Er zijn dan ook drie verschillende eindes die je kan krijgen. Het einde dat wordt beschouwd als canon is het einde waarbij je Menendez in zijn gezicht schiet en waarmee je de volgers van Cordis Die ongelooflijk boos maakt. Uiteindelijk gebeurt er niet zo heel veel met de beweging van Menendez. De organisatie is veel te groot en er is onduidelijkheid over wie nu de leider is. Toch zijn de gebeurtenissen in deze game belangrijk voor een aantal dingen in Call of Duty Black Ops III.
nuevo pack con ps4 y call of duty black ops 3 84117 2

Call of Duty: Black Ops III

Tot nu toe is het verhaal van de Call of Duty Black Ops reeks wel complex en misschien een beetje lastig te volgen, maar er is nog een duidelijk verband. Dat verband ging met Call of Duty Black Ops III eigenlijk volledig het raam uit. Het enige wat in de game uit het verhaal tot nu toe wordt benoemd is dat de acties van Menendez tot veel nieuwe globale maatregelen hebben geleid. Daarnaast komt het gas Nova 6 weer even tevoorschijn als bedreiging voor de mensheid.
In de game ligt vooral veel nadruk op cybernetische verbeteringen aan mensen. De grote kwetsbaarheid die het veroorzaakt is natuurlijk dat ze kwetsbaar zijn voor hacks en digitale ziektes. Dit vormt dan ook de kern van het verhaal. De link met de andere Call of Duty Black Ops games is dus eigenlijk een beetje verbroken. Dat is waarschijnlijk het risico als je tussen games veel grote tijdsprongen maakt.
Misschien is dit ook de reden dat ze uiteindelijk niet gekozen hebben voor een singleplayer campagne in Call of Duty Black Ops IIII. Iets wat voor veel gamers destijds een groot probleem was, maar de vraag is of nog een deel het verhaal van de Call of Duty Black Ops reeks beter had gemaakt. Tot nu toe is het wel fascinerend en het zal dan ook interessant zijn om te zien wat Treyarch gaat doen met de nieuwe game, zeker als we weer terug gaan naar de koude oorlog. "The numbers Mason, what do they mean?"

Populair Nieuws