Top 5 Assassin's Creed Origins easter eggs

Article
maandag, 13 november 2017 om 10:54
xgn google image
Assassin's Creed Origins is al een tijdje uit en dus zijn er weer de nodige referenties en easter eggs gevonden in de game. Nu is het zo dat wij dit soort dingetjes altijd wel kunnen waarderen in games, dus willen wij de top 5 Assassin's Creed Origins easter eggs met je delen.
De Assassin's Creed serie is er één van subtiele (en minder subtiele) referenties naar zichzelf en andere franchises, maar ook mythes komen aan bod. Denk bij dat laatste bijvoorbeeld aan de Headless Horseman die je in de bossen van Assassin's Creed III tegen kan komen, maar ook de befaamde "It's me, Mario" begroeting uit de Mario games van Nintendo heeft de revue gepasseerd.
Kortom, Ubisoft weet in Assassin's Creed wel de nodige easter eggs en andere verwijzingen te stoppen. In Assassin's Creed Origins, de nieuwste telg in de serie, is dat niet anders.Daarom hebben wij de top 5 Assassin's Creed Origins easter eggs op een rijtje gezet. We trappen af met:

5. Eenhoorn als paard

In Assassin's Creed Origins moet hoofdpersoon Bayek natuurlijk wel mobiel zijn en daarvoor heeft hij zijn trouwe paard. Wist je dat je die kunt verwisselen voor een kameel of zelfs een eenhoorn? Voor laatstgenoemde moet je zogenaamde Helix Points, die je kunt verdienen met speciale missies of door ze te kopen met echt geld, inwisselen. Zeker één van de leukere Assassin's Creed Origins easter eggs.
121288 3

4. TARDIS

De TARDIS kennen we natuurlijk van de serie Doctor Who. Deze tijdmachine heeft als eigenschap dat het uiterlijk aangepast wordt aan de omgeving waar de machine op dat moment is. Bij een bezoek aan Londen is er alleen wat mis gegaan, waardoor de TARDIS voortaan op een politiehokje uit de jaren 60 lijkt.
In Assassin's Creed Origins kan je de TARDIS ook tegenkomen. Daarvoor moet je het water nabij Letopolis induiken, want de tijdmachine is op de zeebodem te vinden. Wat je vervolgens ziet is een compleet versteende TARDIS met een geplet skelet daaronder.
121290 3

3. Het regent bugs!

Assassin's Creed Unity werd geteisterd door bugs en ook in Assassin's Creed Origins regent het bugs. Letterlijk regent het bugs, want dat is een nieuwe feature in Origins. Als je met Bayek (te) lang door de woestijn loopt, begint hij te hallucineren. Dan kan het zomaar voorkomen dat er opeens een onweerswolk verschijnt waaruit het insecten (bugs) regent. Een leuke manier van Ubisoft om met zichzelf de draak te steken.
121292

2. Link tussen de game en film

Begin dit jaar kwam de Assassin's Creed film uit met Michael Fassbender die Assassin Callum Lynch speelt. Dat er een link moet zijn tussen de filmwereld en de gamewereld van Assassin's Creed wordt al langer gedacht, Arno Dorian maakt immers een cameo in de film, maar nu lijkt deze officieel.
De klauw van de Animus waar Lynch in de film mee vastgegrepen wordt, wordt namelijk ook benoemd in Assassin's Creed Origins. Alsof dat niet genoeg bewijs voor een link tussen game en film is, dan is het wel dat Layla Hassan, het personage dat je in de tegenwoordige tijd bestuurt in Origins, de klauw gemaakt heeft. Dat blijkt uit e-mails die Hassan en Sophia Rikkin, een personage uit de film, onderling verstuurden.
Zo wordt ook nu dus een link tussen meerdere Assassin's Creed delen gemaakt. Net zoals we dat zagen in Assassin's Creed Black Flag, waar je ook achtergrondinformatie over eerder delen kon lezen.
121299

1. Assassin's Creed en Watch Dogs zitten in zelfde universum

In de hedendaagse wereld van Assassin's Creed Black Flag kreeg je geregeld te maken met Olivier Garneau, de CEO van Abstergo Entertainment. Op een dag in de game ging de beste man naar Chicago voor een meeting. Toevalligerwijs speelt Watch Dogs zich rond diezelfde tijd af in Chicago en moet je een convooi van "een belangrijk doelwit" omleggen. Inderdaad, dat is Olivier Garneau.
Daardoor kwamen er theorieën over dat beide games zich in hetzelfde universum afspelen. Eerder werd dit bevestigd, aangezien je in documenten in Assassin's Creed Origins kunt lezen die de moord in Watch Dogs bevestigen. Beide Ubisoft games zijn dus daadwerkelijk met elkaar verbonden.

Welke Assassin's Creed Origins easter eggs ben jij tegengekomen?

Assasin's Creed Origins kwam 27 oktober uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC en is nog altijd te koop. Natuurlijk zijn er meer Assasin's Creed Origins easter eggs te vinden. Welke ben jij nog meer tegengekomen? Laat het ons weten in de comments!

Populair Nieuws