Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer - Alle vernieuwingen op een rijtje

Article
woensdag, 13 augustus 2014 om 9:28
xgn google image
De multiplayer van Call of Duty: Advanced Warfare staat deze week vol in de schijnwerpers. Dat komt niet alleen door de onthulling afgelopen maandag, maar ook doordat tienduizenden fans met de multiplayer aan de slag kunnen op Gamescom in Keulen.
Met die onthulling zijn er een heleboel nieuwe gameplayelementen getoond, die de spelervaring redelijk omgooien. Om het overzicht te behouden heeft XGN een lijst gemaakt waarin alle veranderingen die Sledgehammer Games heeft doorgevoerd, staan opgesomd.

Exoskelet

De grootste en meest opvallende verandering aan de Call of Duty formule is het exoskelet. Met deze mechanische constructie, die geheel om je karakter heen is gebouwd, heb je opeens een heleboel meer kracht tot je beschikking. Je kunt hoger springen, sneller sliden, met meer gemak vijanden ontwijken en ga zo maar door.
De wendbaarheid die het exoskelet met zich meebrengt is niet alleen verfrissend, maar ook enorm leuk om mee te spelen. Samen met de zes extra vaardigheden die je aan je skelet kunt koppelen, waaronder het riot shield en een stim pack voor een healthboost, is de kracht van jouw karakter naar eigen smaak in te vullen.
18478

'Pick 13'-systeem

Deze keer krijg je de optie om jouw klassen helemaal zelf in te vullen. Het ‘Pick 10’-systeem uit Call of Duty: Black Ops II is terug en is veranderd in het ‘Pick 13’-systeem. Het grote verschil tussen de twee systemen is dat je in Call of Duty: Advanced Warfare er ook voor kunt kiezen om scorestreaks in te leveren voor extra gear, en andersom. Voor het eerst in de geschiedenis van Call of Duty is het mogelijk om vier verschillende scorestreaks in te stellen per klasse.
Denk je jouw ideale klasse in elkaar te hebben geknutseld, dan wil je natuurlijk weten hoe die wapens hun werk in de praktijk doen. Ook daar heet ontwikkelaar Sledgehammer een oplossing voor gevonden in de vorm van de Firing Range. Hier kun je, zonder andere spelers, in alle rust jouw lood afvuren op dummy’s. Voelt het schieten met het wapen vertrouwd aan, dan kun je het slagveld op.
18484

Alles aan te passen

Rondlopen met vier scorestreaks is natuurlijk al heel tof, maar je kunt ze nog vetter maken door ze te upgraden. Je kunt extra’s aan je scorestreaks toevoegen om ze te verbeteren, maar als je dit doet moet je wel meer punten bij elkaar sprokkelen voor je ze vrijspeelt. Je zult een balans moeten vinden tussen aanpassingen en puntenaantallen om je scorestreaks maximaal te benutten.
Naast het personaliseren van zowel jouw klasse als scorestreaks, kan jouw karakter niet achterblijven. Sledgehammer Games heeft een scala aan aanpassingen beschikbaar gesteld, zodat jij jouw soldaat helemaal zelf aan kunt kleden. Van de broek tot aan de kniebeschermers, alles is naar eigen wens aan te passen en te verwisselen. Je kunt zelfs kiezen uit meerdere exoskeletten, om hip en trendy het veld in te gaan.
Ben je eindelijk aan het spelen, dan is het ontwerpen nog niet klaar. Tijdens multiplayer potjes is het mogelijk om bepaalde opdrachten te volbrengen. Haal je zo’n opdracht, dan speel je een supply drop vrij. In die drop kun je van alles vinden, van speciale versies van wapens tot aan nieuwe kleding voor je karakter. Die drops zijn ingedeeld in drie categorieën: Enlisted, Professional en Elite. Hoe zeldzamer een vondst is, des te waardevoller is hij in de game. Wees dus altijd waakzaam!
18493

Nieuwe Uplink gamemodus

Al deze aanpassingen aan de kern van de game moeten natuurlijk optimaal worden benut tijdens het spelen. Speciaal hiervoor komt Sledgehammer met een nieuwe gamemodus: Uplink. In Uplink zijn er twee glimmende doelen - een voor elk team - en is er een module in de vorm van een bal. Het doel van jouw team is om die module in het doel van de tegenstander te krijgen. Je zou het bijna kunnen vergelijken met rugby.
Naast Uplink komt Call of Duty: Advanced Warfare ook met een vernieuwde spectator modus, waardoor de game uiterst geschikt is voor E-sports. Treyarch deed dit eerder al met Call of Duty: Black Ops II en het is mooi om te zien dat de trend wordt doorgezet.
Er is meer dan genoeg nieuws te ontdekken in de multiplayer van Call of Duty: Advanced Warfare. Zo’n beetje alles in de game is naar eigen wens aan te passen, en ook de gameplay is aardig op de schop gegaan. Wat vindt jij van de veranderingen die Sledghammer Games doorvoert? Laat het hieronder weten in de reacties.

Populair Nieuws