25 Cadeaus voor de feestdagen 2017 van de redactie

Article
maandag, 13 november 2017 om 10:53
xgn google image
De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent dat er cadeaus gekocht moeten worden. Of je nu Sinterklaas of Kerst viert dit jaar, een beetje hulp met het kiezen van cadeaus kun je altijd wel gebruiken! Daarom hebben we op de redactie 25 cadeaus voor de feestdagen 2017 voor je verzameld.
Het kopen van een goed cadeau kan best lastig zijn. Iedereen heeft wel dat ene familielid dat een heel vaag verlanglijstje schrijft en iedereen kent wel iemand verrast wil worden. Maar wees gerust, want bij XGN hebben we 25 cadeautips voor je. Zo hoef je nooit meer doelloos door een drukke winkelstraat te dwalen!

25. Console goodies

Als iemand al een console of handheld heeft, koop dan iets leuks en bruikbaars voor deze persoon. Iets zoals een beschermhoes voor de Nintendo Switch, een headset voor de PlayStation 4 of Xbox One of een hoes voor een 3DS. Hoesjes kun je in alle kleuren en vormen vinden en ook bij headsets en andere accessoires is er genoeg te kiezen. Je hoeft alleen maar iets te kiezen wat bij de persoon past.

24. Een nieuwe controller

Weet je wat iedereen ook altijd nodig heeft? Een nieuwe controller voor hun Xbox One, PlayStation 4 of zelfs PC. Aan Switch-eigenaren kun je de pro controller geven, een enorm handig ding. Game je wel eens met de persoon voor wie je een cadeau koopt dan is een nieuwe controller zeker geen slechte keus.

23. Nintendo Switch

Als je lekker veel geld hebt om uit te geven en je wil iemand eens flink verwennen, dan kun je ze een Nintendo Switch geven! Zorg ervoor dat je meteen een game erbij hebt, dan kunnen jullie na het uitpakken van de cadeautjes meteen gamen. Een Switch is ook een perfect familiecadeau, want iedereen zal plezier hebben aan de console. Speciale tip van de redactie, koop de bundel met de Switch en Mario Odyssey, dan heb je zelfs een Switch in exclusieve kleuren als cadeau.

22. Xbox One X

Voor iedereen die een 4K televisie heeft kun je natuurlijk ook een Xbox One X kopen. Dat kost inderdaad wat geld, maar denk aan al het plezier wat de Xbox One X zal geven! Ook deze console is een geschikt familiegeschenk. Je kunt met de hele familie gaan zitten gamen of streamen in 4K en met fantastische snelheid, wie wil dat nou niet?

21. iPhone X

Heeft iemand een nieuwe telefoon nodig, dan koop je toch dé telefoon van het jaar voor hem? De iPhone X is niet alleen het nieuwste van het nieuwste, het is ook nog eens een vreselijk mooi apparaatje. Natuurlijk is dit wel een aardig duur cadeautje, maar soms heb je gewoon een te zware portemonnee.

20. Apple TV of Chromecast

Op zoek naar een cadeau waar de hele familie van kan genieten, maar geen console? Koop een Apple TV of een Chromecast en geniet van een nieuwe manier van tv kijken. Voor iedereen die wat minder te besteden heeft is de Chromecast een betere keus. Iedereen die meer functionaliteit wil en al veel Apple producten in huis heeft kan beter voor een Apple TV gaan.

19. Een abonnement op iets leuks

Wil je iemand op een eigentijdse manier verrassen met een cadeau waar ze lekker hun eigen ding mee kunnen doen? Geef ze dan een abonnement op een subscription service. Fans van films en series kun je trakteren op een aantal maanden Netflix, muziekfanaten zullen Spotify Premium zeker wel waarderen en gamers kun je altijd blij maken met PlayStation Plus, Xbox Gold of Origin Access.

18. Comics

Wat dacht je van wat leesvoer voor de 'nerd' in je vriendenkring of familie? Comics lezen is een geweldige manier om je dag door te brengen. Koop comics van bijvoorbeeld The Walking Dead of Spider-Man, of koop wat manga als cadeau. Voor een meer speciale ervaring kun je de persoon in kwestie altijd meenemen naar de mangabibliotheek in Utrecht.

