5 Little Nightmares gameplay tips & tricks om de horror te overwinnen!

  Little Nightmares is een nieuwe horrorgame, waarin puzzelen de boventoon voert. In deze Little Nightmares gameplay tips & tricks special lees je hoe je snel progressie kunt boeken. Wat tips op zijn tijd zijn namelijk best handig!

  5. Verken onmiddellijk elke ruimte en check of je de hoogte in kunt

  Het is jammer dat de camerapositie in Little Nightmares soms tegenwerkt en je niet altijd een hele ruimte kunt bekijken. Maar waar je ook bent of staat: verken de ruimte onmiddellijk. Je weet niet welk kwaad er op je af gaat komen en geregeld zit je te vechten tegen de klok. Bij bepaalde stukken is timing essentieel en dan kun je maar beter alvast goed gekeken hebben waar je naartoe moet of waar je eventueel kunt schuilen.

  Dus houd je ogen open: waar zijn gaatjes waar je jezelf in kan verstoppen? Waar kun je de hoogte in? Waar zijn items die je misschien op kan pakken. Wie weet waar het nog voor dient. Ook als je even vastzit in een puzzel is de eerste stap je omgeving verkennen, want vroeg of laat ontdek je dat je simpelweg iets over het hoofd hebt gezien, waardoor je weer verder kan. En ook bij het verslaan van de eindbazen geldt maar één ding: check je omgeving! Six is klein en moet het daarom vooral hebben van snelheid en vindingrijkheid.

  Dan gaan we gauw door naar de volgende reden uit deze Little Nightmares gameplay tips & tricks special.

  4. Zodra het donker is: pak meteen je aansteker erbij

  In Little Nightmares beschikt het hoofdpersonage Six maar over één gereedschap: een aansteker. Best creepy voor zo’n klein meisje. Maar wees niet bang, er schuilt geen klein pyromaantje in haar. De aansteker is vooral bedoeld om af en toe het zicht te verbreden! Want zoals het een ware horror betaamt, kan het nogal eens donker zijn. Met het gevaar dat duisternis heet krijg je meteen al te maken in het eerste hoofdstuk (The Prison) en dit zal nog vaak terugkeren.

  Niets is zo eng als je wel ergens wat vijanden geluid hoort maken, maar je totaal niets ziet. Want waar moet je dan heen lopen? Voor je het weet ben je al aangevallen en kun je opnieuw beginnen. Zodra het donker is of wordt, kun je daarom het beste meteen de aansteker erbij pakken. Succes gegarandeerd.

  En mocht je het dan nog steeds donker vinden, kun je natuurlijk ook de settings van je tv aanpassen en op iets helderder zetten. Al is dit wel een beetje cheaten!

  3. Bij grote vijanden, kijk voor kleine ruimtes waar je in kan kruipen

  We noemden het al even bij reden 5. Het is zeer belangrijk om bij grote vijanden op zoek te gaan naar kleine ruimtes waar Six zich in kan verstoppen. Stealth en verstoppertje spelen zijn elementen die vaak terug zullen keren in de game. Neem bijvoorbeeld het derde level, The Kitchen. In één oogopslag zie je al gauw twee grote monsters. Hoe moet je daar voorbij komen?

  Het is duidelijk dat als je een sprintje zal trekken het onderspit zal delven. Want met een paar reuzenstappen maakt Six geen schijn van kans met die korte kleine beentjes. En dus moet je stapsgewijs dit soort stukken voorbij komen. En dan zijn kleine ruimtes essentieel om je in te kunnen verstoppen. Ook in andere gedeeltes in de game denk je soms geen uitweg te hebben, totdat je ergens een doosje ziet liggen, waar jij wel in past.

  2. Durf risico te nemen

  Wat nog belangrijker is dan de eerste drie tips is het nemen van risico's. Hoewel stealth zeker een belangrijk onderdeel van de game is, betekent het niet alles. Er zitten stukken bij waar je letterlijk moet rennen voor je leven! En zeker tegen het einde van de game aan zul je merken dat voorzichtigheid eerder gepaard gaat met game overs, dan met succes. Af en toe een sprintje durven trekken om ergens langs te komen is dan ook zeker een goed idee! Speel Little Nightmares dus niet té voorzichtig. Zo fragiel is Six nou ook weer niet.

  1. Monsters kunnen afgeleid worden door ergens geluid te maken

  En dan zijn we aangekomen bij de allereerste tip, een tip waar je zelf misschien niet eens aan denkt omdat het lang niet altijd nodig is. Toch is het heel handig om op zoek te gaan naar manieren om monsters af te leiden. Dit doe je door lawaai te maken. Vaak sta je in een ruimte met een grote vijand. Die moet gewoon van die plaats weg, anders kun jij er niet langs.

  Dan kun je via kiertjes en klimmen en klauteren ergens anders komen om vervolgens op die plek lawaai te maken. Zet bijvoorbeeld ergens een tv aan, gooi eens een pan van een plank. Wees creatief en eigenlijk is de cirkel hiermee rond. Want om lawaai te maken komen we uit bij de eerste reden van deze special: je omgeving verkennen!

  Veel succes allemaal en red Six van haar gevangenschap!

  Tot slot een bonustip voor deze Little Nightmares gameplay tips & tricks

  Hoewel deze tip niet bedoeld is om snel progressie te boeken, is die wél de moeite waard. Volg de puntmutsen! Zo zul je als je een achterna loopt bijvoorbeeld zien dat het manneke bij een schilderij van zijn familie gaat zitten. En als je de puntmutsen knuffelt, worden ze helemaal blij. Te schattig!

  Little Nightmares is vanaf 28 april te koop. Voor 20 euro is de game dus te downloaden. Al kun je de game ook fysiek in de winkels kopen. Wil je iets meer, met bijvoorbeeld de soundtrack erbij, dan is er een special edition te koop voor 35 euro. De Little Nightmares review staat ook online. En check ook onze special met 10 contrasten in de game.

  Little Nightmares

  Verkijgbaar vanaf 28 april 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.