Budget microfoons om glashelder te klinken tegenover je online collega's

Article
zondag, 11 april 2021 om 13:00
zoom tip 3f1616337315
Thuiswerken is geen pretje, al helemaal niet als je collega's je amper verstaan tijdens de online gesprekken. Daar hebben wij de oplossing voor!
De hoeveelheid die we vanuit huis werken is nog steeds enorm groot, veel mensen hebben dan ook vaak online meetings en videogesprekken, maar niet altijd verloopt dit vlekkeloos. Mocht je nou je online gesprekken professioneler op willen pakken of juist een extra hobby krijgen door bijvoorbeeld videogames te streamen, dan is een goede microfoon natuurlijk wel belangrijk. Omdat er een gigantisch aantal is, hebben we hier voor het gemakt een lijst gemaakt. Alle microfoons zijn relatief budgetvriendelijk en bieden allemaal uitstekende opties voor de prijs.
hyperx solocastf1617019209

HyperX SoloCast

De HyperX SoloCast is een kleine budgetmicrofoon die net zo, zo niet beter klinkt dan microfoons met een dubbele prijs. Het is misschien dan wel een minder flitsend model dan de andere HyperX microfoons, maar dat doet het zeker geen kwaad. De geluidskwaliteit is zoals je het zou verwachten als je bekend bent met de andere microfoons van HyperX en voor 75 euro grijp je zeker niet mis. Elke online meeting of presentatie komt glashelder over door deze kleine microfoon. Als iemand dus iets niet mee krijgt tijdens de meeting, is het in ieder geval niet jouw microfoon.
razer seiren minif1617019256

Razer Seiren Mini

De Seiren Mini is een klein en schattig formaat microfoon, maar biedt wel een aangename kwaliteit. Het pilvormige ontwerp zal niet iedereen gelijk uit zijn stoel laten springen, maar het is wel een mini formaat waardoor je de microfoon overal wel kwijt kunt. De microfoon komt alleen wel met een paar functies minder dan andere microfoons.
Het is voor de prijs een leuke en erg goede microfoon om te gebruiken tijdens je Zoom calls en Teams gesprekken, maar de microfoon is erg kaal. Er zit geen dempknop op en heeft enkel een eigen USB aansluiting, je kunt dus niet zelf een vervangende kabel erbij pakken als deze stuk gaat.
blue yeti nanof1617019317

Blue Yeti Nano

Blue Yeti is een enorm bekend merk als het aankomt op microfoons. Het is dan ook niet heel gek dat ze een plaats krijgt4 in deze lijst. De geluidskwaliteit van de Blue Yeti Nano is waanzinnig goed en is een mooie microfoon voor zowel online meetingen als een beginnende streamer. Howel de Blue Yeti Nano duurder is dan de andere microfoons, is het wel een enorm goede microfoon. Het biedt alles als het aankomt op functionaliteit. Je kunt je microfoon per direct dempen als dat nodig is en zelfs het volume besturen van je hoofdtelefoon. Alles wat je nodig hebt dus.
samson meteorf1617019340

Samson Meteor

De Samson Meteor microfoon is enorm makkelijk mee te nemen. Zo heb je de mogelijkheid om overal en waar je maar wil een meeting of videogesprek te organiseren. Het is wellicht niet de mooiste microfoon als het aankomt op uitstraling, maar de kwaliteit is uitstekend. Omdat het een kleine microfoon is om mee te nemen heb je helaas niet alle functies zoals dempen en volumebesturing, maar gelukkig kan dat ook digitaal.
audio technica atr2500f1617019383

Audio Technica ATR2500

Net als Blue Yeti is Audio Technica een koning op het gebied van geluid. Naast studio koptelefoons maakt het bedrijf ook microfoons. De Audio Technica ATR2500 is een iets duurdere microfoon dan de andere op de lijst, maar dat mag ook wel. Je krijgt uitstekende kwaliteit een een veel hogere sample rate in de microfoon dan een aantal andere. De microfoon is ideaal als het aankomt op een glashelder geluid brengen naar de luisteraars van je online presentatie, maar is ook enorm goed geschikt voor het opnemen van podcasts of voice-overs.

Populair Nieuws

Laatste Reacties