17. Leesvoer voor gamers

Voor ander leesvoer, specifiek voor gamers, kun je een game guide kopen van een game waarin ze vast zitten. Voor de gamers die binnen minuten een boek verslinden kun je boeken kopen van games als Assassin’s Creed of Minecraft. En voor iedereen die een game koopt omdat die er mooi uit ziet kun je een artbook kopen van games zoal Splatoon en Tomb Raider. Lezen is nog lang niet dood!

16. Boxsets

Voor de echte kenner van films en series kun je natuurlijk het beste een boxset kopen. Zo kun je alle huidige seizoenen van Game of Thrones in één boxset krijgen. Of wat dacht je van een boxset van 22 James Bond films, om lekker voor te gaan zitten met een glas martini (per film). Boxsets zijn ongelofelijk populair en de meeste tv-series en filmseries hebben boxsets die je kunt kopen.

15. Naar een Escape Room

Wil je iets hips en spectaculairs geven als cadeau? Geen dan een tripje naar een Escape Room, er zijn er tegenwoordig meer dan 550 in Nederland en ze schieten nog steeds als paddestoelen uit de grond. Een paar uurtjes een Escape Room in is een topuitje voor je familie of vrienden en is een cadeau waar jij ook van kunt genieten. Moeten ze je wel meenemen natuurlijk.

14. VR-bril

Virtual reality is een groeiende techniek waar steeds meer hardware en software voor beschikbaar komt. Als je vernieuwende techniek wilt kopen als cadeau, denk dan eens aan een VR-bril. Sony heeft zijn eigen VR-bril voor de PlayStation 4 en voor PC zijn er meerdere modellen te koop. Xbox-gamers kun je beter geen VR-bril geven, want die kunnen virtual reality (nog) niet gebruiken.

13. Bioscoopkaartjes of een bioscoopabonnement

Wil je iemand niet alleen een cadeau geven maar ook gewoon lekker in het zonnetje zetten, koop dan bioscoopkaartjes. Twee kaartjes om precies te zijn, zodat je die persoon mee kunt nemen naar een film. Je kunt natuurlijk ook meer mensen meenemen naar de film, als gezamenlijk uitje. Een echte filmverslaafde geef je geen kaartjes voor de bioscoop, maar een abonnement zodat ze naar de film kunnen gaan wanneer ze willen.

12. Een speciale editie van een game

Als je een cadeau moet kopen voor een gamer, ga dan eens na of ze nog een game missen in hun collectie. Vaak is er van oudere games wel een Game of the Year editie te krijgen en krijg je bij deze speciale edities ook nog speciale content voor de game. Een aantal stapjes omhoog zijn Limited Editions en Collector’s Editions. Bij deze speciale gameversies kun je exclusieve items krijgen, binnen en buiten de game.

11. Merchandise

Wat elke fan van wat soort medium dan ook wil, is merchandise om mee te pronken. Van Funko Pop beeldjes van je favoriete film tot t-shirts van je favoriete game, niets is leuker dan laten zien dat je fan bent van iets. Je kunt van bijna alles wel wat kopen, officieel en onofficieel. Als je geen officiële merchandise kunt vinden raden we je Redbubble aan, hier verkopen artiesten hun kunst (en dus ook fan art) op shirts, bekers, tassen en meer.

10. Call of Duty WW2

Voor een klassiek cadeau dat de meeste gamers ook nog zal helpen ontstressen kun je altijd de nieuwste Call of Duty kopen. Iedereen vindt het lekker om zo nu en dan eens goed te gaan knallen met geweren en Call of Duty is de beste game om dit te doen. Dus als je een cadeautje moet kopen voor een gestreste gamer, dan is deze game een veilige en goede keus.

9. Pokémon Ultra Moon en Ultra Sun

Laten we eerlijk zijn: Pokémon is voor alle leeftijden, wat je buurjongetje ook zegt. En als Call of Duty je toch geen goed idee lijkt, dan kun je Pokémon kopen voor de gamer wiens lootje jij hebt getrokken. De nieuwe Pokémon games spelen zich ook nog af in een tropische omgeving, op die manier kan de persoon aan wie je de game geeft heerlijk ontsnappen aan de ijzige winterkou.

