Top 5 bordspellen van games - Gamen zonder vierkante ogen

  Deze week werd een Fallout bordspel aangekondigd, maar dit is niet het enige bordspel dat op een video game gebaseerd is. In deze special zetten we vijf bordspellen van games op een rijtje en daar zitten een aantal populaire titels tussen. Lees snel verder als je benieuwd bent welke bordspellen van games er allemaal zijn.

  5. Fallout

  De nieuwste toevoeging aan de Fallout franchise van Bethesda is het bordspel Fallout Wasteland Warfare en wordt gemaakt door Modiphius Entertainment. Het bordspel werd deze week aangekondigd op de Facebook pagina van Modiphius met een teaser foto. Op die foto zijn een aantal characters uit Fallout 4 te zien, waaronder: strijders in T-60 uitrusting, super mutanten en een deathclaw. Het bordspel heeft een PvP-modus, een co-op modus en bevat daarnaast ook solo missies om te spelen.

  Het bordspel is op dit moment in ontwikkeling en het is nog niet bekend of het spel eerst op Kickstarter zal verschijnen of dat de game gelijk in de winkels zal verschijnen. Eerder verschenen er al andere bordspellen van Modiphius op Kickstarter en deze werden met succes gesteund. Het bordspel Achtung! Ctulhu van de ontwikkelaar verzamelde 177.000 pond op de crowdfunding website. Modiphius is daarnaast ook bezig met een Star Trek en een Kung Fu Panda bordspel en andere bordspellen van games.

  Het is nog niet bekend wanneer Fallout Wasteland Warfare uitgebracht wordt, maar op site van Modiphius staat dat game binnenkort verwacht kan worden. De prijs van het bordspel is ook nog niet bekend.

  4. Dark Souls

  Dark Souls The Board Game is ontwikkeld door Steamforged Games en is de tabletop toevoeging aan de Dark Souls franchise van ontwikkelaar FromSoftware. Het spel kan gespeeld worden in je eentje of met nog maximaal drie andere mensen. In het spel speel je als Assassin, Herald, Knight of Warrior en elke class heeft een eigen rol, sterktes en eigenschappen. Dark Souls The Board Game heeft zowel een solo als een co-op modus en in het spel verken je gevaarlijke locaties vol monsters, schatten en boss fights.

  Het bordspel heeft meerdere moeilijkheidsniveaus en het speelveld is elk potje anders, waardoor de game niet snel gaat vervelen. Het is een strategisch spel waarin je wordt beloond voor het verslaan van monsters en eindbazen. Tijdens het spelen kun je nieuwe uitrusting, bescherming en wapens vinden, maar je kunt maar een beperkt aantal hiervan gebruiken dus je zult zorgvuldig moeten kiezen. De miniaturen van de monsters en bazen uit de game komen uit alle games uit de Dark Souls franchise.

  Dark Souls The Board Game verscheen in april vorig jaar op Kickstarter en heeft sindsdien meer dan 4.4 miljoen euro opgehaald op de crowdfunding website. Hiermee ging het bordspel van Steamforged Games zwaar over het originele doel van 58.000 euro heen, dus de Kickstarter campagne was een groot succes. Het bordspel wordt op 5 mei uitgebracht en op de website van Steamforged Games is te zien welke winkel bij jou in de buurt dit bordspel verkoopt. Het bordspel is helaas wel aan de prijzige kant, want je zult er zo'n 110 euro voor moeten neerleggen.

  3. League of Legends

  Mechs vs Minions is een bordspel dat is gebaseerd op League of Legends. Zowel het bordspel als de game voor de PC zijn ontwikkeld door Riot Games. Het spel kan met twee tot vier personen gespeeld worden en bevat tien missies die elk tussen de 60 en 90 minuten duren. In de game word je steeds sterker naarmate je legers van minions probeert tegen te houden. Aan de hand van kaarten die elke beurt getrokken worden wordt bepaald wie waarheen verplaatst.

  Het verhaal van het bordspel volgt Rumble die Heimerdinger, Tristana, Corki en Ziggs uitnodigt om een prestigieuze school op te richten. Dit gaat al snel fout en uiteindelijk moeten de Yordles zich verdedigen tegen een horde aan minions. Elke missie in het spel is uniek en legt je nieuwe uitdagingen en doelen voor. De missies zijn onderdeel van de campaign die gedreven wordt door het verhaal.

  Mechs vs Minions werd op 13 oktober 2016 uitgebracht door Riot Games. Het spel is te bestellen in de webshop van Riot Games en kost 75 euro.

  2. Assassin's Creed

  Assassin's Creed: Arena is de bordspel toevoeging aan de Assassin's Creed franchise van Ubisoft. Het bordspel is ontwikkeld door Cryptozoic Entertainment en kan met twee tot vier personen gespeeld worden. Het speelt zich af in Constantinopel en bevat onder andere Tempeliers uit Assasssin's Creed: Revelations. Een potje van het spel duurt tussen de 30 en 45 minuten.

  In Assassin's Creed: Arena concurreer je met je medespelers om de beste doelwitten voor een moord. Voordat je een moord kan plegen moet je wel eerst met de wachters en natuurlijk met je tegenstanders afrekenen. Spelers verzamelen kaarten waarmee tegen elkaar gevochten kan worden en elke ronde worden er nieuwe kaarten getrokken. Met die kaarten kun je bijvoorbeeld wachters verplaatsen, nieuwe doelwitten in het spel brengen of andere delen van de stad onthullen. Als de kaarten in je hand opraken heb je geen levens meer en ga je dus dood.

  Assassin's Creed: Arena werd op 26 februari 2014 uitgebracht door Cryptozoic Entertainment. Het spel is op dit moment niet leverbaar in de webshop van Cryptozoic, maar kost daar 50 dollar. In deze Nederlandse webshop is het spel voor 59,99 euro te bestellen. Cryptozoic heeft eerder bordspellen van games gemaakt, zo produceerde het eerder een kaartspel van World of Warcraft.

  1. The Witcher

  The Witcher Adventure Game is het bordspel uit de Witcher franchise van CD Projekt Red en is ontwikkeld door Fantasy Flight Games. De game kan met twee tot vier mensen gespeeld worden en een potje van het spel duurt ongeveer twee uur. In het spel vecht je met monsters en voltooi je quests om zo goud en overwinningspunten te verzamelen. In het spel neem je de rol op je van Geralt de Witcher, Triss de tovenares, Dandelion de bard of Yarpen de dwerg.

  Elk van de vier personages heeft een unieke set vaardigheden, dus je speelt het spel op verschillende manieren afhankelijk van de keuze die je maakt. Elk personage heeft daarnaast ook een eigen dobbelsteen en een eigen set ontwikkelingskaarten waarmee je de vaardigheden van je personage kunt upgraden. Net als in de video game hebben de keuzes die je in het bordspel maakt invloed op het spelverloop. Zo kun je bijvoorbeeld beslissen om samen met je medespelers een quest te voltooien, maar je kunt er ook voor kiezen om alles alleen te doen.

  The Witcher Adventure Game werd op 27 november 2014 uitgebracht. Het spel is te bestellen in de webshop van Fantasy Flight Games en kost daar 59.95 dollar. The Witcher Adventure Game is ironisch genoeg ook beschikbaar als video game op de PC, Android en iOS.

  Fallout

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.