8. Bordspellen (op de Switch) zoals Monopoly!

Vier je ouderwets gezellig de feestdagen met je familie, dan kun je ook ouderwets gezellig een bordspel kopen als cadeau! Klassiekers als Risk, Kolonisten van Catan of Monopoly kunnen je gezamenlijke avonden veel gezelliger maken. Monopoly is trouwens ook te koop voor de Nintendo Switch, zodat je het spelletje mee kunt nemen en ook op wintervakantie familievetes kunt beginnen. Ook Uno is voor de Switch beschikbaar en deze game komt zelfs met een speciale winterversie, perfect voor de koude feestdagen!

7. Destiny 2 uitbreiding

Een cadeau uitzoeken voor een Destiny 2 speler is wel heel erg makkelijk dit jaar. De eerste uitbreiding, Curse of Osiris, komt namelijk op 5 december uit! Bij veel fans zal deze uitbreiding zeker op het verlanglijstje staan en wat is er leuker dan iemand geven wat hij wil? Iemand iets geven wat hij heel graag wil natuurlijk!

6. Cadeaukaart

Steam heeft recentelijk giftcards geïntroduceerd en je kunt voor de PlayStation Store, de Microsoft Store en de Nintendo eShop los tegoed kopen voor iemand. Als je een cadeau moet kopen voor iemand die geen gamer is, dan kun je een cadeaukaart kopen voor Bol.com of MediaMarkt. Nu denk je misschien dat cadeaukaarten vreselijke opties zijn en dat niemand het leuk vindt om ze te krijgen. Maar niets is minder waar: een cadeaukaart is een geweldig cadeau voor iedere gelegenheid!

5. Een nieuwe radio

Een radio is voor de meeste mensen nog steeds een essentieel deel in hun leven, maar meestal hebben ze een oud en krakend exemplaar. Dus voor deze mensen koop je een DAB+ radio. Met een DAB+ radio heb je veel meer zenders om naar te luisteren en dat gaat via digitale signalen, waardoor je niet meer aan het knopje hoeft te draaien en gewoon uit een lijst van zenders kunt kiezen. Met een nieuwe radio als cadeau maak je de muziekfans zeker blij!

4. Powerbank

Het gebeurt ons allemaal wel eens dat onze mobieltjes opeens leeg zijn en er nergens een oplaadpunt in de buurt is. Daarom is een powerbank een geschikt cadeau voor iedereen. Je kunt ze kopen in alle vormen, maten en kleuren en sommige laden zich zelfs op met zonne-energie. Je vrolijkt zeker iemand op met een cadeau wat iedereen altijd nodig heeft!

3. Smartphonehoesje

Een klein, betaalbaar en functioneel cadeautje voor iemand is natuurlijk een leuk hoesje voor een telefoon. Je kunt deze dingen bij elke winkel kopen, van de Xenos tot de MediaMarkt en ze zijn in alle vormen en maten beschikbaar. Sommige hoesjes hebben ruimte voor pasjes en kun je open klappen zodat je de telefoon neer kunt zetten en een filmpje kunt kijken. Er is vast wel een hoesje dat past bij de persoon waarvoor jij inkopen doet!

2. Concertkaartjes Game of Thrones Live of Harry Potter in Concert

Moet je een cadeau kopen voor een fan van Game of Thrones of Harry Potter? Pak het dan extra groot aan en koop kaartjes voor een concert! Verras iemand met een live optreden van een orkest dat muziek speelt uit Game of Thrones of Harry Potter, gegarandeerd een unieke ervaring. Doe jezelf trouwens een plezier en koop meteen twee kaartjes, dan kun je mee.

1. Een soundtrack

Is iemand compleet gek van een film, serie of game vanwege de muziek, dan is er maar één ding dat je echt kunt kopen. De soundtrack natuurlijk! De meeste soundtracks kun je namelijk gewoon kopen op CD, of beter nog, op vinyl. Fysieke soundtracks zijn van die pronkstukken voor fans en verzamelaars en je kunt ze zeker als cadeau geven aan iemand.

Cadeaus voor de feestdagen 2017 – Een aardigheidje voor iedereen

Hopelijk hebben we je kunnen helpen met het uitzoeken van een aantal goede cadeaus. Zijn we wat vergeten, laat het dan horen in de comments! Op die manier help je de community ook! Wat je ook van plan bent met de feestdagen, we hopen dat het geweldig wordt voor jullie allemaal.